[ shonex @ 16.04.2008. 10:18 ] @
Bilo je negde pomenuto da je za pegla transfer idealan kolazni papir za decu u bojama, sa vec nanetim lepkom kakav se nalazi na postanskim markicama (jer ne sje8ava valjke u laseru :). Problem je sto u knjizari bledo gledaju na pominjanje istog. Da li je neko naleteo na ovaj papir negde u Bg-u ??
[ misley @ 16.04.2008. 11:31 ] @
prvo:Za TT ti je idealan PC press ili bilo kakav slican casopis sa glatkim tankim papirom, farnell katalog i sl...
Provereno...bez problema "jedna izmedju"...
drugo...
zajebi peglu, kupi plastifikator cca 25e, regulisi mu temperaturu na vise od 90C (dobro je oko 160, nije mnogo kriticno...)
trece: provuci kroz isti plocicu+papir 5-6 puta
cetvrto: ovo i peto i sesto sigurno znas...
[ shonex @ 16.04.2008. 11:44 ] @
Plocica i nije bas tanka, moze li to kroz laminator da prodje kako treba. Imam laminator u firmi i mogao bi da probam. Drugo, ne znam kako ce ispasti na ovom koji imam, jer su mu grejaci u obliku pravougaonih ploca, a ne valjkasti. Koji laminator (plastifikator) koristis ?
[ misley @ 16.04.2008. 12:27 ] @
Najjeftiniji plastifikator... ovaj ovde je dobijen za dz jer mu je rikno motor. Istovetan je nadjen u riknuloj mikrotalasnoj, okretao je tacnu... Valjci su na fiksnoj udaljenosti, silikonski su i mogu da prihvate pcb normalne debljine, sa sve papirom na kome je mirorovana slika pcb-a. Zuto je zaokruzen termistor (ili dioda), nisam gledao sta je, ovde je podignut da bi se podigla temperatura plastifikatora. Kao sto vidis, grejaci su dve crveno zaokruzene kapsule utisnute u aluminijumski oklop koji je blizak sa valjcima pa se oni greju samo povrsinski a i toplotu prenose na pcb.
Jedna od slika pokazuje detalj blizu motora,sa sve dva valjka koji se naziru...
Ovo je pcb koja je uradjena ofrlje, za 15 minuta, sa sve kalajisanjem i busenjem (pa dobro, bilo je par kikseva, to ne gledati). Pojave preliva, zrnatosti i slicnih boljki koje su ceste kod sitostampe, ili prasinaproblem koja je cesta kod neprikosnovenog fotpostupka, ovde su zanemarive. Sitan crni sum na velikim Cu povrsinama potice od jake refleksije/slabe rezolucije pri snimanju i na plocici ne postoji...
Prilikom stampanja dati max. zacrnjenje...
[ shonex @ 16.04.2008. 12:38 ] @
Ajde mozda i probam sa ovim koji imam, reci mi samo nakon provlacenja ide u vodu da se papir razmeksa i otpusti, ima li tu nekih posbnih detalja kad je taj pc-press papir u pitanju ?
[ misley @ 16.04.2008. 12:51 ] @
Mlakunjava voda, drzi u njoj 2 minuta, pocnes da trljas palcem kruzno da se papir onako raskvasen pocne svrtati i spadati...nemoj da radis peel off (povlacenje za jedan kraj papira). Slobodno trljaj palcem, toner ne spada tako lako...moze se jedino zagrebati noktom...pre "toniranja" dobro ocisti plocicu, kao pred oslojavanje fotolakom...
[ shonex @ 16.04.2008. 16:31 ] @
Fala :)