[ Srdjan Prpa @ 25.03.2008. 00:23 ] @
Znaci da mi je neko pricao da cu na faxu imati domaci zadatak nebi mu verovao!!! Dobio sam domaci iz OS a trenutno ucimo o Linuxu i treba mi pomoc na ova tri pitanja :

1. Potrebno je da otkrijete na koje načine se zadaju programi koji se izvršavaju pri startovanju operativnog sistema kod Linuksa (sa KDE okruženjem).
2. Takođe, treba da otkrijete i šta su to runlevel-i, kako se zadaju i u kakvoj su vezi sa startnim aplikacijama.
3. Na koji način se može zakazivati rad programa? Kako zakazati periodično izvršavanje npr. programa cleanup, svake subote u 23:30??

tnx svima koji mi pomognu.. e da i teba mi za sutra do 12h

[ VRider @ 25.03.2008. 02:41 ] @
Ovo je odgovor na pitanja 1 i 2.
http://www.linux.com/feature/114107

Ovo je za 3. pitanje.
http://members.toast.net/art.ross/rute/node40.html
[ Srđan Pavlović @ 25.03.2008. 04:44 ] @
imas u proslom ili pretproslom broju Sveta Kompjuter-a o cron-u, tamo u sekciji
laki pingvini, (objasnjenja sta i kako se moze s njim),
to ti je za trece pitanje,
nije los tekst, samo ga prepisi :)
[ Srdjan Prpa @ 25.03.2008. 08:56 ] @
Hvala puno !!!!
[ _AxeZ_ @ 26.03.2008. 21:01 ] @
Citat:

E do *****. sto mu dajes na tacni, nek sedne pa nek nauci..!!!!
[ Srdjan Prpa @ 26.03.2008. 21:14 ] @
Pa covek je normalan i ja mu se zahvaljujem na pomoci sto mi je pomogao a nije kao ti piiiiiip koji samo gleda na sebe !!!!!!!
[ jablan @ 26.03.2008. 21:20 ] @
Ma trebali su odmah diplomu da ti daju.
[ Srdjan Prpa @ 26.03.2008. 21:33 ] @
Ako nisi primetio trazio sam pomoc to su tri pitanja koja nisam mogao da nadjem ostala sam odradio sam, a pod 1 nisam trazio da mi odradi sva pitanja a pod 2 Linux me ne zanima ni 0.01%, znaci kao sto mozes da vidis na kompu mi je sad Vista znaci Linux mi se nesvidja a nemoj da mi govoris da je dobar jel znam za to !!!
[ VRider @ 26.03.2008. 22:11 ] @
Molim sve da spuste loptu malo.
Dao sam dva clanka koje je trebalo procitati, dakle, nije dobio sve sazvakano. Ako je imao volje da to procita, onda je vec uradio 50% vise nego 50% ljudi koji postavljaju pitanja na ovom forumu. Jedino sto nije sam uradio je da ukuca pojmove na googleu i sam pronadje ove sajtove (oba su u prva tri na googleu za odgovarajuce pojmove). Nadam se da ce sledeci put i to da uradi.
Jos jednom - iskulirajte...
[ maksvel @ 27.03.2008. 10:38 ] @
Pridružujem se VRider-ovom apelu. Kolega Srđan (hihgagain87) se koliko-toliko potrudio, za razliku od mnogih, pa je valjda nešto i naučio Drugi put - malo više Google-a pre postovanja neće škoditi.
Cilj kursa nije da privoli nekoga da koristi Linuks, već da studente upozna sa postojanjem "još nečega" i da ilustruje neke teorijske principe na primeru Linuksa. U pitanju je početnički nivo (što se i vidi iz domaćeg).