[ Dejan Lozanovic @ 26.03.2008. 12:24 ] @
Sta bi momci stuca nesto redmond :), vidim pun je internet nezadovolojnih korisnika kojima se Vista prosto smrzava :) primer :) http://forums.microsoft.com/Te...x?PostID=2986175&SiteID=17 |
[ Dejan Lozanovic @ 26.03.2008. 12:24 ] @
[ Vic @ 26.03.2008. 12:42 ] @
Jaka stvar. Takodje je pun net svega i svacega, te XP te Linux, te dobar je jugo te nije.... Sve je to individualno. Ja imam Vista SP1 i nikakve probleme nisam imao, sto ne znaci da je bolji OS od nekog drugog (recimo XP) niti da je gori. Kad sam radio na XP-u isto nije bilo problema, a bilo je jako puno i onih (i ima ih jos uvek) koji dozivljavaju sve i svasta pod XP-om.
[ Ivan Dimkovic @ 26.03.2008. 12:43 ] @
Vala bas,
Taj SP1 deployment je totalni peh - inace interesantno je primetiti da je ovde Microsoft kriv, iako se brane da su u pitanju 3-party drajveri, a zasto? Zato sto Microsoft ima neku hebenu duznost da TESTIRA jebene 3-Party drajvere pre nego sto ih potpise svojim kljucem kao sertifikovane sto je znak poverenja da su drajveri 100% OK... ocigledno je da Microsoftov QA proces za testiranje drajvera pre sertifikacije NIJE ukljucivao SP deployment gde svi drajveri moraju da se korektno deregistruju i instaliraju ponovo. Zasto? Verovatno zbog brzine i pritisaka od OEM-a da se drajveri sto pre sertifikuju. Kada su drajveri za Vistu krenuli da se razvijaju? Od WinHEC-a 2004 godine... Dakle, 3 godine su vendori i Microsoft imali vremena da do tancina doteraju proces re-deploymenta drajvera, i sta je rezultat? I dalje postoje drajveri koji to ne rade kako treba, i Microsoft je pokusavao da zakrpi iste u proteklih par nedelja, dakle u "minut do 12" pre SP1 rollouta. Neodgovorno. Jako neodgovorno. Doduse, procenat ovako ubijenih masina nije velik koliko mi je poznato - manji je od XP SP2 problema u svakom slucaju, ali to ne opravdava Microsoft ni malo, jer je njihov OS poskupeo. [ degojs @ 26.03.2008. 19:32 ] @
Ma Deki sigurno ima SP1 na Visti i radi sve bez problema, a ovamo po običaju trubi..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|