[ sachmo @ 14.04.2008. 01:38 ] @
Molim sve poznavaoce digitalnih aparata da mi pomognu. Ovog leta mi dolazi prijatelj iz USA i raspolozen je da mi donese neki foto aparat. Naravno, odmah sam se "bacio" na sve moguce stranice i forume.. Listao, listao.. gledao.. merio.. i na kraju "odlepio". Sto vise citam, sve manje znam sta hocu! Na kraju ocajan, resih da zamolim za pomoc sve ljude dobre volje koji se razumeju u ovu materiju. Izbor sam suzio na 6-7 modela razlicitih proizvodjaca i sada me zanima koji od ovih aparata bi najvise odgovarao mojim potrebama. A evo sta je meni bitno: - najvaznije mi je da je mali i zgodan za nosenje jer mi je ideja da ga nosim stalno sa sobom i zauvek prestanem da slikam mobilnim telefonom - posto sam potpuni amater a zelim (manje, vise) to i da ostanem, vazno mi je i da ima dobro organizovane auto-modove, ali da ipak ima i mogucnost odredjenih manuelnih podesavanja u slucaju da pozelim nekad i da naucim nesto o pravljenju "ozbiljnijih" fotografija - da su fotografije jasne, ostre i sa "prirodnim" bojama (ovde me je dosta impresionirao Canon u odnosu na npr. Olympus). Izvinjavam se ako se ne izrazavam bas strucnim recnikom ali, kao sto rekoh, amater.. - da ima odlicno uradjenu stabilizaciju slike jer sam u proslosti mnogo slika "spalio" :-) Ovo su modeli koje sam izabrao: NIKON Coolpix S600 OLYMPUS Stylus 1010 PANASONIC DMC-TZ5 SONY Syber Shot DSC-W120 i DSC T-300 (ovaj je najskuplji, ne znam dal' zasluzuje taj epitet?) CANON PowerShot SD870 IS i SD890 IS (ovaj mi se posebno dopao!) Nadam se da se nece javljati ljudi sa recenicom:"Svi su super, koji god da uzmes neces pogresiti"! Naravno da su svi odlicni, uglavnom su svi najnoviji modeli, odatle i proizilazi problem. Koji od njih? Namerno nisam stavljao cene jer stizu iz Amerike, svi znate da je tamo dosta jeftinije i zelim da iskoristim tu sretnu mogucnost, te da stvarno kupim dobar aparat, nadam se na duze vreme.. Hvala unapred svakome ko je dao svoje misljenje na ovu temu! |