[ Nabukodonosor @ 23.03.2008. 02:57 ] @
Ovako. Imam dva WD sata2 harda od po 250GB. Vezani su u raid0 niz preko south bridge controlera, mada ploca (biostar ta770 a2+) ima dodatne jMicron kontrolere, ali rekao bih da south bridge ima veci protok pa je i zato vezan raid preko njega. Niz je podeljen na 4 particije. Instalirani XP i Vista. Ali pod Vistom konstantni problemi. Stalno neki disk corrupt problemi. Zato sam resio da dodam jos jedan 80GB Maxtor hard na IDE kontroler i da na njega instaliram Vistu a da mi raid niz glumi scratch disk. Pocnem ja instalaciju i sve prodje ok do prvog reseta. Kada se resetuje, nece instalacija da se nastavi. Dodje do boot from cd i tu stoji. A u biosu je podeseno butovanje 1. floppy, 2. CD rom 3. hard. Cak nece ni sa cd-a da ucita. Odbroji onih 5 sekundi i samo stoji tako. Ja onda probam da fizicki iskljucim sata2 diskove i probam onda. Ali opet isto. Znaci sada imam samo IDE hard i samo sa njim i dalje nece da nastavi instalaciju, vec mi stalno izbacuje plavi ekran smrti. Ili samo stoji kod butovanja. Prvo sto me zanima je zasto mi Vista stalno prikazuje neke disk corrupt greske, a probao sam jedno 5-6 razlicitih verzija, i svaka isto. Znaci ili nesto nije u redu sa raid nizom ili Vista ne ume da radi sa njim. Regularno nstalirani drajveri za raid kontrolere prilikom instaliranja Viste. U XP-u evo vec 3-4 meseca bez ikakvih slicnih simptoma i generalno bez bilo kakvih problema vezanih za hard diskove. Drugo sto me zanima je zasto Vista sada nece da se instalira samo na IDE hard, iako sam iskljucio sata2 diskove? Probao sam i da disablujem i sata kontrolere ali ne mogu jer mi je opticki drajv sata2. |