[ rotors @ 07.04.2008. 17:50 ] @
Potreban mi je autoexec i config.sys gde mogu birati da li hocu DOS ili Win |
[ rotors @ 07.04.2008. 17:50 ] @
[ calexx @ 07.04.2008. 23:43 ] @
To je ono što se dobije na f8? Nemam pri ruci nijedan windows98 ali ću kasnije da potražim, meni je to obično radio tweakui pa nisam zapamtio.
[ calexx @ 07.04.2008. 23:53 ] @
Evo otprilike:
Citat: STEP4: Edit MSDOS.SYS. Now type: edit msdos.sys<Enter> You will see a section labeled [Options]. Modify the [Options] section and add the lines you do not have as follows (The order does not matter): * BootGUI=0 (This line alone will cause Win95 to boot to DOS prompt only) (Or try these next three or four lines): * BootMenu=1 (This will cause boot menu to always appear on bootup) * BootMenuDelay= 10 (Default is 30 seconds) * BootMenuDefault= Whatever number choice on the Boot Menu you want. * BootMulti= 1 (Add this line if you installed Win 95 over an older DOS (-it will allow you to boot up with the older DOS. It adds an additional boot menu choice) Pogledaj i http://www.mdgx.com/mem7.htm#S [ bezi @ 09.04.2008. 15:21 ] @
Pojednostavljeno:
U config.sys : BUFFERS=10,0 FILES=100 DOS=UMB,HIGH LASTDRIVE=Z [Menu] menucolor=7,0 menuitem=windows, Korištenje WINDOWS-a menuitem=dos, Rad pod DOS-om menudefault=windows,5 rem : 5 u gornjem primjeru označava da nakon 5 sekundi (ako ništa ne izabereš, krene s prvim iz menu-ja [dos] DEVICE=C:\DOS\HIMEM.SYS DEVICE=C:\DOS\EMM386.EXE NOEMS COUNTRY=038,,C:\DOS\COUNTRY.SYS DEVICE=C:\DOS\DISPLAY.SYS CON=(VGA,437,1) DOS=single rem SHELL=C:\DOS\COMMAND.COM C:\DOS\ /p /E:2048 [windows] DEVICE= ..... A u autoexec.bat: PATH c:\WINDOWS;c:\WINDOWS\COMMAND;c:\;c:\util; goto %config% :DOS lh c:\WINDOWS\SMARTDRV.EXE cd \prog call trg cd\ GOTO KRAJ :Windows SET TEMP=C:\TMP PROMPT $P$G lh c:\WINDOWS\SMARTDRV.EXE GOTO KRAJ :KRAJ doskey tipka /croasc PROMPT $P$G [ pbenka @ 09.04.2008. 15:27 ] @
Davno nisam čačkao sa win98 takve stvari ali mislim da se to što je gore opisano mogle podesiti i pozivanjem msconfig-a (run -> msconfig)
[ calexx @ 09.04.2008. 17:18 ] @
Najjednostavnije je da pročita ono kratko uputstvo gore.
Evo ja ću: BootGUI=0 (This line alone will cause Win95 to boot to DOS prompt only) (Or try these next three or four lines): BootMenu=1 (This will cause boot menu to always appear on bootup) BootMenuDelay= 10 (Default is 30 seconds) BootMenuDefault= Whatever number choice on the Boot Menu you want. BootMulti= 1 (Add this line if you installed Win 95 over an older DOS (-it will allow you to boot up with the older DOS. It adds an additional boot menu choice) Ovde je bitan drugi red koji će obavezno da prikaže boot menu kod startovanja. To je dovoljan odgovor na početno pitanje. Trebalo bi da proveri ostale, prvi ne bi trebalo da bude =0 pošto ide direkt u dos, trećim određuje koliko će meni da čeka da se izabere šta da podiže, četvrtim bira kako da se startuje ako ništa ne pritisne a peti ... hm, peti ne radi u Windows98, startovanje iz prethodnog dosa (koji je bio na hardu pre instalacije w98), to je postojalo pre njega tačnije za win95/win95osr2. Ako ga postavi u win98, biće potrebna mala akrobacija da ga oporavi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|