[ mvujad @ 24.03.2008. 12:21 ] @
| Pozdrav,
Kupio sam Linksys-ov WAG-200G Annex A. Prikačio na desktop po uputstvu i.... neće.
Proveo sam sate i sate praveći razne kombinacije u setovanju ali očigledno bez efekta čim pišem.
Nisam uspeo čak ni da pingujem. Koristim Windows XP OS. Usput mi javlja najčešće grešku da DSL kabl nije konektovan, a jeste i ispravan je, jer kada vratim na ADSL modem sve radi OK. Druga greška koj se takođe povremeno javlja je u delu VPI/VIC setovanja, mada sam i tu pokušao dve tri varijante (5/38, 8/35 i sl).
Ima li neko da je uspeo da napravi urednu konekciju za Sezampro provajderom pa ako može da postuje instrukcije za istu. Ja već posustajem.
Hvala unapred. |
[ Alkaline @ 24.03.2008. 15:10 ] @
Znam da je možda glupo da pitam, ali ipak za svaki slučaj...
Da li si ukucao dobar user i pass za PPPoE?
[ mvujad @ 24.03.2008. 17:27 ] @
Probao sam i od komšije a i izmislio par pride, ali bez rezultata.
Da nije problem možda u spliteru koji radi bez problema sa ADSL modemom a sa routerom već pravi konflikt.
Možda ima neko iskusniji od mene tj. da je prošao ovu scilu i harbidu.
[ calexx @ 24.03.2008. 17:45 ] @
Nemam Linksys ruter ali sam koristio Sezam sa dva druga i nikakvih problema nije bilo. Obavezno praviš 8/35, Authentication method - PAP, upisuješ username u obliku username@sezampro i lozinku. To je uglavnom sve a za više detalja najbolje pozovi njihovu podršku.
Naravno, nemaš ISDN nego običnu telefonsku liniju? Spliter ne bi trebalo da pravi razliku između modema i rutera.
Hm, a jesi li prepisao sva podešavanja sa modema koji radi, možda previđaš nešto banalno?
[ mvujad @ 24.03.2008. 22:16 ] @
Konačno sam ga isčačkao. Bukvalno sam resetovao sve od mrežne kartice do rutera i vratio na fabrička podešavanja.
U podešavanjima za mrežnu karticu u TCP/IP podešavanjima sve vratio na automatiku.
U podešavanjima za ADSL Linksys ruter bukvalno sem username i passworda ništa nisam uneo jedino sam i tu sve stavio na automatik.
Sada šljaka kao od šale i desktop i wireless na laptopu.
Hvala svima na podršci.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.