[ slavko music @ 30.03.2008. 15:20 ] @
| Zdravo svima mene interesuje kako mogu da napravim zapis kako jpg format na primer ovi svi sto salje na primer ulazis u neki program i za pojasno da moze da se vidi onome sto saljes isto zapises ga kao slika da recimo u jpg format na pr u network conection za ip adresu da ne mora da zapises u notepad nego napravis ga kao sliku i kad ti zatreba otvoris u acdsee i vidis hvala svima |
[ diablo06 @ 30.03.2008. 17:36 ] @
Ako sam te dobor razumeo, potreban ti je neki program za screen capture (hvatac ekrana). Jedan od takvih programa je FastStone Capture.
[ Catch 22 @ 30.03.2008. 19:27 ] @
Deo rešenja je ugrađen u sam Windows još od najranijih dana.
Na tastaturi pritiskom na:
1. [Print Screen] se trenutni sadržaj celog ekrana kopira kao "snimak" u memoriju (clipboard)
ili...
2. Desni [Alt Gr] + [Print Screen] kopira "snimak" trenutno aktivnog prozora (dijalog boksa... prozora koji je u prvom planu)
Nakon ovog kopiranja dovoljno je da pokreneš MS Paint i odabereš Edit / Paste (ili [Ctrl] + [V]) čime se "snimak" iz memorije prenosi u MS Paint, pa jedino preostaje da "sliku snimiš" (Save As...).
MS Paint nije najsretnije rešenje, pa je bolje da umesto njega koristiš neki drugi program (od besplatnih, preporučujem IrfanView).
Ako slučajni koristiš Vistu, onda imaš gotovo savršeno rešenje ugrađeno u samoj Visti - Snipping Tool sa bogatim izborom opcija za "hvatanje sadržaja ekrana".
[ slavko music @ 30.03.2008. 23:23 ] @
Dobro e ova sa print screen pomoglo mi hvala nije mi za neke goleme potrebe ali nacice se za neko objasnenje
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.