|
[ ksrele @ 29.03.2008. 17:54 ] @
| Zeleo bi da okupim nekoliko ljudi koji su voljni da mi pomognu da napravimo Java aplikaciju za ovaj mobilni telefon koja bi (samo) manipulisala playlistama za music player, kada je vec preterano zeznuta stvar napraviti novi player. A i inache sta ce novi player kada je ovaj fabricki savrsen, sto se mene tice, samo mu fali jedna glavna opcija, manuelno kreiranje playliste.
Da naglasim sledece:
Znam osnove programiranja u mnogo programskih jezika (VB, JavaScript, Delphi, PHP, C, ...) nekad davno sam radio i u cistoj Javi ali moram priznati da sa to zaboravio.
Nikad nisam programirao u Javi za mobilne telefone ali ako nadjem dobar materijal lako bi naucio.
E tu bi mi vi pomogli.
Dakle, pomoglo bi mi kada bi me neko uputio na prave razvojne alate, kada bi neko postavio neke primere za te razvojne alate a za ovaj telefon, neka svoja iskustva sa ovim programiranjem i slicno...
Nikoga nebi opterecivao sa samim programiranjem, jer znam da bi odma pitali za placanje, ko ce da poseduje ovu aplikaciju i tako dalje. Mada, ako neko zeli da radi za Dz onda ga necu sprecavati u tome... :)
Ja planiram da ovu aplikaciju postavim javno na ovaj forum sa sve kodom, tako da ne zelim da ista zaradim od toga, zelim da mnogim ljudima pomognem da lakse koriste ovaj super telefon (ako vec nemaju para za jace modele, kao sto ni ja nemam).
A najveca pomoc bi mi bila kada bi me neko uputio na vec gotovu aplikaciju ako postoji. :)
Bitna napomena:
Znam da liste mogu da pravim na kompu pa da ih prebacim na telefon ali to mi nije zamisao jer nemam laptop da ga nosim kada negde putujem da bi pomocu njega mogao da pravim liste, a kada bi vec imao laptop naravno da bi sa njega slusao mjuzu...
P.S.
Zaboravio sam da kazem da sam pronasao gde se liste nalaze, znachi potrebna je sasvim jednostavna aplikacija koja bi pristupila tom direktorijumu (nadam se da je to moguce), preuzela listu, prikazala je i omogucila jednostavne promene redosleda, izbacivanje-ubacivanje novih pesama, i na kraju sacuvavanje u isti onaj direktorijum. |
[ Eurora3D Team @ 30.03.2008. 03:02 ] @
Ja bi ti preporucio NetBeans 6 IDE http://www.netbeans.org i njegov deo za programiranje mobilnih java aplikacija. Trebace ti i J2ME (sdk) sa Sun sajta i njihov emulator (ako vec nemas Nokia SDK sa emulatorom). Naziv za Sun emulator i ostalo je Java Sun Wireless Toolkit for CLDC.
Pored ovog trebace ti solidan PC i nesto vremena da sve ovo downloadujes i konfigurises (i da malo proucis dokumentaciju).
Pimeri java aplikacija za mobilne mogu da se nadju na NetBeans i Sun sajtu a mozes da koristis i moj open source kod koji sam opisao ovde http://www.eurora3d.com/java/p2pchatproject/ i ovde http://www.eurora3d.com/java/p2pchatproject/dev.html , direktan download koda je ovde http://www.eurora3d.com/java/p2pchatproject/P2PChatSrc.zip
Pre nego sto se upustis u sve ovo :) cisto par informacija
Fajl sistem (kao i ostali hardverski resursi telefona) su dostupni iz java aplikacija ali ce Operativni sistem (ustvari Java VM) za sve da pitaju "Aplikacija hoce da uradi to i to .... jel moze ..." i to bar po jednom u toku rada programa ... a za neke stvari (bas fajl sistem) svaki put.
