[ Droger @ 23.03.2008. 09:09 ] @
| Da li je moguce napraviti aplikaciju u C# koja ce biti nezavisna od Framework-a, jer me nervira da kad napisem nesto i dajem program nekome mora da mu kazem da inatalira i Framework koji je velik 20 mb a moja aplikacija 1mb i ispada da mi aplikacija velika 21mb, moze li to nekako da se zaobidje tj kako da napravim aplikaciju nezavisnu od Framework-a, licno mislim da ne moze al ipak mozda nisam upravu |
[ MarkoBalkan @ 23.03.2008. 10:52 ] @
pa zato i radiš u .net-u.da tvoja aplikacija koristi dijelove iz frameworka.
nije moguće.
isto kao kad bi rekao, dali je moguće pokretanje java aplikacija bez instalirane jave.
[ Droger @ 23.03.2008. 11:34 ] @
pa kako da je napisem u C# a da je nezavisna od Framework-a, ustvari da li je to moguce?
[ mmix @ 23.03.2008. 11:45 ] @
U ovom trenutku je ova tematika vec polako demodirana, ne secam se kad sam zadnji pout video XP ili jacu instalaciju koja vec nema framework na sebi. Ako bas hoces da budes predusretljiv ubaci .NET koa prerequisite i omoguci korisnicima da framework skinu i instaliraju zasebno ako ga vec nemaju. To je ionako once-off instalacija, a svoj program drzi kao zasebnu instalaciju. Ako korisnici imaju bandwith na raspolaganju, mozes taj prerequsuite i da napravis kao mandatoran u svom MSI-u pa ce msi ako frameworka nema isti downloadovati sa neta i instalirati.
Jednostavno nije predvidjena mogucnost da napravis C# aplikaciju bez frameworka (bar ne .NET), cak sve i da uspes da instaliras samo Common language runtime bez frameworka, .net kompajleri "varaju" i ubacuju implicitno koriscenje klasa iz frameworka, pa bi ti aplikacija pukla sa "assembly not found".
[ Droger @ 23.03.2008. 17:23 ] @
Da li uz SP2 za xp dolazi Framework i koji da li je to 1.0 ili 2.0?
[ sivan347 @ 24.03.2008. 10:13 ] @
Odgovor je da moze ako pises aplikaciju u programskim jezicima C, VB i Delphi. U C# je ne moguce. Uz XP SP2 ne dolazi bilo koji .framework nego oni idu kroz poseban update.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.