[ scenarist @ 22.03.2008. 12:20 ] @
Eh ovako imam tri particije: -particiju C (40GB) / primary -particiju D (20GB) /logical -particiju H (20GB) /logical Na C particiji mi je instaliran Windows,i zelio bi da instaliram Linux/ubuntu 7.04 na H particiji pa me sad zanima: gledao sam na ovom linku http://start.linux.org.ba/Instalacija_Linuxa i citao po forumu ali malo sam zbunjen, naime kad sam poceo instalirat linux na H particiji javilo mi je "No root file system is defined" no dobro to cu samo u Partition Magicu promjeniti fajl system u ext2/3, ALI da li je to sve sto trebam uradit! , ili da li moram napravit jos dvije particije: jednu primary partition od 100MB za "Boot loader" i jednu Logical partition od 512MB za "swap" i treca za sam linux od nekoliko GB, tj.u skracenoj verziji mogu li to ovako izvesti: -primary partition C: 40GB i na njoj mi je Windows xp -logical partition D: 20GB za podatke i programe -primary partition H:100MB za boot loader u ext2/3 formatu -logical partition J: 15GB za root loader tj.za sam linux -logical partition K:1GB swap particija ili da samo oznacim ovu H particiju (20GB) kao ext2/3 i na njoj instaliram linux a on ce sam da odradi ove dvije particije za boot loader i swap naime one me i zbunjuju |