[ medixsa @ 08.04.2008. 23:31 ] @
Pozdrav svima !!! Delphi 7 Zaista sam dosadan i ubi SQL pitanjima ,I am sorry !!! Imam dva pitanja ako je moguce odgovor ? Pitanje 1 Nerazumijem kako SQL daje netacan rezulat,odnosno ukupni iznos necega i on je umanjen za "1" - "jedan" broj ? Moj kod: QUpit.SQL.Clear; QUpit.SQL.Add('select * from RacunP r join StavkeRacuna s on r.BrojRac = S.ID where (Datum between "'+DateToStr(DatumOd.Date)+'" and "'+DateToStr(DatumDo.Date)+'")'); QUpit.Open; LBroj.Caption := inttostr(QUpit.RecordCount); // Drugi upit samo iznos oepratora QUpit1.SQL.Clear; QUpit1.SQL.add('select Sum(IznosSUM) as IznosSUM,SUM(SumPDVr) as sumPDVr,SUM(sumbezPDVr) as sumbezPDVr from RacunP.dbf r join StavkeRacuna s on r.BrojRac = S.ID where (Datum between "'+DateToStr(DatumOd.Date)+'" and "'+DateToStr(DatumDo.Date)+'")'); QUpit1.Open; LBroj.Caption := inttostr(QUpit.RecordCount); IzvjOperator.Preview; Pitanje 2 Kada pokrenem program sa bazom a baza koristi SQL upit u direktoriju gdje se nalazi program odnosno baza ,program mi sam kreira ili izbacuje SQL fajlove neke temp npr:doslovno _QSQL933......_QSQL934...._QSQL955 itd da li su ovo privremeni fajlovi koji trenutno koristi SQL za lakse manipulisanje podacima ili je to nepravilan kod SQL i nesto trece... Pitanje br.1 mi je prioritet za odgovor Hvala svima na odgovorima ? |