Sve gore pomenuto je besplatno :)
Pozdrav
[ ksrele @ 30.03.2008. 13:16 ] @
Svaka cast druze, hvala ti.
Uskoro krecem u napad na programiranje ovoga, ako me usput nesto ne prekine.
Nije mi problem to sto ce aplikacija da pita, jbg to je najmanji problem ako uspem da resim ovaj iritirajuci nedostatak telefona.
Kada kazes solidan komp, da li je AMD Athlon 2400+ (clockovan na ~2.2GHz) i 512 RAM-a OK?
Net nije problem.
[ Eurora3D Team @ 30.03.2008. 19:42 ] @
Ja imam laptop sa dualnim Intel procesorom (ukupno 3,2 GHz clock) i isto RAMa kao i ti pa mi NetBeans malo usporava ... savet kad ukljucis NetBeans otvori Task Manager i nadji proces java.exe koji je alocirao najvise rama (to je proces koji interpretira NetBeans IDE) onda klikni desno i podesi prioritet (dodeljivanje CPU vremena) na visoki (nemoj na realno vreme koji je najvisi prioritet da ne destabilizujes OS). Tako ces koliko toliko da popravis stvar.
Inace NetBeans tokom rada alocira i po 150-200 MB rama al je prilicno stabilno IDE.
Pozdrav
[ ksrele @ 30.03.2008. 20:16 ] @
u covece, nisam ocekivao da je to bas tako.
Nisamo jos nista poceo da radim, ali ne mora da znachi da necu uskoro... :)
Imam sada neki ispit pa posle ima da se bacim na programiranje.
[ Eurora3D Team @ 30.03.2008. 20:23 ] @
Pa java je interpretirana ... a IDE je bas dobro. Skini prvo NetBeans 6 pa polako...
[ ksrele @ 31.03.2008. 00:13 ] @
O covece usta sam se ja uvalio...
Skinuo sam sledece:
NetBeans IDE 6.0.1
sun_java_wireless_toolkit-2_5_2-windows
java_ee_sdk-5_04-windows
S40_DP20_SDK_6230i_installer
Instalirao sve, malo se pomucio oko redosleda ali sve je na kraju OK ispalo.
Napravio sam HelloWorld u NetBeans-u ali takva aplikacija nece da se pokrene na telefonu. "Invalid application" ispise.
Dalje, onaj Nokia SDK nece da se poveze sa Javom, kaze da nije instalirano a jeste instalirano.
Cak sam i pri instalaciji tog SDK-a cekirao da hocu i neki Java dodatak njegov, ali opet nece.
Tj radi on, ali osnovne stvari, lepo mi izbaci greskicu da nema Jave i da mi MMS, SMS, BlueTooth i jos stosta nece raditi...
A u onom simulatoru koji si mi preporucio ne znam kako da otvorim projekat (jar) iz NetBeans-a...
Joooj, prebrzo sam usao u sve ovo, nista mi nije jasno.
Dakle, koliko sam ja skontao u NetBeans-u pravim aplikaciju, mogu da je testiram ili u Sun Java Wireless toolkit-u ili u onom nokijinom cudu jel?
Nisam jos stigao procitati svu dokumentaciju, ali sam se ponadao da cu ja to vec sam skontati.
Zeznuto je dosta.
Najvise mi nije jasno sta za sta sluzi...
Sta znachi SDK a sta JRE i tako te skracenice...
[ Eurora3D Team @ 31.03.2008. 11:11 ] @
Ovako ... koliko sam mogao da shvatim iz teksta.
Prvo SDK je Software development kit i to je uobicajen naziv u c/c++ jeziku za skup fajlova (binarnih, header i lib) koji sluze za razvoj neke specificne vrste softvera.
Ja imam S40 i S60 (za Symbian40 i Symbian60 OS) za Nokia telefone.
NetBeans je samo IDE (bez kompajlera i alata) sto znaci da SDK trebaju da budu posebno instalirani.
