[ Flash411 @ 05.04.2008. 23:35 ] @
![]() |
[ Flash411 @ 05.04.2008. 23:35 ] @
[ _abyss @ 05.04.2008. 23:44 ] @
Haha genijalno :)
Zaista, Vista je zalostan operativni sistem i drago mi je da ce relativno uskoro u penziju. Trenutno korisnim Vistu iskljucivo zbog DX10 podrske, al' mnogo, mnogo sam srecniji bio sa XP-om. Razvijati software vise od 5-6 godina i kao finalan proizvod dobiti ovakav jedan shit, sramota. Nadam se da ce MS sa Windows 7 ponuditi mnogo kvalitetniji proizvod. [ Srđan Pavlović @ 05.04.2008. 23:58 ] @
idi u dupe, ja mislio stvarno procureo kod negde, pa da se malo pogleda :)
fali jos u bibliotekama: #include "All_Steve_Jobs_Ideas.h" i tamo kod if sekcije su zaboravili graficku; [ zaraza @ 06.04.2008. 10:47 ] @
ova fora se provlaci jos od nastanka 95-ice....
[ flighter_022 @ 06.04.2008. 12:02 ] @
ZLOCIN je sto na racunare tipa Pentium M na 1.67 GHz i 512 Mb memorije na silu trpaju vistu. To toliko sporo radi da nije normalno. Supruga je kupila HP pavillion 6000 (solidan laptop, dual core, 1 Gb memorije), ali toliko je usporio u poslednje vreme bez da je ikakav softver instaliran u poslednjih 6 meseci. Znaci samo internet i filmovi (a sto se interneta tice, ja redovno radim ciscenje od gluposti). Moj stari Toshiba M60 (centrino, single core, 1.67 GHz, samo sam sa 512 Mb podigao na 2 Gb), radi znacajno brze ALI nisam skidao original XP...
Po meni Vista prilicno lepo izgleda ali to je sve. Ima tu svakako "ispod haube" mnogo toga, ali sta to vredi ako moji zaposleni ovde moraju da cekaju da se otvori web strana 2 minute a kod mene se ista otvori za 10-15 sekundi, na mnogo slabijem racunaru... Nije normalno da racunaru treba 2-3 minute, nekad i vise, da se od ukljucivanja dovede u operativno stanje (dok ucita sve gluposti). Mozda je ovo odgovor, barem za one koji mogu da priuste, ili one kojima "legalnost" nije problem: http://www.elitesecurity.org/t...-Windows-Server-kao-Desktop-OS [ Nedeljko @ 06.04.2008. 19:46 ] @
Ovaj kod ne može da se kompajlira. While zagrada nije nigde zatvorena. Mora da je falsifikat.
[ Laki_Gen @ 06.04.2008. 19:57 ] @
Vista napisana u C++...
Ja ocekivao PASCAL :-( [ Burgos @ 06.04.2008. 20:16 ] @
Citat: _abyss: Haha genijalno :) Zaista, Vista je zalostan operativni sistem i drago mi je da ce relativno uskoro u penziju. Trenutno korisnim Vistu iskljucivo zbog DX10 podrske, al' mnogo, mnogo sam srecniji bio sa XP-om. Razvijati software vise od 5-6 godina i kao finalan proizvod dobiti ovakav jedan shit, sramota. Nadam se da ce MS sa Windows 7 ponuditi mnogo kvalitetniji proizvod. Divim se ovakvim komentarima, a jos vise osobama koje postavljaju iste. Ocigledno je da je Srbija puna gurua raznih sorti.. [ Srđan Pavlović @ 07.04.2008. 00:36 ] @
@Nedeljko:
Citat: Ovaj kod ne može da se kompajlira. While zagrada nije nigde zatvorena. Mora da je falsifikat. Ma nije falsifikat. Na toj nezatvorenoj zagradi se zasniva neslucen potencijal za dalji razvoj Viste. /edit: doduse i ona boolean promenljiva se ne koristi nigde.... (mozda je ipak falsifikat :))) ) [ xtraya @ 07.04.2008. 18:01 ] @
#include "DD(dimkovic-degejs)lawsuit_jobs_4_free.h"
[ Slobodan Milivojevic @ 07.04.2008. 19:01 ] @
Citat: Nedeljko: Ovaj kod ne može da se kompajlira. While zagrada nije nigde zatvorena. Mora da je falsifikat. Nije falsifikat nego ti nemas kompatibilan kompajler ![]() [ Body Bag @ 07.04.2008. 19:20 ] @
Citat: Burgos: Divim se ovakvim komentarima, a jos vise osobama koje postavljaju iste. Ocigledno je da je Srbija puna gurua raznih sorti.. A mene je jos vise facinira kako pojedini Win advokati iz petnih zila brane musicavu Vistu I to obicno oni kojima su uvalili istu na nekom laptopicu ili desktopu pa ajd eto da je koristimo Govoriti da je Vista dobar Windwos je kao kada bi rekao da je Vladan Batic zgodan covek :D [ icobh @ 07.04.2008. 20:27 ] @
Ovo zaglavlje klase mi ne liči na C++, više liči na Javu. Možda zato se ne može kompajlirati...
[ GM_X @ 07.04.2008. 22:32 ] @
Koji ste vi likovi, kad čovek čita vaše postove u vezi Linux-Windows mana-prednosti stvarno može svašta da zaključi.
