[ Mikelly @ 09.04.2008. 10:59 ] @
Evo sta mi se vrlo cesto desava u aplikaciji:

Kada uradim tableadapter.update(neka tabela) prijavi mi gresku (vrlo rijetko, obicno kada dodajem zapise u child tabelu prvi put za neki zapis parent tabele).

Greska je uvijek povezana sa primarnim kljucem te child tabele. Naime prijavi da taj kljuc vec postoji u bazi i izbaci gresku. Ja update metod ukljucim u try...catch blok naredbi i to funkcionise ok, ali ipak... Nije bas lijepo da program svako malo prijavljuje korisniku gresku prilikom slanja u bazu.

Mozda je neko ima slican problem?

Pozdrav
[ mmix @ 09.04.2008. 11:55 ] @
TO je zato sto insertujes nove redove u tabelu koristeci kljuceve koji vec postoje. Kad dodajes nove redove u child tabelu kljuc mora biti globalno jedinstven. Ako npr koristis auto-identity int polje, postavi u DataSet-u da je seed -1 i increment -1, tako da ce svi novo dodati redovi imati kljuceve (-1, -2, -3, itd) i tako se nece poklati sa pozitivnim kljucevima u bazi. Kad update ubaci podatke u tabelu koja takodje ima auto-identity, ako si dobro generisao adaptere dataset kljucevi ce se promeniti u realne kljuceve koji su u tabeli.

PS. Volim kako si definisao ovo: "Ja update metod ukljucim u try...catch blok naredbi i to funkcionise ok" To ne znaci da funkcionise ok, to samo znaci da si sakrio gresku od korisnika
[ Mikelly @ 09.04.2008. 14:12 ] @
Dobar si, jasno mi je sad.

Pozdrav...