[ KoR! @ 01.04.2008. 01:50 ] @
E sad... iako je o ovome bilo mnogo pitanja, ja bih samo da potvrdim da dobro radim. Naime, imam zakupljenih 5 domena. Imena su ista, razliciti su samo nastavci (tj. to su www.domen.com, www.domen.org, www.domen.net i www.domen.info (bio na rasprodaji ![]() Sva cetiri sam dodao na isti hosting i stavio kao addon domene. Svi gledaju u isti direktorijum (poddirektorijum glavnog, glavni domen na tom hostingu nema nikakve veze sa ovim domenom). Uradio sam za .net, .org, .info i taj misspelling 301 redirekciju na .com domen. Hocu da postignem da mi google i ostala bratija tih 5 sajtova smatraju IDENTICNIM!!! Znaci necu da napucavam SEO, necu nikakve fensi stvari, hocu prosto da kad se neko za**be i ukuca org ili net ili info, ili omasi slovo da dodje do dobrog sajta. Ali, necu da zbog toga gubim na pretrazivacima. Sajt ce verovatno da izadje prvi na nekim kljucnim recima (naziv firme koji je u isto vreme i domen), tako da ako ljudi i zaborave domen, mogu da ga dobiju preko googla. Naravno, cilj mi je da prvi bude .com, ostali i ne moraju da se spominju. E sad, na ovo sve hocu jos u dogledno vreme da kupim i .co.rs ili .rs. I taj bi domen da usmerim na taj www.domen.com. Necu da postignem nista vise od razresavanja situacije da cobani zapamte ime sajta ali da im nastavci ne znace mnogo i lupaju svasta. Da li sam dobro uradio? Da li je to dovoljno? Da li sam dobro uradio sto sam stavio addon domene, ili sam ih trebao parkirati na glavni domen i raditi redirekciju? Jel ima to nekog uticaja (mislim, mogu to promeniti, meni je ovako logicnije). Da li je dobro sto sam odabrao opciju "Wild Card Redirect" pri 301 redirekciji iz opcija? Za tu opciju cPanel kaze "Checking the Wild Card Redirect Box will redirect all files within a directory to the same filename in the redirected directory." Ja mislim da to sluzi da ako neko ukuca www.domen.INFO/proba/index.html dobije u stvari www.domen.COM/proba/index.html. Da li sam u pravu? Takodje sam 301 redirektovao i sve poddomene mog glavnog domena koji su mi se sami napravili prilikom dodavanja addon domena. Jel to neophodno, nije bitno ili je stetno? Po mojoj logici to je neophodno da google ne bi naisao na te poddomene i registrovao da imaju identican sadrzaj kao i domen.com i onda mi udari packu. Jel pravilno razmisljam? Izvinjavam se unapred sto je dugacak post i sto mozda mogu da nadjem odgovore rastrkane po temama, ali ja sad nemam vremena da ucim SEO, time cu se baviti kasnije, ali necu da na pocetku napravim glupost, dodjem na los glas kod pretrazivaca, pa posle da se natenane kajem... samo mi treba potvrda da pravilno razmisljam, nista vise i ako gresim, gde mogu da potrazim pomoc. Nista vise. Hvala unapred i velik pozdrav! [Ovu poruku je menjao KoR! dana 01.04.2008. u 03:20 GMT+1] |