Ajd sad da radite za jednu od pomenutih strana pa da vas čovek i razume, nego ovako naglabate godinama o tim sra...a a nemate nikakve koristi od toga. Ajd fino se skupite,razmenite neke konstuktivne ideje pa napravite nesto bolje i pri tom i zaradite neku paru ako ste već svi toliki stručnjaci pa da vam se svi ostali dive na postignutom rezultatu. Ili je ovako interesantnije samo se praviti pametan? Čast nekim izuzecima. [ Srđan Pavlović @ 08.04.2008. 05:25 ] @
da, stvarno moras biti jak strucnjak da bi primetio kako ti se OS "vuce ko prebijen" :)
[ Silencer @ 08.04.2008. 06:49 ] @
Izdrzao sam sa vistom dobrih mesec ipo dana :) Najmanje vremenski koriscen OS U mom zivotu. I linux mi je duze trajao :P
Sta god da sam kupio pisalo je vista compatible :) Pistolj igrice 20% manje fps-a, testove sam radio u Windows XP i Visti. Ne moze neko da me ubedi da brze radi. Nemogucnost da upgradujem vistu na sp1 ?!?!?!?! Tu sam maximalno popizdeo, inace koristio sam licenciranu vistu i koristim licenciran windows xp, da ne bude nece da se upgrade jer je krekovan. Da vista radi kao sto radi WinXP istog momenta bi se prebacio, ali prosto neke stvari kad ti se desavaju svakog dana, tipa da ti blokira login screen ili da ti pucketa zvuk (sta je vise problem zvucnih drajvera), 20% manje performansi :S Jednostavno takvo smece ne zasluzuje da bude na mojoj masini i samo je bilo dzaba potrosenih 7.830,00 dinara na nju. E gde ja sad to da reklamiram i da dobijem svoje pare nazad ? Da napomenem da sam koristio Vista Home edition, na Geforce 8600gt, 2.2ghz Intel core 2 duo i sata HDD, sa 2 GB rama :P I da to tolko loshe radi. Valjda su svoje greske naucili i nadam se da nece da ih ponovo u Windows 7, a moguce da se Vista SP2 biti ok :P [ Burgos @ 08.04.2008. 11:20 ] @
Citat: Body Bag: A mene je jos vise facinira kako pojedini Win advokati iz petnih zila brane musicavu Vistu I to obicno oni kojima su uvalili istu na nekom laptopicu ili desktopu pa ajd eto da je koristimo Govoriti da je Vista dobar Windwos je kao kada bi rekao da je Vladan Batic zgodan covek :D Meni niko nije uvalio Vistu ni na laptopcicu, ni na desktopu, sam sam je instalirao na sledecu konfiguraciju: NVIDIA GeForce 8800 GT Intel - Core2Duo E6750 4MB L2 2x 1GB DDR Kingston i toliko brzo radi da ne mogu da primetim nikakvu razliku izmedju Windows XP i Windows Viste, pogotovu sada, kada su se stvari sa drajverima iskristalisale i kada nema problema kakvih je pre bilo sto se tice drajvera (npr. Technisat SS2, koja u Visti radi i kako mrezna kartica, a i kao BDA uredjaj). To sto se Windows Vista vuce na konfiguracijama za koje ona nije namenjena, nema veze sa Vistom, krivca za to treba traziti u proizvodjacima laptopova koji guraju takve stvari. Na gorepomenutoj konfiguraciji, nijedan BSOD, nijedan iznenadni reset, bez ikakvog upozorenja, cak se i kada se burazeru desilo zakucavanje u Vice City-u, resilo se kombinacijom CTRL-ALT-DEL. A brzina? Pa, ne znam, sve se otvara trenutno.. Mozda je zaista neophodno da OS na komande odgovara za pola, ili cetvrtinu trenutka... Ne kazem da ona nema svojih mana, ali mislim da ovo: Citat: _abyss:: Haha genijalno :) Zaista, Vista je zalostan operativni sistem i drago mi je da ce relativno uskoro u penziju. Trenutno korisnim Vistu iskljucivo zbog DX10 podrske, al' mnogo, mnogo sam srecniji bio sa XP-om. Razvijati software vise od 5-6 godina i kao finalan proizvod dobiti ovakav jedan shit, sramota. nema mnogo smisla i to je ono cemu se divim.. Nemoj me shvatiti pogresno, ali nisam pristalica, i gadim se proroka, posmatraca i svih onih koji osudjuju nesto bez ikakvih argumenata. A za ovo: Citat: Body Bag: Govoriti da je Vista dobar Windwos je kao kada bi rekao da je Vladan Batic zgodan covek :D :D I ko god da je pisao onaj kod, sigurno nije imao 7 iz Programiranja :). [ Body Bag @ 08.04.2008. 15:26 ] @
Citat: Burgos: nema mnogo smisla i to je ono cemu se divim.. Nemoj me shvatiti pogresno, ali nisam pristalica, i gadim se proroka, posmatraca i svih onih koji osudjuju nesto bez ikakvih argumenata. Pa covek je donekle u pravu ;) Toliko vremena je proslo a na kraju su korisnici posle 5 godina dobili nasminkani i malo doradjeni Win 2003 koga ni SP 1 nece okrpiti jos kako treba a proslo je vec vise od godinu dana Jednostavno-nista specijalno pored zivog i zdravog XP-a BTW-ako tebi radi Vista dobro to ne znaci da su svi zadovoljni-dovoljno je pogledati bilo koji forum i videti koliko ljudi jos uvek ima problema ;) [ Stefan Markic @ 08.04.2008. 16:31 ] @
Bogme, ono sto ja primecujem je to da ljudi sada Vistu brze prihvataju nego sto su prihvatali XP kada je izlazio.
Kako ce se pricati da Vista rula, a da su Viennom ovoga puta (kad god) stvarno preterali... :D E, znaci, seticu se ovog posta jednog dana i linkovacu ga u nekoj diskusiji kad dodje vreme. :) [ Burgos @ 08.04.2008. 20:23 ] @
Citat: Body Bag: BTW-ako tebi radi Vista dobro to ne znaci da su svi zadovoljni-dovoljno je pogledati bilo koji forum i videti koliko ljudi jos uvek ima problema ;) Da, ali da li je toliko tesko napisati to? Tu jednu slozenu recenicu, i dati svoje misljenje koje je potkrepljeno necim materijalizovanim? Na to ciljam i mislim da bi se kvalitet diskusije, ovde, na Advocacy-ju znatno poboljsao kada bi odredjeni diskutanti (ne ciljam na licnosti, ko se pronasao, pronasao se) barem pokusali to da urade s vremena na vreme.. Citat: BrokeBody: Bogme, ono sto ja primecujem je to da ljudi sada Vistu brze prihvataju nego sto su prihvatali XP kada je izlazio. Kako ce se pricati da Vista rula, a da su Viennom ovoga puta (kad god) stvarno preterali... :D E, znaci, seticu se ovog posta jednog dana i linkovacu ga u nekoj diskusiji kad dodje vreme. :) A bogme, brze nego i Windows 2000 ;). [ sucur @ 08.04.2008. 23:06 ] @
@Burgos, nisam primijetio tvoje argumente kojima pokrepljujes svoju tvrdnju, odnosno stav, da je Vista bajan operativni sistem, sem sto kazes da je izuzetno brza na masini od 700€ ? Takodje, moram te razocarati, ali nisi jedini koji koristi taj operativni sistem, tj. tvoje licno iskustvo ne mora da znaci da i svi ostali korisnici dozivljavaju istu stvar.
