[ Guruzaman @ 09.04.2008. 08:34 ] @
Kako da na Windows XP uradim disable određenih particija?
[ kristi1 @ 09.04.2008. 09:24 ] @
Sta, su ti serovane particije pa hoces da raserujes?
[ Guruzaman @ 09.04.2008. 14:32 ] @
Da, to sam i napisao. Sve su sharovane po defaultu i ja hocu da disable admin sharing ali samo na odredjenim. Mozel to nekako?

Nasao sam nacin da kroz registry disablujem admin sharing ali u potpunosti, ali meni treba da to uradim samo za tacno odredjene particije.
[ kristi1 @ 09.04.2008. 15:06 ] @
Ides desni klik na particiju, sharing and security, pa unchekiras Share this folder on the network. Ako je chekirano i Allow network users..... otkaci i to, jer to omogucava da neko drugi pristupa toj particiji i dodaje ili brise fajlove s nje. U principu ne bi trebao da serujes celu particiju nego samo odredjeni folder u njoj i to samo zakacis Share this folder on the network. Eto.
[ brainbuger @ 09.04.2008. 15:49 ] @
Citat:
kristi1: Ides desni klik na particiju, sharing and security, pa unchekiras Share this folder on the network. Ako je chekirano i Allow network users..... otkaci i to, jer to omogucava da neko drugi pristupa toj particiji i dodaje ili brise fajlove s nje. U principu ne bi trebao da serujes celu particiju nego samo odredjeni folder u njoj i to samo zakacis Share this folder on the network. Eto.
Koliko sam shvatio čovek pita za adminitrativni share ($C, $D, $E,...) koji se na taj način ne može isključiti jer će se nakon restarta opet vratiti. Postoji registry hack kojim onemogućuješ da ih sistem ponovo uključuje :

Kreiraj jedan REG_DWORD sa nazivom AutoShareServer koji ima vrednost 0 na putanji
Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\System\\CurrentControlSet\\Services\\LanmanServer\\Parameters

Nakon ovoga pokušaj da preko Comp Managment > Shares uključiš / isključiš samo ono što ti je potrebno.
[ HamoHapic @ 09.04.2008. 16:31 ] @
Desni klik na My Computer
Management
Klikni na + ispred Shared Folders
Klikni Shares

Tu ces vidjeti sve shared foldere.
jednostavno kliknes desnim misom na folder koji neces da share i odaberes Stop Sharing
[ Guruzaman @ 09.04.2008. 19:50 ] @
Citat:
kristi1: Ides desni klik na particiju, sharing and security, pa unchekiras Share this folder on the network. Ako je chekirano i Allow network users..... otkaci i to, jer to omogucava da neko drugi pristupa toj particiji i dodaje ili brise fajlove s nje. U principu ne bi trebao da serujes celu particiju nego samo odredjeni folder u njoj i to samo zakacis Share this folder on the network. Eto.

Ovo ne fukcioniše jer se vraća na staro stanje nakon restarta.

[ Guruzaman @ 09.04.2008. 19:52 ] @
Citat:
brainbuger: Koliko sam shvatio čovek pita za adminitrativni share ($C, $D, $E,...) koji se na taj način ne može isključiti jer će se nakon restarta opet vratiti. Postoji registry hack kojim onemogućuješ da ih sistem ponovo uključuje :

Kreiraj jedan REG_DWORD sa nazivom AutoShareServer koji ima vrednost 0 na putanji
Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\\System\\CurrentControlSet\\Services\\LanmanServer\\Parameters

Nakon ovoga pokušaj da preko Comp Managment > Shares uključiš / isključiš samo ono što ti je potrebno.

Ovo sam koristio da unshare sve admin shares. Međutim ne znam kako će mi se ponašati sistem, u domeni je, imam mrežni av i neke dijeljene servise.
[ Guruzaman @ 09.04.2008. 19:52 ] @
Citat:
HamoHapic: Desni klik na My Computer
Management
Klikni na + ispred Shared Folders
Klikni Shares

Tu ces vidjeti sve shared foldere.
jednostavno kliknes desnim misom na folder koji neces da share i odaberes Stop Sharing

Ovdje nemaš uopšte izlistane admin shares.
[ brainbuger @ 09.04.2008. 21:37 ] @
Citat:
Guruzaman: Ovo sam koristio da unshare sve admin shares. Međutim ne znam kako će mi se ponašati sistem, u domeni je, imam mrežni av i neke dijeljene servise.
Ja imam nekoliko mašina koje su na domenu i na kojima je potpuno isključen admin share, nikakvih problema nema. Preporuka mnogih ljudi i jeste da se tamo gde nema potrebe za njima ovakvi share-ovi pogase zbog bezbednosnih razloga. Medjutim nekada postoje servisi na mrezi koji ne mogu raditi bez njih, primer, centralizovano instaliranje patch-eva na radne stanice i slicne stvari, što čisto sumnjam da koristiš :)
[ HamoHapic @ 10.04.2008. 00:29 ] @
Citat:
Guruzaman: Ovdje nemaš uopšte izlistane admin shares.

Ako si radio neke registry hacks mozda i nema
Ali ovako bi to trebalo da izgleda

[ Guruzaman @ 10.04.2008. 05:12 ] @
Dobro si, do mene je, ostala mi je promjena u registryju. Ali opet neće, nakon restarta se vrati.
[ S_tosha @ 10.04.2008. 21:47 ] @
Komanda:

net share c$ /delete

dobijas isti rezultat kao i kad stopiras share iz Computer management konzole (posle restarta se ponovo "vrati"), ali mozes da napravis batch koji ce da se izvrsava svaki put kad se racunar startuje i dobijes ono sto si hteo.
[ ljubodrag_t @ 15.04.2008. 00:58 ] @
Citat:
S_tosha: Komanda:

net share c$ /delete

dobijas isti rezultat kao i kad stopiras share iz Computer management konzole (posle restarta se ponovo "vrati"), ali mozes da napravis batch koji ce da se izvrsava svaki put kad se racunar startuje i dobijes ono sto si hteo.

Moze i tako sto bi se napravio Scheduled task i u Run liniji jednostavno upisala ova komanda, tj. net share c$ /delete (ili vec neki drugi admin share), i podesio da se porece svaki put kada se kompjuter pokrece ili korisnik uloguje.
[ pl4stik @ 25.04.2008. 15:13 ] @
Ja to radim vbscriptom. Tako sto otvorim gpedit.msc i u Computer Configuration->Scripts->Startup dodam ovu scriptu
Code:

strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
    & "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")

Set colShares = objWMIService.ExecQuery _
    ("Select * from Win32_Share Where Name = 'D$'")

For Each objShare in colShares
    objShare.Delete
Next

Ovo je za D, a mozesh da prepravish D$ u neki drugi C$,E$,...