[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.10.2003. 09:37 ] @
Prekjuce mi je zatrebao pristup netu iz konzole (jer XDM nije hteo da se digne) i odnekud mi na pamet padne wvdial. Iskonfigurisem ja to posle sve lepo i konektujem se na net, ali se onda nadjem u nedoumici..kako da ga koristim, kad dok je on on-line, ja uopste nemam kursor u konzoli???
[ Jbyn4e @ 13.10.2003. 09:43 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-:
odnekud mi na pamet padne wvdial. Iskonfigurisem ja to posle sve lepo i konektujem se na net, ali se onda nadjem u nedoumici..kako da ga koristim, kad dok je on on-line, ja uopste nemam kursor u konzoli??? :-)

Resenje za tebe je.....
screen

Uputstvo: man screen

P.S. Prvo pokreni screen pa iz njegovog prozora wvdial ;)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.10.2003. 09:50 ] @
E puno hvala..ode bas da ga probam!!
[ Goran Rakić @ 13.10.2003. 16:19 ] @
gurneš wvdial u background (wvdial&, posle ili fg ili killall wget), prebaciš se u drugi terminal (inittab 4,3...) ili koristiš screen. E sada screen ima i mnoge druge dobre opcije, pa ti vidi šta ti treba.
[ anon676 @ 13.10.2003. 19:37 ] @
pa otvoris drugi terminal.
[ popeye @ 13.10.2003. 19:41 ] @
Da li je neko koristio wvdial i NetMod ISDN modem?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.10.2003. 20:12 ] @
Citat:
Goran Rakić:
gurneš wvdial u background (wvdial&, posle ili fg ili killall wget), prebaciš se u drugi terminal (inittab 4,3...) ili koristiš screen. E sada screen ima i mnoge druge dobre opcije, pa ti vidi šta ti treba.

E hvala i za ovo..skrooz sam zaboravio da mogu i na druge inite :)
Ali sta je inittab?
[ manca @ 13.10.2003. 21:02 ] @
init tab ti je konfiguracioni tab, za init(to su leveli startovanja linuxa, ne znam level 6 ti je poweroff, level 3, samo konzola, level 4 je X....itd)
ali ako hoces init da iskoristis, ja preporucujem bolje nesto tipa:

naravno u inittabu mozes sve to da menjas...na pr. stavis koji hoces RunLeve na pr.4
je po defaultu(ili 3)...ti to tu mozes menjati, u zavisnosti sta hoces da startujes!

u jednoj konzoli otvori X.
u drugoj pisi export DISPLAY=:0
i onda radi sta ti je volja...
toliko