Dalje, mi se, zapravo, i ne poznajemo tako da tvoja primjedba o mojoj, ali i bilo cijoj drugoj kompetentnosti je malo naivna. Sa Vistom imam veoma lose iskustvo, i takav slijed dogadjaja je meni dao zapravo da iznesem svoje negativno misljenje o njemu. Naveo bih par uzasno iritantnih stvari, tipa, famozni 'not respond' aplikacije, nakon cega mozes da uzaludno pokusavas 'nasilno' da prekines taj beskorisni proces, ali igrom slucaja stvar ne popusta, dok racunar ne restartujes na prekidacu. Dalje, konfuzno pitanje korisnika 'da li je aplikacija uredno instalirana ?!'. Uzasno losa kompatibilnost sa mnogim aplikacija, cesto crashiranje istih itd itd. Mislim, ako sam Microsoft koji razvija Vistu vise od 7 godina, mnogo prije predvidjenog vremena, povlaci taj isti software sa trzista, ne razumijem sta onda tebi nije jasno i kakve probleme imas sa shvatanjem, kada neko od korisnika primijeti ocigledne nedostatke istog ? PS. Istocno Sarajevo nije u Srbiji. [ Body Bag @ 08.04.2008. 23:29 ] @
Citat: Burgos: Da, ali da li je toliko tesko napisati to? Tu jednu slozenu recenicu, i dati svoje misljenje koje je potkrepljeno necim materijalizovanim? Na to ciljam i mislim da bi se kvalitet diskusije, ovde, na Advocacy-ju znatno poboljsao kada bi odredjeni diskutanti (ne ciljam na licnosti, ko se pronasao, pronasao se) barem pokusali to da urade s vremena na vreme.. http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=9881 http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=13294 Prijatno citanje Tu zaista moze da se nadje svasta-od BSOD-a preko seckanja,blokiranja i slicnih wu tang vestina ;) I to je samo jedan forum koji ja cesce posecujem Cisto da ne ispadne da je pricam nesto bezveze... Mozda radi dobro Peri Miki i Lazi-ali je cinjenica da su utisci prilicno podeljeni Citat: A bogme, brze nego i Windows 2000 ;) Malo sutra... Posle godinu i tri meseca Vista jedva drzi nekih 8-9% dok je XP dominantan sa 70% udela na trzistu pa ti gledaj Dok Vista predje 30% vec ima da izadje Vienna a dotle podrska za XP veselo traje do 2009 :D I jos nesto za kraj Citat: Burgos Zrenjanin Član broj: 12484 Poruke: 1176 217.169.209.* OS: Windows XP Kada je Vista tako bajna zasto ne maknes vec jednom ovaj XP Dual boot-jelda? :D [ Catch 22 @ 09.04.2008. 01:03 ] @
[ aleksandar.dragojlovic @ 09.04.2008. 01:12 ] @
Iz iskustva mogu da kažem da je XP Windows koji radi odlično, a da je Vista Windows koji radi svakim danom sve bolje... Ko ima dobar komp treba preći na Vistu, pa ako mu ne odgovara lako može ponovo podići XP. A što se nekompatibilnosti tiče - tu nema govora, sve aplikacije koje ma koliko vrede imaju nove verzije za Vistu, ili su prilagodile stare verzije da rade. Pre par meseci to je još bio problem, ali danas je sve OK. I čak nije toliko ni važno koji ste OS stavili, već zašta taj Windows služi...
[ Apatrid @ 09.04.2008. 01:34 ] @
Koliko ja shvatih, prestaju da ga prodaju, prestanak podrške se ne spominje. O kakvom to "životu bez zakrpa" ta ekipa sa "Windows desktop" priča? Imaće tu što da se krpi dugo još. [ Stefan Markic @ 09.04.2008. 02:37 ] @
Citat: Body Bag: Posle godinu i tri meseca Vista jedva drzi nekih 8-9% U ovom trenutku, po market share hitslink-u, vista trenutno drzi 14.02%. Godinu dana od kako je izasao, XP nije presao ni pola od toga. ;-) Citat: Body Bag: podrska za XP veselo traje do 2009 XP ce se prodavati do 2009-te, a podrska ce mu trajati do 2014-te http://support.microsoft.com/l...&x=16&y=12&C2=1173 [Ovu poruku je menjao BrokeBody dana 09.04.2008. u 04:49 GMT+1] [ sucur @ 09.04.2008. 07:07 ] @
Windows XP je svoje odradio, i sada moze zasluzeno, formalno, da ode u penziju. Vec dugi niz godina uspjesno je sluzio mnogim ljudima, i bez sumnje, i u narednom periodu bice itekako prisutan.
Sa Vistom to nije slucaj, ima ocigledno mnogo ozbiljnih problema, tako da je vec otpisana i od samog Microsofta, cim se vec iduce godine najavljuje izlazak Windows-a 7, a siguran sam da se MS na ovaj potez nije odlucio zato sto je Vista odlican operativni sistem, kako neki tvrde. [ Burgos @ 09.04.2008. 08:15 ] @
Citat: Body Bag: Kada je Vista tako bajna zasto ne maknes vec jednom ovaj XP Dual boot-jelda? :D C - druga masina - samo me mrzi da idem do druge sobe (ova masina ne kosta 700E i nema graficku karticu kakvu zasluzuje Vista, te se na njoj vrti XP), ali evo, ucinicu to - samo za vas ;). Citat: Body Bag: Prijatno citanje Tu zaista moze da se nadje svasta-od BSOD-a preko seckanja,blokiranja i slicnih wu tang vestina ;) I to je samo jedan forum koji ja cesce posecujem Cisto da ne ispadne da je pricam nesto bezveze... Mozda radi dobro Peri Miki i Lazi-ali je cinjenica da su utisci prilicno podeljeni Znash, i xtraya je isto imao puno srece sa prizivanjem BSOD-a.. Kazu da ti 3rd party drajveri imaju srece sa tim, a narocito ako ti ustede koju hiljadarku ;). Citat: Body Bag: Malo sutra... Posle godinu i tri meseca Vista jedva drzi nekih 8-9% dok je XP dominantan sa 70% udela na trzistu pa ti gledaj Dok Vista predje 30% vec ima da izadje Vienna a dotle podrska za XP veselo traje do 2009 :D A koliko je Windows XP drzao posle godinu i tri meseca? O tome pricam... Citat: sucur: @Burgos, nisam primijetio tvoje argumente kojima pokrepljujes svoju tvrdnju, odnosno stav, da je Vista bajan operativni sistem, sem sto kazes da je izuzetno brza na masini od 700€ ? Dalje, mi se, zapravo, i ne poznajemo tako da tvoja primjedba o mojoj, ali i bilo cijoj drugoj kompetentnosti je malo naivna. I to je argument. Mnogi se zale na njenu tromost - pa da odgovorim - nije ona pisana da se vuce na nekom Athlonu XP. Nije prava logika - ako hoces Vistu, kupi masinu kakva joj je potrebna. Bolja logika je - ako imas masinu koja moze da vuce Vistu - teraj je na njoj. Zabole MS za neku Srbiju gde prosecan stanovnik treba deset meseci da radi za takak racunar - veci profit ce svakako zaraditi u Zapadnoj Evropi, gde nece biti problema jer neko sa ATI 9200SE hoce Vistu jer izgleda lepo. Izvinjavam se, kapitalizam boli, ali tako je. PS. Ne odgovaram na pojavu BSOD-ja hvaljenjem kako je brza na mojoj masini. Ne - odgovaram na tvrdnje kako je spora do bola, sto u mom slucaju nije tacno. Citat: sucur: Takodje, moram te razocarati, ali nisi jedini koji koristi taj operativni sistem, tj. tvoje licno iskustvo ne mora da znaci da i svi ostali korisnici dozivljavaju istu stvar. Plitka ti je prica - mogu da kazem da licno iskustvo i ostalih korisnika ne znaci da je Vista s*****. I nisam ja onaj ko svoje licno iskustvo globalizuje - moje primedbe i jesu upucene tim osobama. Citat: sucur: Mislim, ako sam Microsoft koji razvija Vistu vise od 7 godina, mnogo prije predvidjenog vremena, povlaci taj isti software sa trzista, ne razumijem sta onda tebi nije jasno i kakve probleme imas sa shvatanjem, kada neko od korisnika primijeti ocigledne nedostatke istog ? Jeste, MS ima Vistu i sada ce da ceka da pare kaplju, radnici na godisnji odmor i svi srecni. Ljudi tamo nesto rade, zaboga. Dobro znas kako stoje stvari sa tajmingom u Microsoftu i ne bih rekao da ce Vista tako brzo da nas napusti. I nemam ja nikakve probleme sa shvatanjem, samo nedostatak necega ne znaci da je to s*****, a to su reci koje se protezu kroz postove istih.. [ Burgos @ 09.04.2008. 08:20 ] @
I samo za Body Bag-a ;).