Da bi povezao NetBeans sa nekim SDK. Pokreni IDE i klikni menu Tools -> Java Platforms i tu ima dugme Add new platform. U sledecem prozoru izaberi opciju Java ME MIDP Platform Emulator i klikni next. IDE ce da pretrazi HD i da nadje sve instalirane SDK. Onda cekiraj S40 i to je to.
Ja vise koristim Java Sun Wireless Toolkit for CLDC emulator zato sto je brzi a na kraju prebacim (Desno na Project pa Properties) na S40 emulator.
Proveri isto dali ti je Wireless Toolkit verzija za CLDC (Limited devices = telefone) jer postoji i CDC (sa vise rama itd za PDA i jace uredjaje)
Isto platformu biras kad pravis novi projekat u NetBeansu a za Starije telefone odaberi opcije CLCD-1.1 i MIDP-2.0 (to su standardi softvera) ili ih posle postavi na ove vrednosti sa Desno na Project pa Properties pa prekompajliraj.
Ovo za MMS, SMS, BlueTooth i S40 SDK.
To upozorenje (nije greska) znaci da ove funkcije nece da rade u trenutnoj istanci Nokia emulatora. U sklopu S40 imas Nokia connectivity framework (softver) pokreni njega da radi u pozadini da bi mogao da testiras ove stvari na S40. Za S60 to je bolje reseno.
Dalje JRE je Java runtime environment (java virtuemna masina / interpretator instaliran na PC-u ili drugom uredjaju)
Na PC-u JRE interpretira IDE i neke delove ovih SDK a na telefonu sam program koji si napravio. Sa WinXP mislim da dolazi Java 1.4 (zadnja je 1.6 a zove se verzija 6) pa ako imas nekih problema (a mislim da bi trebalo da radi i na 1.4) skini zadnji JRE sa Sun sajta.
Isto java na PC-u ima dodatak u imenu SE (Standard edition) a na mobilnom ME (minimalna verzija)
Postoji razlika izmedju JRE i SDK. Prva sadrzi samo interpretator i instalirana je na Windowsu a SDK ima i fajlove za programiranje.
Kako pretpostavljas postoji i SDK za JavaSE za programiranje java aplikacija za PC (koje nisu iste po formatu kao ove za mobilni iako imaju istu ekstenziju jar)
Na kraju za fajlove
Kad iskompajlujes kod za mobilni dobijas 2 zavrsna fajla
Prvi i vazniji je sama aplikacija jar
Drugi je deskriptor fajl sa extenzijom jad. On sluzi da se prilikom instaliranja sa neta na mobilni urade neke stvari vezane za instalaciju i ispravno je da se oba stave na net i skine jad a mobilni ce skinuti aplikaciju jar u procesu instalacije.
Kad hoces da pokenes aplikaciju u emulatoru ako koristis Sun Wireless Toolkit otvaras (File->Open) jad fajl a iz Nokia emulatora otvaras direktno jar
Toliko ... da te ne pretrpavam informacijama :) pa pitaj ako zapne.
Inace ja sam vise C++ i VB programer a javom se bavim zadnjih nekoliko meseci ... cisto da vidis koliko stvari treba da se zna za "prost progam za mobilni telefon" :)
[ ksrele @ 31.03.2008. 12:55 ] @
Jao druze svaka ti cast.
Ja nisam naisao na susretljivijeg coveka na ovom forumu od tebe. (mada ti u nicku pise 'team', mozda vas ima vise :))
Morao sam da ti se zahvalim cim sam procitao poruku a jos nisam ni probao to sto si mi rekao...
Sad cu da probam da integrisem Nokia ili (i) Sun W.T na NetBeans.
Inache NetBeans ima compajler koliko se ja razumem u te izraze.
