[ deZio @ 05.04.2008. 12:38 ] @
Imam forum sa clanovima iz svih zemalja ex-Yu, pa sam dosao na ideju da organizujem neku nagradnu igru. E sad, svaki clan bi mi kao ucesnik, trebao uplatiti 10€ na moj devizni racun kako bi ucestvovao u igri. Ocekujem da ce biti oko 15 ucesnika tako da bi i nagrada bila oko 150€. Ne mislim da ostvarujem nikakav profit vec eto da se malo igramo...
Ja imam otvoren devizni racun u Erste banci i informisao sam se kod njih oko uslova i nacina placanja. Oni su mi dali sve potrebne podatke koje treba da prosledim uplatiocu i to je sve ok.
Mene muci njihova provizija. Ona je oko 0.25%(super provizija ali za 1.000€) ALI minimalna je 400 dinara. E sad znaci ako meni neko hoce da uplati 10€ mora platiti i proviziju koja je u tom slucaju 50%!!! Iz tog razloga sam zeleo da vas pitam da li zna neko kako bih to izveo, za tako male iznose uplate? Da li postoji neka banka u kojoj je taj donji prag manji, odnosno da se isplati to odraditi?
[ Ivand @ 05.04.2008. 13:03 ] @
Pre nekoliko meseci je doslo do izmene zakona o deviznom poslovanju, tako da sada nije moguce uplatiti devize na tudji devizni racun bez ovlascenja - bar u srbiji.
Verujem da iz drugih okolnih zemalja transfer realzuje putem swifta.
[ deZio @ 05.04.2008. 13:57 ] @
Citat:
Ivand: Pre nekoliko meseci je doslo do izmene zakona o deviznom poslovanju, tako da sada nije moguce uplatiti devize na tudji devizni racun bez ovlascenja - bar u srbiji.
Verujem da iz drugih okolnih zemalja transfer realzuje putem swifta.

Kako mislis bez ovlascenja? Cijeg ovlascenja?
Ja sam dobio od banke taj SWIFT i IBAN. To je sve ok. Ali me muci ta minimalna njihova provizija posto neko treba da mi uplati "mizernih" 10€ a oni na tu cifru uzimaju proviziju 50% (5€)
[ electropioneer @ 05.04.2008. 16:05 ] @
Neke banke daju mogucnost jevtinog slanja izmedju njihovih poslovnica u raznim drzavama. Mislim da moze preko Hypo banke npr.
[ Ivand @ 06.04.2008. 10:47 ] @
Ovlascenje znaci da Ovlastis neku osobu da moze da raspolaze tvojim deviznim racunom - ako me razumes. Naravno potrebno je da obe osobe dodju licno u banku bla bla bla...
Ovo vazi samo za uplate na devizni racun u zemlji.