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 09:31 ] @
Citat: Mislim, ako sam Microsoft koji razvija Vistu vise od 7 godina, mnogo prije predvidjenog vremena, povlaci taj isti software sa trzista, ne razumijem sta onda tebi nije jasno i kakve probleme imas sa shvatanjem, kada neko od korisnika primijeti ocigledne nedostatke istog ? Ispod koje stene vi zivite, ljudi? Za neupucene, Microsoft Client divizija (ona koja proizvodi Vistu) je prosle godine zabelezila porast profita od 70% i Microsoft nema ama bas nikakvu nameru da "povlaci taj software sa trzista" sudeci po njihovim informacijama. Odakle vam te sulude informacije? Sa SlashDot-a ili nekog Veselog Pingvina? :) Isto ovako je bilo i za Windows XP u toku prve 2 godine - secam se kada sam dosao na novi posao u avgustu 2002 da su me iz IT-a gledali ko budalu kada sam im rekao da mi stave XP (u fazonu, 'si normalan ti, Windows 2000 je 5x brzi a radi isto sto i XP, itd...) - pa onda kada je izasao XP SP2, svi su kukali kako je nekompatibilan i kako je to kraj Microsofta... Dakle, iste price se svaki put pricaju. Sada slusamo i ta baljezganja za Vistu - ovaj put je stvar jos ludja, jer ako odete i pitate nekog ko nema pojma o racunarima o Visti, on ce da kaze "a, da, to je onaj losi OS od Microsofta" :) Za 1-2 godine, Vista ce biti najzastupljeniji OS na planeti - i kad bude izasao Windows 7, pocece ista prica kako je Windows 7 s***** a Vista je najbolji OS... Klasik, vec vidjeno. [ sucur @ 09.04.2008. 10:02 ] @
Citat: I to je argument. Mnogi se zale na njenu tromost - pa da odgovorim - nije ona pisana da se vuce na nekom Athlonu XP. Nije prava logika - ako hoces Vistu, kupi masinu kakva joj je potrebna. Bolja logika je - ako imas masinu koja moze da vuce Vistu - teraj je na njoj. Zabole MS za neku Srbiju gde prosecan stanovnik treba deset meseci da radi za takak racunar - veci profit ce svakako zaraditi u Zapadnoj Evropi, gde nece biti problema jer neko sa ATI 9200SE hoce Vistu jer izgleda lepo. Izvinjavam se, kapitalizam boli, ali tako je. PS. Ne odgovaram na pojavu BSOD-ja hvaljenjem kako je brza na mojoj masini. Ne - odgovaram na tvrdnje kako je spora do bola, sto u mom slucaju nije tacno. Burgos Racunar na kojem koristim Vistu je skoro, pa indentican tvom racunaru. Pored toga brzina operativnog sistema nije jedina stvar koja jedan os cini odlicnim operativnim sistemom, tj. postoji jos gomila drugih, podjednako vaznih komponenata koje uticu na sam rad i kvalitet istog. Vec sam nabrojao par stvari koje se nerijetko desavaju prilikom rada Viste, a koje su uzasno iritantne i nelogicne. Takodje sam vec napisao i da Vistu koristim jedino zbog DX10 podrske i to je zasigurno jedina prednost, tj. jedini razlog zbog kojeg su ljudi doslovno natjerani da predju na nju sa veoma stabilnog XP-a. Citat: Plitka ti je prica - mogu da kazem da licno iskustvo i ostalih korisnika ne znaci da je Vista s*****. I nisam ja onaj ko svoje licno iskustvo globalizuje - moje primedbe i jesu upucene tim osobama. Burgos Isto tako tvoje licno iskustvo ne moze da znaci i da je Vista odlican operativni sistem. Takodje, svoje licno iskustvo globalizujem koliko i ti. Citat: Jeste, MS ima Vistu i sada ce da ceka da pare kaplju, radnici na godisnji odmor i svi srecni. Ljudi tamo nesto rade, zaboga. Dobro znas kako stoje stvari sa tajmingom u Microsoftu i ne bih rekao da ce Vista tako brzo da nas napusti. I nemam ja nikakve probleme sa shvatanjem, samo nedostatak necega ne znaci da je to s*****, a to su reci koje se protezu kroz postove istih.. Burgos Ocigledno da imas probleme sa shvatanjem. Pogledaj oko sebe, pogledaj proslost, pogledaj sadasnjost. Koliko dugo je XP na trzistu? Koliko ce Vista da opstane dugo ? Obrati paznju na svakodnevne kritike upucenim MS-u zbog Viste, obrati paznju na izjave Bill Gates-a o izlasku Windows 7 naredne godine. Mislis da MS tek tako baca u vodu vise od 7 godina rada na Visti ? Zasto bi to, zapravo radio, ako je sa Vistom sve u najboljem redu ? Ako sam developerski tim priznaje da Vista ima ozbiljnih problema i odlucuje mnogo prije vremena da je povuce sa trzista, ne razumijem sta tu nije jasno ? Shvatam da ti nisi imao neke probleme sa njom, nisi jedini, ali isto tako postoje ljudi koji imaju veliki broj problema sa istom, i samim tim, imaju i negativno misljenje. Hocu da kazem, potrudi se da jednostavno izbjegavas suvisno komentarisanje necijeg misljenja na nacin, kao sto si to uradio u prethodnih par postova. Besmisleno i glupo. [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 10:10 ] @
Microsoft je o "Blackcomb-u" poceo da prica kao o "pravoj stvari" odmah posle izlaska XP-a (koji se zvao Whistler u toku razvoja) - za neupucene "Blackcomb" je trebao da bude ono sto je danas Windows Vienna, ali su negde u kasnijim fazama razvoja odlucili da ga razbiju na "medju verziju" (Longhorn) i "pravu stvar" - Blackcomb.
