[ paga @ 08.04.2008. 12:41 ] @
Jeste dosadno kad neko ponavlja stare teme , a jesam pregedao arhivu ES . Međutim , nema projekta male gravirke . Treba mi za sledeću primenu : u firmi radimo serijsku proizvodnju uređaja za hlađenje mleka . Pojavila je se potreba zbog velike godišnje proizvodnje da se deklaracije uređaja nalaze na samom , naravno , uređaju . Kao u svim normalnim zemljama , i uređaji koji mi pravimo moraju imati tablicu sa serijskim brojem , proizvođačem , zapremina , god.proizv ...... Pošto je oprema specifična i podložna raznim sredstvima , moramo da koristimo graviranje plastike ili aluminijuma sa podacima . Ja sam dobio zadatak da predložim neku graverku koja će moći da gravira plastiku ili aluminijum do dubine od 0,5 mm a radne dimenzije , recimo kao A4 papir , znači 210x297 mm . Ovde nema iscrtavanja bilo čega sem slova . Da li se u ovu svrhu mogu koristiti mehanizmi od Lexmark štampača i skenera (multifunkcionalni)? Ako uspem da napravim operativan uređaj , obećavam da ću postaviti na ES. Pločice sa podacima su najčešće 10 x 8 cm . |