[ Neverall @ 06.04.2008. 21:49 ] @
od file2 da dobijem ovo što je prikazano u file1..hvala!!!! mislim na ovo gdje piše stipe,da bude kao u file1
[ Skandy @ 07.04.2008. 11:23 ] @
Evo ovako. Posto ne znam koliko poznajes Photoshop ja cu ti objasniti sve detaljno. Za ovaj posao ce biti potrebni pojedini alati, da ih ti ne bi trazio po paleti sa alatima, ja cu navoditi tastere na tastaturi koji ih aktiviraju ( posto se svi alati mogu aktivirati sa tastature).

1. Otvori oba fajla istovremeno u Photoshopu.
2. Prvo zapocinjes rad u FILE_2.
3. Pritisni tasrer " i " na tastaturi da bi aktvirao alat za uzimanje uzorka boje. Potom klikni na pozadinu, gde je ta bledi pink boja.
4. Pritisni tasrer " M " da bi aktvirao alat za pravougaonu selekciju. Porom, sa tim alatom napravi selekciju oko natpisa koji ti ne odgovara (STIPE). Zatim pritisni istovremeno tastere ALT+BACKSPACE, kako bi obojio selektovano podrucje. Znaci selekcija bi trebala da obuhvati ceo natpis i koji milimetar preko njega.

5. Zapocinjes rad na FILE_1 (za to vreme NE gasi FILE_2)
6. Ponovo pritisni taster " M " i ovaj put sa sektuj natpis STIPE.
7. Dok je jos selekcija aktivna oko natpisa, pritisni taster " V " da bi aktivirao alatku za izbor. Sa tom alatkom klikni unutar selektovanog natpisa i prevuci ga iz FILE_1 u FILE_2 ( drag and drop)
8. Istom alatkom pozicioniraj natpis na zeljeno mesto.
9. Snimi dokument kao SAVE AS.. za slucaj da si nesto zajebao.

GOTOV POSAO !!!!
Ako nesto zapne slobodno pitaj.
Pozdrav.
[ Neverall @ 07.04.2008. 12:33 ] @
samo malo da kažem,ovo dakle u file1 je samo prikaz radi vizualizacije problema,(običan mali nekvalitetan gif,iz kojeg ne želim izvoditi ništa)onog što želim,a što sam dobio tako da sam samo selektirao tekst koji je u layeru, "stipe" iz file2,(font qubix,veličina 190),i snimio rezultat sa PrtScr.i copy,paste..i dobio file1...zapravo bezvezan mali trik.....ove slike su samo da prikažem što želim dobiti,ali ja ne želim rezultat tako,da iz file1 kopiram i zaljepim u file2 jer je dobiven sa Print screen.......zanima me kako se na neki "photoshop" način može ovo gdje piše "stipe" ,dobiti kao u file1 isključivo iz file2....bilo kako s layerima i bilo čim...
[ Neverall @ 07.04.2008. 12:38 ] @
dvoumim se, da li ipak da napravim tako ,da koristim file1,da li je to prihvatljivo rješenje,i da li s time gubim na kvaliteti zbog razlučivosti monitora i kvalitete kad samo dam naredbu PrtScr i kopiram i snimim to što dobijem,mada ne vjerujem da tako rade majstori u photoshopu,sa PrtScr...pozdrav!!!
[ Skandy @ 07.04.2008. 16:00 ] @
Rodo bih ti pomogao, ali se plasim da ne shvatam sta zelis. Ako radis nesto za web, onda pr.scr ima dovoljan kvalitet, ako planiras to da stampas, onda nije dovoljan kvalitet. Probaj jasnije da objasnis sta zelis? Da li hoces da kopiras nesto iz jednog u drugi fajl ili zelis da ispod pojedinih elemenata u fajlu, podvuces drugi objekat? Ili te zanima kako upotrebiti pojedine photoshop alate, jer poznato je da se jedna ista stvar u photoshopu moze odraditi na vise nacina, a da krajnji rezultat bude isti.
[ Neverall @ 07.04.2008. 19:30 ] @
dobro pojednostavljeno,kako da dobijem ono što je prikazano u file1 ,samo koristeći sliku file2..... znači nemam file1.. želim dobiti rezultat kao što izgleda file1.Ne želim neke trikove koje sam koristio, selektiranje teksta ,i snimanje filea sa PrtScr.....to sam bez veze napravio ,ali želim to na neki ispravniji način,koristeći photoshop,a ne PrtScr... Hvala!!!
[ Skandy @ 07.04.2008. 20:38 ] @
Jedan od nacina je da magic wand-om selektujes sve kvadrate sa slovima u FILE_2 i da ih iskopiras na nov layer.

1. Izaber carobni stapic " W ", sa njim selektuj sve povrsine unutar kvadrata, posle prvog selektovanog drzi pritisnut SHIFT, da bi mogao vise njih da selektujes istoremeno. (ne zaboravi da selektujes i border line.
2. Kada si sve selektovao i dok je selekcija aktivna, pritisni tastere CTRL+J. Na ovaj nacin si sve selektovano iskopirao na nov layer.
3. Potom na paleti sa layerima ( F7), napravi nov layer i postavi ga ispod novonapravljenog layera sa kvadradima. Nov layer se pravi pritiskom na ikonicu "new layer" na paleti layer, nalazi se pored ikonice kanta za smece.
4. Naparavi pravougaonu selekciju oko kvadrata, odaberi zeljenu boju i pritisni ALT+BACKSPACE. Ovo radis dok je aktivan prazan nov layer, koji si napravio u tacki 3.

I eto resenja u 4 prosta koraka. Posle toga potrazi na netu ili koristeci pretragu na ovom sajtu, tutorijale za photoshop. JA uvek preporucujem i neku dobru knjigu za pocetnike, kao i video tutorijale na youtube.com
Pozdrav.
[ Neverall @ 07.04.2008. 21:19 ] @
Hvala SKANDY,ali rješenje je jednostavnije,treba sam napraviti "invert" i dobijem indentično kao što je i traženo....ali probati ću i tvoju metodu mada ima posla sve to selektirati i tako...čujemo se!!!!