[ Karlo Gavric @ 22.03.2008. 20:27 ] @
Imam jedan problem malo veci... rikno mi je punjac tj. nije totalke nego kod steckera koji ide u laptop je otisao negdje tako da se ne moze presjeci ili napraviti to sto je otislo tako da je mucenje prilicno ono nasteliti malo da se pocne puniti...

E sada, ako ima neki serviser ili sl. zna informaciju gdje bi mogao nabaviti drugi ili nesto sl. a da to nije neka pretjerana suma ili prijedlog "idi u HP".

Hvala svima unaprijed ;)
[ JOJO847 @ 22.03.2008. 23:24 ] @
hmh, nisam te bas najbolje shvatio sto se desilo, pa jel moze neka slika ako nije problem? :)
[ Ned123 @ 23.03.2008. 06:51 ] @
Ja bih rekao da mu je otišao kabl uz konektor u laptopu, vjerovatno od prevelikog savijanja ili utičnica u samom laptopu. Prvo treba ustanoviti šta je od to dvoje.
[ Karlo Gavric @ 23.03.2008. 12:23 ] @
Da Ned123, stecker (ili kako je na nasem - utikac...) koji ide u laptop, e tu je negdje pred kraj kabla prema laptopu (u steckeru) vjerovatno otisao kabl ili sl. pa gubi kontakt, pa kada ga se vrti ili sl. i dobije kontakt pocne da puni, ali to je procedura do bola... a ne mogu da rasijecem ili sl. kabal pa da izbacim samo dio koji je otisao (jer je na kraju) i da vjerovatno od od savijanja jer su ovi moji lezeci po krevetima vucenjem po kuci s jednog na drugi kraj i sl. pa vjerovatno da je to uzrok (99% sam sigruan da nije ono u laptopu gdje se prikljuciva otislo...)

Eto tu mislim da je jer kada se savije nekako specificno onda uhvati puniti ;)

[Ovu poruku je menjao Karlo Gavric dana 23.03.2008. u 13:45 GMT+1]
[ Karlo Gavric @ 26.03.2008. 01:41 ] @
Sredeno... raskopao malo ovo i jedna zica bila se odlemila... zalemio i sve lijepo radi ponovo...

Moze lock ;)