[ medixsa @ 24.03.2008. 20:26 ] @
| Pozdrav !!!
Delphi 7
npr.
Imam tabelu u kojoj ima dosta istih naziva podatka u polju "Imena" npr. "imena" i kada u edit unesem ime da mi u DBgird-u prikaze samo najbliza naziva npr. Medin,Med,Medina,Mer i sl. a da mi ne prikazuje sve podatke .. kao sto je slucaj u VB
Hvala puno !!!
|
[ Miroslav Ćurčić @ 24.03.2008. 21:05 ] @
I, šta je pitanje ?
Ako pitaš kako da taj DBGrid prikaže samo te slične, a ne sve podatke onda moraš toj tabeli da uključiš filtriranje tako što ćeš uneti: Imena='*Med*' u osobinu Filter, i postaviš osobinu Filtered na true.
[ medixsa @ 24.03.2008. 21:16 ] @
Ok hvala ti na odgovoru,ali recim kada pretrazujem sa indeksiranim poljem p=rocedurom FindNearest ili Locate da mi u DBGridu prikazuje samo pronadjeni =slog ili vise njih
[ Miroslav Ćurčić @ 24.03.2008. 22:02 ] @
FindNearest i Locate će te pozicionirati na jedan slog u bazi.
DbGrid će, kad bude osvežavao svoj sadržaj, to ignorisati, krenuće od početka onako kako mu TTable bude servirao redove, znači uticaće samo Filter.
[ medixsa @ 24.03.2008. 22:18 ] @
Ok drug hvala ti rijesio sam preko SQL u edit dogadja
moj code
procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
begin
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from Artikli');
Query1.SQL.Add('where Naziv like '+QuotedStr(Edit1.Text+'%'));
Query1.Open;
end;
da li mi mozes pomoci oko reindeksiranje tabela osnosno brisanje i ponovno kreiranje index
da sa jednim kliko sve zavrsim tabele da proceslja sve fajlove i u njima da nadje index i da ih obrise i ponov kreira
Hvala
[ Miroslav Ćurčić @ 24.03.2008. 22:42 ] @
Nažalost nisam radio s DBF tabelama,
samo s Paradox brišući ručno indexne datoteke i kreirajući ih ponovo iz DatabaseDesktop-a.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.