Prilikom klokovanja svih procesora a ne samo DC je najbitnije da pri sto manjem naponu dobijes stabilan FSB. Uputstvo za klokovanje bas sa tvojom plocom ne vjerujem da ces naci jer se uputstva i pisu tako da ne budu specificno za jednu plocu.
Nisam bas siguran ali cini mi se da tvoj proc moze nesto malo preko 3GHz ali nisam 100% siguran. Neko kratko uputstvo je da prvo iskljucis C1 i EIST i zatim postepeno podizes FSB npr. za po 5 MHz i onda pustis orthos par minuta da vidis hoce li izbaciti gresku. Ako izbaci gresku digni malo napon za CPU pa probaj. Pazi da ti HT ne predje 1000MHz jer ti prevelik HT moze praviti probleme pa ti sistem nece biti stabilan. Najbolje je da odmah stavis HT na x3 tako ces biti siguran da nije problem do njega. Takodje prati na koliko ti radi memorija jer podizanjem FSB dize se i radni takt memorije a ako pretjeras i to moze dovesti do nestabilnosti sistema. Ukoliko ti memorija ode previsoko promijeni djelilac memorije. Da bi provjerio koliko je sistem stabilan pusti Orthos na najvisem prioritetu 1-2 sata to ce biti sasvim dovoljno.
Za overklok graficke koristi EXPERTool. Njega dobijas na instalacionom CD-u. Ja GPU drzim na 700MHz a memoriju na defaultu jer mi varira napon pa mi nekad izbaci greske kad je stavim na 2000MHz. Graficku testiraj sa 3Dmark-om ali nastimaj da ti svaki test odradi 3 ili vise puta tako ce 3Dmark dovoljno da optereti karticu. Ako ti se pojave atrifakti tj. crtice po ekranu itd onda probaj da smanjis memoriju ili gpu pa probaj ponovo. Takodje kad testiras graficku nema potrebe da koristis cpu test on ti ionako nista ne znaci.
Ovo ti je onako ukratko ako negdje zapnes slobodno pitaj vec ce neko da ti odgovori
Pozz!