[ voxi @ 23.03.2008. 21:40 ] @
Zanima me kako da procitam nazive polja iz neke tabele iz baze, da ne moram za svaku posebno u kodu da pisem imena polja Ajd ako neko ima primer nek ga okaci ili mi obajsni ako nije problem Hvala u napred |
[ voxi @ 23.03.2008. 21:40 ] @
[ augustus @ 23.03.2008. 22:43 ] @
U zavisnosti o kojoj se bazi radi, mozes citati meta podatke i iz njih izvlaciti imena tabela i polja i sve ostale pojedinosto koje te interesuju.
Mislim da se kod MSSQL i MySql ta tabela u kojoj su sacuvani ti podaci zove nesto tipa Information_shema ili tako nesto. Sad imas smesrnicu za traganje, poz! [ anon156554 @ 23.03.2008. 23:24 ] @
[ voxi @ 24.03.2008. 09:46 ] @
Upitanju je mysql baza
[ grizzly @ 24.03.2008. 11:11 ] @
Ako mislis na nazive kolona mozes saznati iz ResultSet objekta.
Znaci selektuj jedan red iz tabele a onda pozovi metodu rs.getColumnName(int columnNumber) ili nesto slicno se metoda zove [ voxi @ 24.03.2008. 18:37 ] @
Gledo sam sve metode koje vracaju neke vrednosti vezano za bazu (objekat DatabaseMetaData)
Ali nikako da skontam koja metoda za odredjenu tabelu daje nazive atribute , pokusavao sam sa getAttributes(String catalog, String schemaPattern, String typeNamePattern, String attributeNamePattern) ; ali nisam uspe verovatno zato sto sam skonto samo znacenje 1 argument Catalog-> Ime_baze a ove ostale nisam skonto. Adj ako neko mize pomoc nek ajvi koja f-jia i koje argumente da prosledim [ augustus @ 24.03.2008. 18:55 ] @
aj skontaj jdbc api dokumentaciju, skontaj information_shema tabelu i aj skontaj google
[ grizzly @ 24.03.2008. 19:41 ] @
voxi aj probacu jos jednom da ti pomognem, s obzirom da sam bas sinoc se zapitao isto ovo sto tebi treba:
prvo mi je trebalo da nadjem koje tabele postoje u bazi... Code: DatabaseMetaData dbmd = con.getMetaData(); String[] types = {"TABLE"}; ResultSet rs = dbmd.getTables(null,null,null,types); while(rs.next()){ tabele.add(rs.getString(3)); } return 91; a onda su mi bili potrebni nazivi kolona za jednu od odaranih tabela... Code: String imenaKolona = ""; for(int i=1; i<=rsmd.getColumnCount(); i++){ System.out.println(rsmd.getColumnLabel(i)); } gde je rsmd objekat tipa ResultSetMetaData koji dobjes kad nad rs (sto je objekat ResultSet tipa koji si dobio upitom nad tom tabelom) pozoves metodu .getMetaData(). [ voxi @ 24.03.2008. 21:00 ] @
@grizzly: veliko HVALA pomogao si mi npuno ;) , resio sam problem
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|