Longhorn je kasnije unapredjen sa nekim od feature-a planiranim za Blackcomb (DWM pre svega, i nikad objavljeni WinFS) i postao Vista, a Blackcomb je ostao codename za Windows 7. Windows 2000 je Windows NT 5.0 Windows XP je Windows NT 5.1 Windows Vista je Windows NT 6.0 Da se kladimo da ce za godinu dana da razbiju roadmap i da odloze "Windows 7" za 2010+ a da u 2009 objave Windows NT 6.1 koji ce biti "ulepsana Vista, do "prave stvari" - Windows 7" - cak i milestone build-ovi Windows 7-mice imaju radnu verziju 6.1 - vec vidjeno :) To je klasicna strategija Microsofta da stalno najavljuju "nesto mnogo dobro, a ovo sto je izaslo je samo medju korak" - to uvek rade, i neki od nas koji smo malo duze na IT sceni se secamo istih taktika jos odavno - tako je Microsoft "lozio" trziste sa Cairo-om u toku 90-tih, pa su sve verzije (NT4, Windows 2000) bile "medju stvar do Cairo-a". Ocigledno je to marketinska strategija koja pali - cim su zabelezili 70% rast prihoda od client OS-eva prosle godine. Koji se Microsoft Client OS prodavao prosle godine? XP? Ne bih rekao. [ sucur @ 09.04.2008. 10:15 ] @
@Ivane, slazem se da se price ponavljaju, ali pogledaj malo, pa prosudi sam, zasto MS izbacuje W7 tako brzo ? Mislim da to nije uobicajeno ponasanje MS-a. Bila je slicna situacija sa ME, i nije me ni malo iznenadila, kao sto me ne iznenadjuje i ovaj potez Vista->W7. Ne kazem da je Vista totalno losa, ali ocigledno da ima podosta problema i da je MS-u lakse sve to prepustiti zaboravu, i okrenuti se W7.
[ sucur @ 09.04.2008. 10:19 ] @
Slazem se i sa poslednjim postom. Al' smatram Vistu, bas tom 'nesrecnom medju stvari' ;) I iskreno ocekujem od sledece verzije, dosta kvalitetniji OS. Dakle ista situacija kao 2000->XP, zar ne ? ;)
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 10:22 ] @
Citat: pa prosudi sam, zasto MS izbacuje W7 tako brzo ? Molim? Izbacuju W7? :) Da si ti ziv i zdrav, i Longhorn je trebalo da se pojavi u 2003, sto je samo 2 godine posle XP-a - cak smo krajem 2002 vec imali alpha verzije Longhorn-a :) Microsoft je uvek na pocetku davao potpuno nerealne procene izlazenja OS-eva. Windows Vienna je u M1 fazi - od M1 faze do prve bete ce proci bar 1.5-2 godine, a od prve bete do finalne verzije jos najmanje godinu dana. Osim ako Microsoft nije nesto drasticno promenio u svojoj GTM strategiji, a sumnjam da jeste. http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_roadtogold_01.asp Citat: I guess it makes sense to simply start at the beginning. While there are no doubt people at Microsoft who can point to an earlier date than I can, for me--and for most of the world--Windows Vista began on July 25, 2001, less than a month before Microsoft completed Windows XP. On that day, Microsoft publicly confirmed that it had changed its previous plans to follow up XP (codenamed "Whistler") with a major Windows version codenamed Blackcomb. "There will be a Windows release between Windows XP and Blackcomb," a spokesperson for the software giant verified that day. It was codenamed Longhorn and would ship in 2003, Microsoft said. According to reports, planning for the Longhorn release began the previous May when the Windows XP development process started winding down. Kao sto rekoh - ista prica :) I iste "2 godine" :) [ Body Bag @ 09.04.2008. 12:34 ] @
Citat: Burgos: C - druga masina - samo me mrzi da idem do druge sobe (ova masina ne kosta 700E i nema graficku karticu kakvu zasluzuje Vista, te se na njoj vrti XP), ali evo, ucinicu to - samo za vas ;). Ajde da ti verujem-nesto precesto ti pise XP :D Citat: Znash, i xtraya je isto imao puno srece sa prizivanjem BSOD-a.. Kazu da ti 3rd party drajveri imaju srece sa tim, a narocito ako ti ustede koju hiljadarku ;). E nemoj sada tako i da udaras na drugu stranu-pogledaj lepo sa cime ljudi imaju problema ;) Ali ja sam vec navikao na te fore-jadan MS je napisao savrsen OS koga upropastise 3hd party aplikacije :P :D Uostalom ne vidim sta je cudno oko toga da je MS izbacio promasaj od OS-a Treba se setiti nesrecnog Win ME ;) [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 12:44 ] @
Vista i Windows ME nemaju blage veze jedno sa drugim - i to je jos jedna od gluposti koja se provlaci i tu istu glupost pominju ljudi koji nemaju puno znanja o celoj stvari.
