[ easyyu @ 10.04.2008. 03:57 ] @
Imam jedan Linksys WRT54-G i jedan Trendnet TEW430APB koji je AP. Trendnet je konaktovan na ISP koji koristi samo pppoe protokol bez DHCP-a (znaci radi u client modu) WRTG koristi zadnju verziju DD-WRT v24 RC-6 (01/02/08) std verziju firmware-a i postavljen je da radi U AP modu. Ono sto meni predstavlja problem je kada Trendnet ubodem u jedan od 4 switch porta od WRT-a, i kada se sa npr laptop-om konektujem na WRT54G i sa Raspppoe-om pokusam da iskeniram raspolozive pppoe konekcije od ISP-a ne vidi se ni jedna! Znaci WRT ne propusta pppoe protokol!To znam zato sto ako ubodem direkt Trendnet u PC preko mrezne vidim sve pppoe konekcije. Zasto?Kako ga iskonfigurisati da ovo radi? Ne trebaju mi objasnjenja tipa:postavi da WRT dial-uje pa da bude router..i tako to. Zanima me iskljucivo ova kombinacija..jer se vise racunara kaci na WRT i svi imaju poseban nalog na tom ISP-u i zele nezavisno da se konektuju! Ako umesto WRT-a stavim neki drugi obican AP (npr D-link) tada je sve OK..pppoe je vidljiv na lap-top-u. Svaka sugestija mi je dobrodosla.. |