Znachi kompajler je "program" koji pravi izvrsnu datoteku, a interpreter je "program" koji source direktno izvrsava u memoriji i ne pravi izvrsne datoteke.
Kazem da NetBeans ima kompajler (ili makar usluzno koristi Javin) bas zato sto on napravi jar datoteku, samo mi ne napravi jad fajl... :(
Ma skontacu ja to vec nekako, idem da uradim ovo sto si mi rekao.
E da, ava Sun Wireless Toolkit for CLDC je bas to sto imam.
[ Eurora3D Team @ 31.03.2008. 14:27 ] @
Jar je zip fajl sa odredjenim sadrzajem i drugom extenzijom (mozes da ga raspakujes WinRar-om npr) i njega pravi NetBeans ali class fajlovi u njemu su kompajlovani pre toga java kompajlerom. Kazem nisam hteo da detaljisem da te ne zatrpam informacijama na pocetku tvog programiranja u ovome :)
Ja sam programer i vodja tima. Nick je ovakav da bi eventualno jos neko mogao da pise odgovore ali do sad sam uglavnom ja to radio.
Hvala ... pa imam i ja koristi Vezbam se :) a i sto da covek ne prenese znanje ako ga vec ima . Znanje treba da bude opste dobro ...
by the way :) da sam pomislio da si neki mladi haker ili nesto u tom smislu nebi ti se ni javio ...
Pozdrav
[ ksrele @ 31.03.2008. 14:52 ] @
Da, da... kontam sta je jar, davno sam jos provalio da je to zip :) samo mi unutrasnji sadrzaj nikad nije bio jasan.
Uspeo sam da povezem nokia emulator sa NetBeans-om.
Ucitao sam neke projekte preko toga i lepo se simuliraju i lepo rade i uzivo na mobu.
Jedino se jos mucim da naateram nokia emulator da koristi JRE, e da koja je razlika izmedju j2re 1.4.2.17 i jre 6.0.5 (valjda su ovo tacne verzije sto imam)?
Mislim da je sada ostalo samo da ucim sintaksu jezika.
Potrazicu na netu neke tutorijale. malo mi je sve to konfuzno.
Npr kada u projektu ima vise .java fajlova kako znam koji je glavni, koji se prvo pokrece?
class je osnovna stvar i sve radim u njoj. Constructor se prvi pokrece jel? Mislim sve mi je to oko klasa jasno sto se tice PHP-a (poslednje u cemu sam radio) a i PHP je slican ko C koliko znam.
Ufff...
Moze li jedna velika molba?
Ne znam koji telefon ti imas ali cini mi se da na mom nije moguce pristupiti tom direktorijumu koji ja zelim.
Naime, jimm aplikacija ima opciju da udje u direktorijume radi slanja fajla. I udjem j a u c pa u predefgallery (za sve me pita za odobrenje, ali nije problem) ali ne mogu da nadjem direktorijum "PredefPlaylist", jednostavno se ne vidi iz Jimm-a...
Ne znam da li je moguce uopste uci u taj dir.
E moja je molba da ti kod sebe probas da napravis aplikaciju koja bi samo usla u taj dir i vratila true ili false ako moze ili ne moze... ili vec kako ti je lakse, znachi cisto da znam da li je moguce sa ovim alatima sto imam uraditi tako nesto.
Hahahaha... ma nisam mladi hacker, samo znam mnogo programskij jezika i sve mi se izmesalo, vise ne znam ni jedan kako treba.... :(
Znaci lada bi sada seo za VB da radim nisat nebi znao a nekad sam bio pravi majstor u VB-u...
Strasno.
[ Eurora3D Team @ 31.03.2008. 15:04 ] @
To sa Nokia emulatorom i JRE na windowsu je i meni misterija. Mislim da je to neka njihova greska posto emulator radi ali je poblem da se podesi (mislim da i ti mislis na to).