Windows ME je bio siroce - poslednji hibridni pateticni 16/32bitni OS baziran na Windows 3.11 tehnologiji (koji se ucitavao preko MS-DOS boot loadera i koji je mogao biti oboren uz pomoc neposlusnog sofvera) u vremenu kada se znalo da je prelazak na Windows NT tehnologiju i na desktop masinama samo pitanje vremena. U momentu kada je ME izasao, vec se znalo sta ce nuditi Whistler (Windows XP) a Windows 2000 je vec uveliko pokazivao sta je sve moguce sa NT sistemima na desktopu, pa je sudbina Windows-a ME bila zapecacena. Osim toga, Windows ME razvojni tim je jednostavno izgubio kljucne ljude kada su oni presli u Windows 2000, jer se znalo sta ce biti Microsoftova glavna desktop platforma uskoro. Takodje, ni sam Microsoft nije hteo da razvija 2 potpuno razlicita OS-a za istu stvar i gubi vreme fit-ovanjem svih novih feature-a u 2 razlicita OS-a (tipa, IE, drajveri i sl..) - to je bio fantastican gubitak vremena i novca. Vista je, sa druge strane, bazirana na najmodernijem NT kernelu koji Microsoft poseduje (isti je ugradjen i u Server 2008) a ni sam Microsoft ne zna sta sve da stavi u njenog naslednika (sto se moze lako zakljuciti iz izjava koje daju) koji je negde daleko u magli schedulovan za 2009 ili 2010 godinu. Prema tome - te 2 situacije stvarno nemaju ama bas ni jednu dodirnu tacku. Osim sto ljudi vole da pricaju o propasti MSFT-a, to je popularno uvek. [ Body Bag @ 09.04.2008. 13:04 ] @
Da ali imaj u vidu da lako moze da se desi da posle Viste izadje nesto drugo i "bolje" pre Vienne a da se ista prepusti zaboravu a sve u svetlu toga koliko traje podrska za XP ;)
[ Apatrid @ 09.04.2008. 13:54 ] @
Citat: I to je argument. Mnogi se zale na njenu tromost - pa da odgovorim - nije ona pisana da se vuce na nekom Athlonu XP. Nije prava logika - ako hoces Vistu, kupi masinu kakva joj je potrebna. Bolja logika je - ako imas masinu koja moze da vuce Vistu - teraj je na njoj. Zabole MS za neku Srbiju gde prosecan stanovnik treba deset meseci da radi za takak racunar - veci profit ce svakako zaraditi u Zapadnoj Evropi, gde nece biti problema jer neko sa ATI 9200SE hoce Vistu jer izgleda lepo. Izvinjavam se, kapitalizam boli, ali tako je. Hmmm... ovo što si rekao je za desktop mašine koje se ovih dana kupuju tačno. Za desktop, zadnja tranja koja se ovih dana kupuje može bez ikakvih problema da se napuca da hardver nije problematičan. Veoma jeftino. Samo, Vistina žeđ za resursima je nije baš popularna ni kod potrošača na tržištu tog kapitalizma, koji, eto, boli. Laptopi su malo drugačije živuljke zbog grijanja i struje, a segment jeftinih laptopa vrlo živ i interesantan, koliko se meni čini. Stavljaju je na sve žive modele, ne može se reć da uopšte ne može da se potjera. Ali, ne stoji ni tvrdnja da korisnici ne primećuju njene zahtjeve. Što ja vidim, "ja sam veoma zadovoljan Vistom, brza mi je ka' zmija" je još uvijek relativno rijetka izjava kad se zapodjene priča o njoj i uglavnom se ispostavi da taj čovjek vozi veoma... pristojan laptop i za pojmove ostatka prisutne ekipe. Hardver i na laptopima pojeftinjuje maltene na dnevnoj bazi, ali ne popušta ni pritisak na obaranje cijene u tom najjeftinijem segmentu. Kad će se te dvije krive presjeći meni je teško da kažem, ali mi se čini da se red veličine do pola godine (+- greška). Tada će, ako se ne varam, Vistini hardverski zahtjevi postati bespredmetni. Mislim da je fer da se kaže da je Vista, čak i na Zapadu, operativni sistem koji je još uvijek rezervisan isključivo za nove mašine. Oko mene, nikog živog nema ko je, za kućnu mašinu, kupio upgrade. Windows XP upgrade se kupovao. I "kućna mašina" ovdje odavno nije Athlon XP. [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 14:06 ] @
Citat: Body Bag Da ali imaj u vidu da lako moze da se desi da posle Viste izadje nesto drugo i "bolje" pre Vienne a da se ista prepusti zaboravu a sve u svetlu toga koliko traje podrska za XP ;) To je nemoguce - zato sto Microsoft NEMA nista "drugo" i "bolje", niti se to nazire u nekom daljem planu (za razliku od Windows ME OS-a koji je bio mrtav i pre rodjenja). DWM je prebacen iz Blackcomb-a u Vistu. Ostao je jedino WinFS od "velikih" feature-a kojima su nas lozili u prvoj polovini ove decenije - ali cisto sumnjam da ce nas Microsoft udostojiti sa WinFS-om i posle 13 godina od kada su ga prvi put pomenuli (kao Cairo OFS)... Jednostavno, nema potrebe za tako necim. Windows 6.1 ili Windows 7 ce koristiti DWM i bice klasicno evolutivno unapredjenje Viste (bas kao sto je Vista evolutivno unapredjenje XP-a a XP evolutivno unapredjenje Windows 2000 OS-a) - Microsoft je godinama radio na DWM (Aero) i WPF konceptima i tesko da ce da ih bace u djubre, sve i da imaju nesto bolje - a nemaju :) Dakle, "novi" MS OS ce imati: 1. Windows NT Kernel (bas kao i Windows 2000, XP i Vista) 2. DWM i Aero UI, kao i WPF i WCF API-je 3. WDF drajvere 4. Verovatno jos veci % .NET koda u OS-u (uzas) Verovatno ce da jos malo unaprede UI, integrisace Sidebar u Explorer, dodati jos neka usability olaksanja, bolje prepoznavanje zvuka, imati (nadam se) manji i modularniji Kernel i verovatno dodati neke user-mode aplikacije i poboljsati stare (DVD authoring, photo management i sl...) - nista revolucionarno u odnosu na Vistu, rekao bih. Ako bas budemo imali srece, mozda ubace i neki multimedia search... Ali ocekivati neku revoluciju je... preveliki optimizam. Poslednju revoluciju je Microsoft uradio sa Windows-om 95, a sve posle toga su bila unapredjenja jedne te iste ideje (jedini veci potez je bio Windows XP, koji je znacio ulazak NT tehnologije u sve segmente Windows OS-eva) [ sucur @ 09.04.2008. 14:41 ] @
Dimkovicu to je to o cemu, zapravo, i pricamo :)
Revoluciju, naravno, niko i ne ocekuje, jednostavno, napomenuo sam, da Vista ima odredjene probleme kojih je i sam Microsoft svjestan i da ocekujem u skorije vrijeme konkretan potez MS-a koji ce veci dio tih problema da rijesi. Da li ce to biti W7, ili neki medju korak 6.1, sasvim je svejedno. Iz tog razloga sam i vukao svo vrijeme paralelu Vista->Nesto, i 2000->Xp. Razlog planule diskusije je negiranje ociglednih problema Windows-a Viste. [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 14:45 ] @
Pa svaki Windows je imao svoje probleme - kada je XP izasao bio je opljuvan kao "bloat-ovani Windows 2000", bas isto kako sada neki ljudi karakterisu Vistu.
Fakat je da svaki novi Windows trazi vise hardverskih resursa - tako je bilo od vajkada, a bice i u buduce :) [ sucur @ 09.04.2008. 15:06 ] @
Ja bih radije Vistu poredio sa Windows 2000, dok bi neku sledecu verziju, mogao nazvati "bloat-ovana Vista" :)
Prosto, Vista i Windows 2000 su 'prvi macici' vecih promjena verzija NT-a. Nazovimo ih pokusni kunici ;) na kojima se uocila vecina mana aktuelnih NT verzija, tako da se optimisticno mogao ocekivati taj medju-korak 5.1. Isti slucaj je i sada sa Vistom i NT 6.0. naravno i eventualna 6.1 ce imati svoje probleme, ali ce to biti dosta snosljivije i manje bolno po nas, korisnike. [ Apatrid @ 09.04.2008. 15:09 ] @
Ja jednog korisnika laptopa oko mene srio nijesam, a koji koristi Windows, koji ne očekuje da će njegova mašina za par godina imati dimenzije i težinu koju danas ima MacAir. I nijesam siguran što će bit odgovor ako ih pitaš da odaberu između jače mašine i dužeg vremena da traju baterije.
