[ pr0gramer @ 25.03.2008. 11:54 ] @
| Imam ovakvu situaciju na ručunalu, 1 NTFS particija, 1 FAT 32 particija, 1 swap particiju i 1 ext2 particiju
Na ext2 particiji mi je instaliran linux, na ntfs mi je windows instaliran, imam podešen dual boot i sad bi htio instalirat još jednu distribujiju linux-a. Zanima me dal za nju trebam radit novu još jednu ext2 particiju ili mugu na staru instalirat(da na 1 ext2 imam 2 osa linuxa i kako da podesim "trial boot"(mislim da se tako zove), da mogu koristiti sva ta 3 osa, da me pri pokretanju računala pita koji os želim koristit
Svaka pomoć dobrodošla,hvala |
[ pr0gramer @ 25.03.2008. 16:22 ] @
?
[ crveni_marsovac @ 25.03.2008. 16:22 ] @
Svakako ti treba jos jedna particija za novu linux instalaciju. Swap mozes dijeliti, mogao bi i /home (da ti je kojim slucajem na posebnoj particiji), ali / mora biti posebna particija za svaku distribuciju. Svaka normalna distribucija bi trebala prepoznati druge dvije instalacije i podesiti grub. Znaci ne bi trebalo biti problema s triple boot-om.
[ momsab @ 11.04.2008. 20:34 ] @
imas 4 fizicke particije
ako nije doslo do promena u medjuvremenu, ogranicenje u broju fizickih particija iznosi 4, sto znaci da ne mozes da stavis osim ako ne iskoristis tu fat32 particiju, npr
[ calexx @ 11.04.2008. 20:59 ] @
Ne mora da znači mada je verovatno, možda ima samo dve fizičke particije, jednu primarnu NTFS i jednu extended na kojoj je sve ostalo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.