Nisam siguran kad cu imati toliko slobodnog vremena da bi mogao da napravim i testiram takav program na mobilnom (i ja imam Nokia tel) ali bolje ti je ovako u oba SDK (za javin znam sigurno) u instalacionim folderima imas vec gotove primere za rad sa fajl sistemom telefona (nesto kao explorer na win32) pa vidi odatle. Generalno ono sto korisnik vidi na telefonu (galerija , ovo , ono ..) nije prava slika onoga na HD-u.
Da i ovo , glavna klasa je oznacena u osobinama projekta u NetBeansu ...
[ ksrele @ 31.03.2008. 18:29 ] @
Ovako, koristeci vec uradjen file browser primer (VDCustomComponets), u sebi ima ugradjen prikaz textualnog dajla ali nece da radi kod mene.
Debuger Nokia emulatora izbaci da nema fajla, dok komanda fileBrowser.getSelectedFileURL(); izbaci dobru putanju "file:///predefgallery/.../test.txt".
Tacnije, evo izvoda iz emulatora:
Code:
Emulator command: C:\Nokia\Devices\Nokia_S40_DP20_SDK_6230i\bin\S40_DP20_SDK_623
0i_em.exe
Creating New "Series 40 Developer Platform 2.0 SDK - Nokia 6230i Edition" Instan
ce ...
invalid RMI port configured ()
using default RMI port: 1099
"Series 40 Developer Platform 2.0 SDK - Nokia 6230i Edition" Instance #6230100 R
eady for Future Connections
Using Trusted simulated domain
at com.nokia.mid.impl.isa.io.protocol.external.storage.Protocol.openInpu
tStream(+67)
at filebrowserexample.FileBrowserExample.readFile(+30)
at filebrowserexample.FileBrowserExample.commandAction(+19)
at org.netbeans.microedition.lcdui.pda.FileBrowser.doDismiss(+57)
at org.netbeans.microedition.lcdui.pda.FileBrowser.access$400(+4)
at org.netbeans.microedition.lcdui.pda.FileBrowser$2.run(+54)
java.io.IOException: file does not exist
a deo koda koji se poziva je ovaj:
Code:
private void readFile() {
try {
FileConnection textFile = fileBrowser.getSelectedFile();
String v = fileBrowser.getSelectedFileURL(); //uzimanje putanje u string 'v'
getTextBox().setString(v); //ispis putanje u text box jer za sada ne znam drugacije
InputStream fis = textFile.openInputStream(); //konkretna putanja je: file:///C:/predefgallery/predefmusic//test.txt - mislim da // pre naziva fajla smeta
byte[] b = new byte[1024];
int length = fis.read(b, 0, 1024);
fis.close();
if (length > 0) {
textBox.setString(new String(b, 0, length));
}
} catch (IOException ex) {
ex.printStackTrace();
}
Sve je testrano i uzivo fizicki na telefonu i isto se ponasa.
Iache, ne vidi se direktorijum sa nazivom "predefplaylist"...
Bedak, ne mogu ni da otvorim obican txt fajl a kamoli neki fajl koji je hidden...
Smorio sam se... :(
Imas li (ili bilo ko) neki predlog?
[ Eurora3D Team @ 31.03.2008. 18:57 ] @
Pa nemam neki narocit predlog (a i nisam mnogo koristio fajl sistem na mobilnom) jedino da eksperimentises ... Kad si vec stigao dotle (ovaj kod gore) vise nema nekih velikih caka , otprilike to je to, samo isprobavaj dalje i citaj dokumentaciju ili trazi po netu.
[ Eurora3D Team @ 31.03.2008. 19:02 ] @
Setio sam se necega . Probaj da instaliras preko neta uz jad fajl (procitaj o Deploy u NetBeans helpu) i namesti (u jad fajlu) da mobilni dozvoljava te operacije.