[ xtraya @ 09.04.2008. 16:06 ] @
Citat: Fakat je da svaki novi Windows trazi vise hardverskih resursa - tako je bilo od vajkada, a bice i u buduce :) u prevodu "lowa bato, lowa" jel to znaci da ce cena ram-a kada se pojavi windows vista+1 (win7) biti 1 evro po 1 GB? znaci cim objave prodaju windowsa vista+1 (win7) sve memorije brze bolje rasprodajte jer ce dresh ionako traziti 18+ gigabajta rama za sljokica "smor-aero" i slicne "ala je fensi" gluposti... mislim, to je vec vidjeni memorijski scenario iz polovine 2007 godine, a dimkovic ce krenuti da po ko zna koji put objasnjava ovaj " x0.33 cut memory price" fenomen. sta cete, silicijum je keva... [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 16:12 ] @
Hehe Xtraya nam otkriva rupe na saksiji - coveku je zao sto nije mogao da kupi Z80 sa 8 KB memorije i da mu bude dosta za ceo zivot :)
Jbg, Xtrayo - nije IT za tebe :) [ Srđan Pavlović @ 09.04.2008. 16:35 ] @
Citat: Hehe Xtraya nam otkriva rupe na saksiji - coveku je zao sto nije mogao da kupi Z80 sa 8 KB memorije i da mu bude dosta za ceo zivot :) Jbg, Xtrayo - nije IT za tebe :) haha, to bi bilo lepo. Ali ja mislim da je ovoliko brzim napredovanjem hardvera, prosto onemoguceno pisanje kvalitetnih, stabilnih i brzih aplikacija. Uzmite samo hipoteticki - da totalno stane razvoj hardvera. Da su onda programeri osudjeni da napredak traze samo u cistoti svoga koda, kada im izlazak "nove graficke" nece resiti probleme sa seckanjem, ili izlazak novog procesora probleme sa dekodiranjem nekog video signala. Iskreno, jako bih voleo da vidim da se ovo desi, jer verujem da su programeri iz 80-ih radili sa mnogo boljim idejama, vecim elanom i entuzijazmom, i mnogo vise razmisljali o onome sto pisu i kako pisu. Biti ogranicen resursima, ili bar imati takvu SVEST, velika je stvar u pisanju kvalitetnog koda. [ Stefan Markic @ 09.04.2008. 16:53 ] @
Vidis, i ja bih voleo da hardverska industrija stane bar na godinu dana. :)
[Ovu poruku je menjao BrokeBody dana 09.04.2008. u 18:10 GMT+1] [ Burgos @ 09.04.2008. 18:09 ] @
Citat: Kernel-1: haha, to bi bilo lepo. Ali ja mislim da je ovoliko brzim napredovanjem hardvera, prosto onemoguceno pisanje kvalitetnih, stabilnih i brzih aplikacija. Uzmite samo hipoteticki - da totalno stane razvoj hardvera. Da su onda programeri osudjeni da napredak traze samo u cistoti svoga koda, kada im izlazak "nove graficke" nece resiti probleme sa seckanjem, ili izlazak novog procesora probleme sa dekodiranjem nekog video signala. Iskreno, jako bih voleo da vidim da se ovo desi, jer verujem da su programeri iz 80-ih radili sa mnogo boljim idejama, vecim elanom i entuzijazmom, i mnogo vise razmisljali o onome sto pisu i kako pisu. Biti ogranicen resursima, ili bar imati takvu SVEST, velika je stvar u pisanju kvalitetnog koda. Cekaj, sad sve treba da stane, da bi neki developer team mogao da uporedjuje procesorske instrukcije i asemblerski kod da bi sve to moglo da se optimizuje. A razvoj svega treba da stane? Trebalo je da ostanemo na nekom ZX-u i da programiramo grafiku, piksel po piksel... @sucur, oprosti, ali ti si ovde prvi globalizovao sve to, a ne ja.. A, koliko se secam, nisam ni u jednom trenutku rekao da je Vista sjajna samo zato sto meni radi posao. Samo sam rekao da meni radi posao.. [ degojs @ 09.04.2008. 18:12 ] @
Citat: pa prosudi sam, zasto MS izbacuje W7 tako brzo ? Kako - brzo? Vista je izašla 2006 praktično (za široku potrošnju - januar 2007, više da se sačeka na drajvere i slično), a sledeći Windows, ako se desi čudo 2009, mada - teško je poverovati pre 2010. Pa to je 3 ili 4 godine, šta je tu - brzo? A što se malo ne prisetiš koliko je često MS izbacivao nove desktop sisteme: Win95 Win98 (Win98SE) WinME (Win2000) WinXP Koliko je to sistema, za nekih 6 godina? (Preskočićemo NT Workstation, razne verzije, pošto je veći ljudi broj išao ovom gore linijom..) Pa jedino se između XP i Viste desilo da je toliko vremena prošlo i to pod uslovom da XP SP2 ili XP MCE ne računaš kao nove verzije sistema, a fakat to jesu bili. Da je Microsoft XP SP2 izdao kao novi sistem, sa samo novim imenom, sva ta priča bila bi završena. [ Srđan Pavlović @ 09.04.2008. 18:46 ] @
@Burgos - pa nisam rekao da sve treba da stane, samo sam rekao da ako bi stalo,
onda bi se pisao kvalitetniji softver. To je bilo samo hipoteticki :) Setio sam se svojih prvih programa pisanih u BASIC-u za komodora, a onda sam video clanak u SK o nvidia 9800X2 ili kako se vec to novo zlo zove, pa me malo uvatila nostalgija, to je sve :) [ degojs @ 09.04.2008. 18:49 ] @
Citat: jer verujem da su programeri iz 80-ih radili sa mnogo boljim idejama, vecim elanom i entuzijazmom, i mnogo vise razmisljali o onome sto pisu i kako pisu. I, ruku na srce, pisali aplikacije koje su smešno male u odnosu na ono što se danas radi. Teško je uporediti jednog Manic Minera i Crysis, po pitanju neke programerske kompleksnosti (a što se zabave tiče, nisam siguran.. :) [ xtraya @ 09.04.2008. 20:31 ] @
Citat: Teško je uporediti jednog Manic Minera i Crysis, po pitanju neke programerske kompleksnosti (a što se zabave tiče, nisam siguran.. :) ma jok, pacman sa dzu-boksa je keva, kamo srece pa da postoji upotrebljivo resenje koje iskoriscava relativno bacene pare koje se ticu "fancy" gpu-ova, pa vam mega giga nasvirani graficki procesor radi 2D u 1024X786 (citaj 99% svog radnog veka ne radi nista bitno). postoje neke fore sa NVIDIA/ati gpuovima , kao da racunaju malo float (ili nesto drugo) umesto cpu, ali bez veceg uspeha (citaj svaki ciga svog konja hvali i ne da da ga niko jashe) Citat: Biti ogranicen resursima, ili bar imati takvu SVEST, velika je stvar u pisanju kvalitetnog koda. Ma ne nego ces da imas 2 giga ram memorije i jos 2 giga swap-a , a ovamo ce cpu usage u tek ucitanom sistemu da bude 20-30% sa loadom rama preko giga i swap popunjenoscu od 30ak %... shiroko zar ne? i sve zarad sljokica + "DEP are you shure? yes/no" dimkovicu , truli rasipniche :) slozicete se da je svaki resurs ogranicen i treba ga racionalno upotrebljavati [ Burgos @ 09.04.2008. 20:33 ] @
Jbt, xtraya, pa ti si antiprotiv svega :). Jos malo, pa ces na tezu kako su monitori dobra stvar odgovoriti recenicom: "To je glupost, monohromatija rula!" :)
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 20:47 ] @
Citat: Ma ne nego ces da imas 2 giga ram memorije i jos 2 giga swap-a , a ovamo ce cpu usage u tek ucitanom sistemu da bude 20-30% sa loadom rama preko giga i swap popunjenoscu od 30ak %... shiroko zar ne? i sve zarad sljokica + "DEP are you shure? yes/no" Traljo Traljo, ne lupaj :) DEP si imao i u Windows XP-u kome nije trebalo 2 GB RAM-a, + kod DEP-a nema nikakvog prompta (ili aplikacija radi, ili crashne sa segfaultom ;-) CPU usage 20-30%? Eh... pa to samo ako je komp prosao kroz tvoj tretman, evo moj mali Core 2 Duo na 1.2 GHz u Idle-u od 0-2% a baterija traje skoro 6h, cold boot <20 sec - Windows 6.0.6001, Aero i tako to :) [ xtraya @ 09.04.2008. 20:47 ] @
a ne ne, nemoj tako, sustna je lose iskorisceno rasipnistvo (mislim, rasipnistvo moze i dobro da bude iskorisceno zar ne?)
