[ mensa @ 22.03.2008. 17:40 ] @
ostavite svoje padove
[ MOHOK7 @ 24.03.2008. 17:53 ] @
Ima :-)
[ mensa @ 30.03.2008. 13:59 ] @
sta te tacno zanima u proe
[ MOHOK7 @ 30.03.2008. 20:25 ] @
Puno stvari vec 5-6 godina radim u njemu i mam dojam da nikad necu doci do kraja :-)
Ali ti si zapoceo diskusiju pa si na potezu.
pozdrav
MOHOK
[ Team player @ 06.04.2008. 20:01 ] @
...ja sam zainteresovan za diskusiju/razmenu iskustava.

Bavim se uglavnom modeliranjem delova koji se kasnije proizvode brizganjem (pretezno plastika, aluminijum, magnezijum). Teme koje me najvise interesuju obuhvataju metode povrsinskog modeliranja (surfacing i upotreba ISDX modula) PRO/E WF2 i kasnije verzije, kao i sva problematika u vezi toga... Na primer:

- iskustva sa primenom "master part" metode modeliranja, i sta radite kada vam master naraste na preko 3-4.000 featura? Da li praviti drugi master kako bi se obezbedila laka manipulacija modelom? Kako najbolje ostvariti vezu izmedju takva dva mastera?
- Kako efikasno smanjiti broj Geom. check-ova koje pro/e prijavljuje priliom modeliranja, i kako izbecji greske prilikom regeneracije?
- kako brzo i efikasno paternovati dimplse na nekom proizvodu sa slobodnom geometrijom, pa jos da prolaze livacke uslove u blizini ravni razdvajanja, itsl.?
- min. livacki uglovi za razlicite materijale i konkretna iskustva i problemi tokom izrade delova
- da li imate neke omiljene prirucnike/tutoriale koji su vam pomogli za odradjene oblasti
- ...?

Kao sto MOHOK7 napisa... nigde kraja stvarima koje se mogu saznati... Svaki dan iskrsne po nesto novo.

...Na karaju komentar vezan za masku iz priloga u prvom postu: Nije lose za pocetak, ali bilo bi jos lepse da su u model ugradjeni draftovi da bi mogao da se izvadi iz kalupa kada bi ga neko pravio...