Ako te mobilni uopste ne pita dali aplikacija moze ovo ili ono onda je to zabranjeno i uopste i ne pokusava da izvrsi tu operaciju. To moze da se promeni jad instalacijom (isto ne dozvoljava ali bar pita, pa ako potvrdis radi).
Procitaj malo vise u dokumentaciji.
[ ksrele @ 31.03.2008. 21:43 ] @
Naravno da sam podesio da aplikacija pita da li moze da pristupi file sistemu i na mobilnom i na emulatoru, ali nece ni vamo ni tamo, kao nema fajla dok direktorijume lepo nadje i iscita, izbaci listu fajlova.
Probacu nekako manuelno da upisem putanju fajla, bio sam do malopre da se setam, da razbistrim glavu pa cu da vidim posle sta cu.
Mada sam se delimicno razocarao i mislim da ce mi tesko poci za rukom ovo sto hocu.
A pazi ovako, trebaju mi samo ove funkcije:
ListPlaylists()
ShowPlaylist(list_ID)
MoveSong(Up_Down, Song_ID)
DeleteSong(Song_ID)
SortPlaylist(method)
SavePlaylist(newListname)
Ja bi ovo vrlo lako resio i bez klase, ne mogu da provalim kako sve ovo da ugradim u klasu. Jako retko u ostalim programskim jezicika koristim klase.
Polako, skontacu. Imam neki plan, manje-vise.
[ ksrele @ 01.04.2008. 01:10 ] @
Ha jeeeeee.... :( :(
Jako sam tuzan...
Uspeo sam da nadjem SUPER primer za citanje direktorijuma i fajlova i radi bez problema, samo sto nema sanse da pristupim zeljenom direktorijumu... bedak.
Jednostavno je zabranjen pristup i cao.
Code:
Using Trusted simulated domain
at com.nokia.mid.impl.isa.io.protocol.external.storage.Protocol.openPrim(+220)
at com.sun.midp.io.InternalConnector.openPrim(+158)
at com.sun.midp.io.InternalConnector.open(+20)
at javax.microedition.io.Connector.open(+6)
at javax.microedition.io.Connector.open(+6)
at javax.microedition.io.Connector.open(+5)
at example.fc.FileBrowser.showCurrDir2(+65)
at example.fc.FileBrowser.startApp(+4)
at javax.microedition.midlet.MIDletProxy.startApp(+7)
at com.nokia.mid.impl.isa.ui.MIDletManager.callStartApp(+4)
at com.nokia.mid.impl.isa.ui.MIDletManager.activateMIDlet(+10)
at com.nokia.mid.impl.isa.ui.MIDletManager.run(+15)
java.lang.SecurityException: Access denied
Ako neko zna kako ovo da se resi molio bi za pomoc.
Ako je potrebno postavicu i kod, malo je duzi pa da ne opterecujem forum.
Ali kada uspem da otvorim fajl, tek tada krecu muke... treba to i gaficki odraditi, znachi mali font, skontati neki nacin za pomeranje pesama gore dole po listi, dobro sortiranje kontam da ce ici lakse... ali... ufff veliki je ovo zalogaj, i ako mi uspe bicu jako happy, zato mi pomozite da budem happy :)
[ Eurora3D Team @ 01.04.2008. 11:25 ] @
Vidi Nokia i slicne forume
Evo ti par linkova (prvi je sa Nokia foruma ... koliko vidim strana je beskorisna ali pogledaj dalje po tom forumu)
http://discussion.forum.nokia.com/forum/showthread.php?t=116704
http://boardreader.com/t/Gener...3U_format_Adding_f_117172.html
Nasao sam ih na google-u sa ovim upitom J2ME Playlists code
Mozda se toj playlisti i ne pristupa kao fajlu ... mislim mozda ima neki drugi API sa te stvari
[Ovu poruku je menjao Eurora3D Team dana 01.04.2008. u 14:24 GMT+1]
[ ksrele @ 01.04.2008. 13:05 ] @
Definitivno je playlista m3u fajl, to znam.