samo malo karikiram :) mislim, nov si ti na advokaciju, zraci se ovde godinama unazad [ xtraya @ 09.04.2008. 20:51 ] @
Citat: CPU usage 20-30%? Eh... pa to samo ako je komp prosao kroz tvoj tretman, evo moj mali Core 2 Duo na 1.2 GHz u Idle-u od 0-2% a baterija traje skoro 6h :) ups , izvini, ti si power user pa znas da se branis od idiot proof gluposti iz sistema/startup-a. sta da rade paceri kojima uvale neki norton,avg,acdsee i trilion nekih uzaludnih gluposti koji im shatro olaksavaju posao a u sustini samo drndaju i ono malo srece ljudi koji misle da imaju mega/giga skupo placeni brz racunar (citaj CELERON M) a virusi? ooooo.... [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 20:55 ] @
Citat: ups , izvini, ti si power user pa znas da se branis od idiot proof gluposti iz sistema/startup-a. sta da rade paceri kojima uvale neki norton,avg,acdsee i trilion nekih uzaludnih gluposti koji im shatro olaksavaju posao a u sustini samo drndaju i ono malo srece ljudi koji misle da imaju mega/giga skupo placeni brz racunar (citaj CELERON M) Pacerima uvaljuju mnoge stvari u zivotu - od nepotrebnog softvera preko nepotrebnih usluga, nepotrebnih reklama itd.. itd.. navikni se na to, zivot je kucka ;-) Citat: a virusi? ooooo.... V.. sta? [ xtraya @ 09.04.2008. 20:57 ] @
Citat: V.. sta? e imam neki novi root-ic :) zamisli upao kroz IE :) [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 20:59 ] @
Pretpostavljam, nepatchovani posto nisi smeo da ga patchujes zbog WGA validacije? Ili si startovao IE u admin modu? ;-)
[ degojs @ 09.04.2008. 21:15 ] @
Citat: V.. sta? Vladanko "Virus" Vladanovic VVV :))) Triple V :) Nema tog Windowsa i te zaštite koju taj nije sjebo :)))))) [Ovu poruku je menjao degojs dana 09.04.2008. u 22:27 GMT+1] [ xtraya @ 09.04.2008. 21:31 ] @
ne, def. browser se sam od sebe prebacio sa FF na IE , da li sam ja kliknuo nesto ili se samo otvorilo , zaista ne znam
hdlrrr.exe / srosa.sys evo vec ocekujem da D/D ekipa (degejs/dimQ) krene da truje... o ne... ista prica ko sa mssync.dll [ Stefan Markic @ 09.04.2008. 21:44 ] @
Citat: xtraya: evo vec ocekujem da D/D ekipa (degejs/dimQ) krene da truje... o ne... ista prica ko sa mssync.dll Vala, najveci trovac ovde si ti. :) Ako tebi neko od redovnih clanova i dalje veruje u to sto pises... [ Burgos @ 09.04.2008. 21:46 ] @
Kako uspes da ubadas te raritete :)..
Google search: hdlrrr.exe => Rezultati 1 - 10 od oko 326 za hdlrrr.exe. (0,27 sekunde/i) Da skupljas LP-je umesto virusa, bio bi milioner :). [Ovu poruku je menjao Burgos dana 09.04.2008. u 23:04 GMT+1] [ Ivan Dimkovic @ 09.04.2008. 21:52 ] @
Citat: ne, def. browser se sam od sebe prebacio sa FF na IE , da li sam ja kliknuo nesto ili se samo otvorilo , zaista ne znam hdlrrr.exe / srosa.sys I onda je svizac... :) Ne bi me cudilo da Tralja trci XP bez SP2, posto nije mogao da nadje serijski. [ degojs @ 09.04.2008. 22:00 ] @
A tek mssync.dll
Citat: Results 1 - 3 of 3 for mssync.dll LOL Jedan od tri čoveka na planeti koji su imali problema sa istim. Pa šta reći više.. hahaha Pa to stvarno treba biti stručnjak.. šta da se više kaže. Tj. ako uopšte više ko veruje, kako reče čovek gore. [ Srđan Pavlović @ 09.04.2008. 23:11 ] @
Windows je VISTA zaebancija CISTA uz bagova TRISTA vuce se ko GLISTA sto je primetio programer RISTA
i da ne bi mnogo psovo HRISTA pres'o je na linux sto BLISTA - then took some weapons and killed his sistta... way too dangerous - RISTA. [ xtraya @ 10.04.2008. 00:41 ] @
ups, pardon, mssync32.dll
drugovi narodnjaci, zaebali ste se... mrzi me onu prastaru sliku da kachim, doduse mogu jedan degejs walpapercic da napravim ako hocete Citat: Jedan od tri čoveka na planeti koji su imali problema sa istim. Pa šta reći više.. hahaha jeee, sta bese sa onim otvaranjem domena megapametnjakovic.com? ne? staretehnologijemegapametnjakovica.com? e taj je slobodan [Ovu poruku je menjao xtraya dana 10.04.2008. u 02:18 GMT+1] [ dr ZiDoo @ 10.04.2008. 07:36 ] @
Alo ljudi!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|