[ Daffa @ 14.04.2008. 20:38 ] @
Imam krajnje sulud problem sa desktopom. Instalirao sam Avast antivirus, i odmah nakon toga je desktop poceo svakih par sekundi da se gubi i vraca. O cemu se radi i kako da to popravim? Molim vas pomozite, toliko me iritira... Hvala unaprijed.
[ sucur @ 14.04.2008. 21:51 ] @
Nema tu mnogo pameti, jednostavno nesto Avastu 'ne prija' :) na tvom racunaru. Inace problem se manifestuje na veoma cudan nacin. Pokusaj reinstalirati aplikaciju, pogledaj koje se sve aplikacije podizu sa sistemom, sve aplikacije koje nisu potrebne za nesmetan rad OS-a iskljuci, pa pokusaj tako da pokrenes OS, cisto da vidis da nema nekog konflikta sa nekim "third party software-om", posto cesto zna da se desi da korisnici instaliraju vise AV programa na komp, iz cega najcesce proizilaze problemi.
U najgorem slucaju, obrisi Avast i instaliraj neki drugi AV, bar to nije neki problem, jer postoji zaista mnogo alternativa u toj kategoriji software-a.
[ boban779 @ 14.04.2008. 22:45 ] @
Pa neće valjda čovek da plaća licence za 5 AV programa dok ne vidi koji mu dobro radi? A ovih besplatnih ima baš malo.
[ iMiki @ 14.04.2008. 23:13 ] @
Instalirao si Avast na masinu koja je debelo zarazena.
Izgleda da ti Explorer puca i ponovo se startuje. Ptobaj da pratis sta se desava u Task Manageru.
Skini najnoviju definiciju za Avast i podesi ga da skenira sistem prilikom podizanja, ne svaki put vec samo dok ne nestanu problemi.
[ sucur @ 15.04.2008. 06:27 ] @
@boban779 napisao sam da u najgorem slucaju promijeni AV software. Pored toga, Avast Home edition, dakle, za obicne kucne korisnike, koliko znam, je potpuno besplatan.
[ Daffa @ 15.04.2008. 15:49 ] @
Samo da vam kazem da sam problem rijesio uz pomoc AVG antivirusa i AWC-a, ali samo do prvog restartovanja sistema. Nakon toga, kad se sistem podigne, explorer.exe se jos jednom ugasi, pa ga ja rucno upalim kroz task manager, i onda sve dobro radi. Opet ostaje pitanje zasto se ovo javlja i kako ga trajno otkloniti, osim reinstalacijom OS-a? Puno hvala na vsem vremenu i predlozima.

[Ovu poruku je menjao Daffa dana 15.04.2008. u 18:10 GMT+1]