[ wex-alpha @ 26.03.2008. 07:34 ] @
POzdrav, Ne znam da li je ovo pravo mjesto za moju temu, ali... Prije par dana mi je PC poceo da se mrzne... resetuje...i nakon toga nije htjeo da se upali nikako. Kad ga upalim samo jedn BEEP, taman prije POST-a. Otvorio sam PC i ocistio sve hladnjake i ventilator. Opet nije radilo. OStvaio sam ga da prenoci i opet nije radilo (ne moze se upaliti). Nakon svega toga sam opet otvorio PC i povadio sve komponente i vratio ih natrag. Nakon toga je proradio. Nakon startanja Zone Alarm je izbacio problem da mu fali Root Certificate i nije se htjeo pokrenuti, ali isto tako mi je efektivno blokirao internet. Niti se dao deinstalirati. Moramo sam ga na silu skinuti (safe mode, brisanje po registriju). Tek sam kasnije saznao da je Zone Alarm javljao problem jer mi je vrijeme bilo vraceno na DEfault (skinuo sam i CMOS bateriju) Nakon svega toga sam restartao masinu i internet je radio. Instalirao sam Kaspersky KIS i internet je opet bio tu. Ali drugi problem, u pocetku interneta ima mozda 10-ak minuta po bootanju, i onda ga nestane totalno. mogu pingati sve adrese bez problema. Warcraft radi, isto tako i IM ali interneta nema, koliko sam shvatio nesto mi blokira port 80. Pomislio sam da nije Windows Firewall. Kad sam ga probao otvoriti, javio je neku blesavu gresku da ima unidentified problem, te da se ne moze pokrenuti. Na Microsoft sajtu sam nasao rjesenje kako da to popravim (jedan obicni registry file). I zaista, windows firewall je bio ukljucen. Kad sam ga iskljucio internet je proradio... ali samo nakratko. Opet isti problem. Deinstalirao sam Kasperky KIS u nadi da imam bolju kontrolu, ali nista.. opet ista stvar. Ah da, i LAN lokalne adrese ne rade... ne mogu toj masini pristupiti. LAN adrese ne rade cak ni po restartu masine, dakle nikako. Provjerio sam da nije koji Servis ostao od Zone Alarm-a, ali nije. Svi su propisno ugaseni. KOliko sam shvatio, nesto mi nakon nekog vremena blokira port 80, ali ja ne mogu da skontam sta... Ima li nade prije no sto formatiram masinu? |