[ PAK_013 @ 14.10.2003. 12:29 ] @
Interesuje me da li je moguce preko IrDA porta upravljati racunarom ali sa obicnim daljinskim? Pokusao sam sa Girder-om ali nisam imao uspeha, nemam odgovarajuci plug in. Skinuo sam neki sa neta ali nije radio.

Hvala unapred !
[ ADRENALIN @ 08.01.2004. 00:32 ] @
Ja sam takodje koristio Girder i nisam imao uspeha.Ja sam uspesno napravio hardwer i skinuo plugin i sve je radlio,ali nisam mogao da podesim komande na daljinskom,desavalo se da svakim tasterom pokrenem odabrani program.

Kazi tvoj problem!
[ danilom @ 08.01.2004. 12:39 ] @
Imas na temi koju sam postavio Girder brljavi sa kodovima mozda je to odgovor...
[ xdr @ 08.01.2004. 15:11 ] @
Naime, IrDa se prepoznaje kao obični COM port (u ovisnosti gdje je prištekan i/ili konfiguriran), a radi na nekim svojim čudnim herzima, naime koliko sam shvatio, daljinac radi na 30 i kusur KHz dok IrDa radi na 115200 bps (ovisno o postavki), daklem, 115 KHz. Rezultat: Girder ga vidi (sa serial pluginom), ali dobiva pogrešan kod i to svaki put drugačiji. Ja još nisam uspio shvatiti kako ga konfigurirati. Ako netko zna... Nek se javi!
[ lancia88 @ 08.01.2004. 20:44 ] @
Pozdrav,
ja licno nikad nisam nista uspeo sa Girderom da napravim osim onoga sto sam dobio kao standardan settings uz uredjaj (Irda) a to je kontrola Winamp-a. Sa druge strane, video sam servisera iz jedne firme sa kojom saradjujem kako ne samo da kroz Girder pusta Divx, vec i gasi racunar (radi atraktivnosti tu mi je otkrio "tajnu": setuje jedno dugme kao "start" drugo kao "shut down" i trece kao "OK"- jedino je bitno da je opcija shutdown stalno selektovana). Ovo je bilo obvestenje da se u Girderu ipak moze puno toga postici, iako, kao sto rekoh ja to nisam nikad uradio (nije me bas ni interesovalo iako imam Irda oko dve godine, skuplja uredno prasinu) ali definitivno sam video da to u praksi funkcionise.
Pozdrav
[ sttefan @ 08.01.2004. 22:33 ] @
Najinteresantnije je da je meni Girder vise meseci savrseni radio i za WinAmp,ProgDVB,MV2Player,gasenje-paljenje monitora,jednom recju sve ali bukvalno,i to na svim operativnim sistemima.
Onda sam promenio plocu i istog trenutka je prestao da radi ,odnosno bas to poceo je da brljavi kodove...i sada ga uopste i ne koristim.Nema sanse da ga namestim ,a pre toga sam ga (posto cesto preinstaliram O.S.)instalirao bezbroj puta i uvek je savrseno radio.Tako da sam ukapirao da se on nesto ne slaze sa plocom.
Kada sam video ovaj post,obradovao sam se da postoji resenje i cak sam i probao ovaj plugin i priority level 8 , ali nista....nazalost.

p.s. stara ploca je bila ASUS A7V266-C (nadam se da se dobro secam) a ova nova je ASUS A7V8X-X .
[ ivankovicin @ 09.01.2004. 18:22 ] @
Covek vam je rekao:
http://www.elitesecurity.org/tema/38726/
Pogledajte moj odgovor i bice vam jasno u vezi sa Girderom.
[ sttefan @ 09.01.2004. 22:03 ] @
Ma ja sam bas to sto si ti naveo i uradio ,pa gore sam to i napisao ,ali i dalje "brlja" kodove...a ponavljam na staroj ploci nije bilo potrebno nikakvo dodatno podesavanje priority level-a ,pa ni menjanje Plugin-a i sve je radilo savrseno(vise meseci)....ali sada nikako .

[ sttefan @ 21.01.2004. 15:20 ] @
Evo najzad kompletnog resenja za rad Girdera.Jos pre sam naglasio da mi je na staroj ploci sve savrseno funkcionisalo,a da je se njenom promenom za KT400 sve prestalo da radi,tj.Girder je poceo da "brlja" kodove.
Postoje 3 mogucnosti za Giderovo napajanje tj. DCD,DSR i CTS kod mene je prijemnik napravljen sa DSR ,posto Girder nije radio kako treba prebacio sam na DCD.Naravno ovo se odnosi kako na promenu na samom prijemniku tako i na promenu u samom Girderu.Pored ovoga potrebno je u Girderu promeniti Priority level sa 7 na 8.

I to je sve, Girder ponovo savrseno radi.Ponovo mogu koristiti daljinac za Winamp,ProgDVB,MV2Player,paljenje i gasenje monitora ...znaci mogucnosti su skoro neogranicene.

Uzivajte


p.s. da bi vam ovo sve olaksao ,evo i 2 slike.Na jednoj je sema prijemnika a na drugoj je podesavanje unutar samog Girdera.