[ shwick @ 12.04.2008. 16:38 ] @
Skoro sam instalirao Ubuntu 7.10 na laptopu Asus x51rl.
Od pocetka mi podesavanja u power management delu (System -> Preferences->Power Management) ne rade nista. Kako god da ga podesim, monitor se gasi (ili bar zacrni) posle 10 minuta- cak i dok gledam film, a posle 20-ak minuta komp pokusa da predje na standby. Da li neko zna kako ovo da resim?
[ mixerowsky @ 13.04.2008. 09:24 ] @
pokusaj da nadjes drajvere za graficku karticu koju koristis, moze ponekad problem da bude i u tome...
da li ti je monitor sa kucistem vezan preko graficke kartice???
koju graficku koristis???
[ shwick @ 13.04.2008. 11:22 ] @
Graficka je integrisana ATI Radeon X1100. Drajveri su fglrx skinuti sa synaptic-a. Pokusao sam da instaliram official ati drajvere, ali sam negde na pola puta dobio neki broken package, i drajvere koji ne rade, pa sam se vratio na ove ponovo.
[ mixerowsky @ 13.04.2008. 11:47 ] @
pokusaj da u kartici On Battery Power pod opcijom Computer Speed Policy stavis Automatic Power Saving, ako ne uspeva u Screensaver podesavanjima iskljuci opciju Activate screensaver when computer is idle...
[ shwick @ 13.04.2008. 12:00 ] @
Computer speed policy nemam, verovatno zato sto mi ni cpu frequency scaling ne radi, a screensaver mi je vec iskljucen :(
[ mixerowsky @ 13.04.2008. 13:11 ] @
idi na http://www.ubuntu-rs.org/forum/index.php , registruj se i potrazi pomoc...tamo ima mnogo iskusnih korisnika koji ce ti sigurno pomoci...