[ virtualVoid @ 07.04.2008. 17:35 ] @
Podaci mi se nalaze na starom racunalu na NTFS i FAT32 particijama. Novo racunalo koristi Ubuntu 7.10 64bitni. Kako da sada prebacim preko mreznog kabla podatke sa starog racunara na novi? Je li dovoljno ih samo spojiti, podesiti mrezu i subnet masku, ili moram instalirati i onu podrsku za Windows mrezu.
[ maksvel @ 07.04.2008. 18:37 ] @
NIje problem skinuti Sambu -> u stvari dovoljan ti je klijent (smbclient): da preuzmeš fajlove sa Win računara.
[ random @ 08.04.2008. 16:13 ] @
Ili ih prekopiraj WinSCP-om.
[ virtualVoid @ 11.04.2008. 11:14 ] @
Zaboravio sam reci da imam samo jedan monitor , a dva kucista. Linux je spojen na DVI ulaz monitora. Jel ovo i dalje moguce izvesti bez monitora za drugo kuciste?

ps.ovo pitam da bih znao hocu li negdje posuditi monitor. ne sjecam se hoce li windows bootati bez monitora, a ovo cu probati tek veceras pa...
[ nkrgovic @ 11.04.2008. 11:23 ] @
Hoce, mada ti je, nazalost, potrebniji monitor za Windows. Poslusaj Vrzica, stavi WinSCP na windows masinu, na Linux spravi samo prethodno podesi sshd, i onda kopiraj scp-om.
[ virtualVoid @ 11.04.2008. 15:45 ] @
Cek malo. Zar mi nije najjednostavnije pod Windowsima sherovati cijeli direktorij koji zelim prebaciti na drugo racunalo, pa se onda preko Linuxa spojiti na taj share i sve jednostavno prekopirati? Na ovaj nacin spojim monitor na Win, sherujem direktorij, pa onda spojim monitor na Lin i spojim se na share. Jel ovo izvedivo?
[ random @ 14.04.2008. 18:01 ] @
Nije najjednostavnije, jer je jednostavnije da samo spojiš monitor na Windos mašinu i iskopiraš scp-om fajlove. Ali naravno da jeste izvodivo.
[ virtualVoid @ 17.04.2008. 17:22 ] @
Ipak sam uradio onako kako sam zamislio. Jedno kuciste spojio na DVI, drugo na analogni port, preko Sambe na Linuxu shareovao ciljni direktorij, te se na njega spojio iz windowsa preko LAN-a i prosto prekopirao sve fajlove.

Takodjer, sam program i onaj program koji si mi savjetovao, ali mi je bio prekompliciran, tako da sam odustao od njega.