[ vladimir_83 @ 08.04.2008. 21:04 ] @
Imam maticnu plocu ASUS M2NPV-VM i problem sa namestanjem USB portova. Naime pre nekoliko nedelja pomenuta ploca mi je otisla. Strujni udar. Dobio sam od proizvodjaca novu posto je bila u garantnom roku. Kada sam startovao sistem i stavio fles jednostavno racunar se restartovao. Probavao sam da menjam dzampere za USB ali nikako da ubodem a probao sam sve varijante, bar mislim...Evo u prilogu slike iz uputstva od maticne...

[Ovu poruku je menjao vladimir_83 dana 09.04.2008. u 02:38 GMT+1]
[ Binary Mind @ 10.04.2008. 21:09 ] @
Da nisi mozda stavio flesh u front USB port? Koje je kuciste u pitanju?
[ calexx @ 10.04.2008. 23:13 ] @
Prvo uputstvo je za podešavanje usb za wakeup, drugo za povezivanje prednjih USB. Ako se restartuje kada ubodeš pozadi, onda je pobrkano nešto kod prve šeme. Ako tada radi a restartuje se na prednjim, onda je i to jasno mada su prednji upotrebljivi uglavnom samo u skupim kućištima.
[ vladimir_83 @ 11.04.2008. 15:51 ] @
Imam neko BlueBerry kuciste i napred 2 USB porta...

Ti portovi su bili dobro povezani i upotrebljivi dok mi nisu zamenili maticnu plocu koju je sprzila struja...posto sam imao garanciju 3 godine dobio sam istu takvu i namestili su mi je u servisu...

Kad sam dosao kuci USB portovi nisu radili...kada ubodem USB na zadnji panel ne restartuje se ali mi ne radi stampac i skener na njima...

Prvi put kad sam stavio fles u prednji USB racunar mi se restartovao...onda sam menjao dzampere i jos u biosu mi je javljao gresku USB over-circuited ili tako nesto i zatim odbrojava 15 sec da se restartuje...

Zatim sam namestio na staro i nije se restartovao ali portovi mi ne rade...samo mi izbaci Unused port kad odem na USB hub, za svih 8 portova koje imam...

Oba zadnja konektora (USBPW12 i USBPW34) su mi sada na +5VSB a oba prednja samo na USB56...

Da nije mozda nesto do sistema ili drajvera?
[ calexx @ 11.04.2008. 16:44 ] @
Da ne komplikujemo, pošto su to namestili u servisu, nosi komp u servis, utakni USB i pokaži im da se restartuje. Onda ostaje samo da sačekaš da oni to reše. Još bolje, prednji nisu bitni kao zadnji, ako pozadi ne rade štampač i skener, dovoljan razlog za posetu servisu.
[ vladimir_83 @ 11.04.2008. 20:03 ] @
Tako cu i da uradim..u servis pa nek oni to srede..

Hvala na pomoci :)