Postoji dosta programa za PC koji ti dozvoljavaju da manipulises sa listom, da je pravis bez Nokia Music Menadzera, menjas redosled i slicno i da je uploadujes nazad na telefon.
Finta je da da se pristupa putanji file://c:/predefgallery/predefplaylist/ ali ja ne mogu iz Jave da pristupim.
Zanimljiva je jos jedna scena, file sistem (direktorijumi) za emulator se nalaze u direktorijumu emulatora i struktura je sledeca:
Code:
6230i
├───C
│ └───predefgallery
│ ├───predefgraphics
│ ├───predefmusic
│ ├───predefphotos
│ ├───predefrecordings*
│ ├───predefthemes*
│ ├───predeftones
│ └───predefvideos
├───E
└───Wallet
/Oni direktorijumi koji pored sebe imaju * se ne vide iz Jave./
Bez obzira sto se vidi da u stukrturi direktorijuma (file system-a) postoji recimo predefthemes, taj se dir ne vidi iz Java file browsera a kada zelim manuelno da udjem u njega ne dozvoljava mi, tj java izbaci onu gornju gresku (access denied).
Tako sam ja hteo manuelno da udjem i u dir 'predefplaylist' ikako nisam 100% siguran gde je i da li postoji i dobio sam istu gresku.
Cak sam posle probao i da lupim ime nekog direktorijuma koji stvarno ne postoji i opet mi izbaci istu gresu.
Ne pada mi na pamet kako bi se to moglo resiti.
Cisto sumnjam da postoji neki API za to, mada...
Nekad je dobro sto postoje te sve zastite sistema, recimo nema virusa za ove telefone. Sa druge strane Symbian ima bruka dobre programcice, moze sve i svasta ali zato ima i mnogo problema sa virusima ili pri uninstallianju nekog programa uvek ostanu neke gluposti u sistemu...
Kako da vidim skrivene direktorijume nokia file systema???? Pa zar niko ne zna???
Covece Eurora3D Team, samo ti i ja ucestvujemo u ovoj diskusiji, ne mogu da verujem da nikog vise ne zanima i da niko vise ne zna da pomogne...
[ ksrele @ 01.04.2008. 13:17 ] @
Jeeeeeeeeeeeeee......eeeeeeeee :)
Ne mogu da verujem
Nasao sam mp3 player u vidu J2ME aplikacije... NIsam znao da postoji...
Evo ljudi pa se igrajte
http://newsgroup.xnview.com/vi...f89b887f17012ab898db033df48de4
Official:
http://www.easter-eggs.net.ru/KDPlayer/EN_Versions.htm
Edit: Popravka linka
[Ovu poruku je menjao ksrele dana 01.04.2008. u 16:39 GMT+1]
[ Eurora3D Team @ 01.04.2008. 13:33 ] @
Koliko sam video na ovih nekoliko foruma dok sam trazio ovo neki proizvodjaci jednostavno nedozvoljavaju pristup nekim delovima file systema ...
Sto nisi rekao da moze i drugi player :) mislim da kod za to postoji i u primerima ...
Da, samo mi ucestvujemo .... ova oblast nije toliko popularna (ili nema mnogo programera koji se bave time) kod nas ... to sam primetio jednom kad sam postavio temu o J2ME ...
[Ovu poruku je menjao Eurora3D Team dana 01.04.2008. u 14:58 GMT+1]
[ ksrele @ 01.04.2008. 14:17 ] @
Nisam ni ja znao da moze drugi player, cak sto vise kada sam pokretao Wav player iz primera nije hteo da radi, ovo je JAKO dobro optimizovan player.
Stvarno je brukica player, samo sto je telefon glup pa ne moze minimize... :(
Zvanicno obustavljam programiranje na zadatu temu, necu da se mucim kada sada imam super cool player :)
Sad cu da pravim skinove za ovaj :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|