[ milosch89 @ 16.04.2008. 17:22 ] @
stvar je u sledecem: na raunaru je imao admin i obican korisnik koji je imao bas ogranicene mogucnosti).
posto nisam znao admin sifru onda sam pitao osobu koja je bila zaduzena za racunare u tom kabinetu da mi ukuca sifru od administratora,kako bih narezao neki disk....
ja sam to iskoristio da napravim novig administratora i koji je se zvao ja,posle toga sam izbrisao korisnika admin starog i ja sam prepravio u admin .
Sve je to radilo..ali jednom se net zeznuo i isao sam na sistem restore i vratio acunar ali u stanje posle promene sifre.
odmah posle toga sam se logovao kao admin i sifra je radila..POsle 2dana posle toga sifra vise nije vazila.dali je neko mogao da e promeni i u cemu je stva
[ zonic @ 16.04.2008. 18:03 ] @
moze iz SAFE moda to ti je nikakva zastita
[ calexx @ 16.04.2008. 18:11 ] @
Kako to misliš može iz Safe moda?

Inače je lako da se promeni pass a najbolje da se opet obratiš osobi koja je zadužena za te računare pa da sredite lozinke.
[ iMiki @ 17.04.2008. 08:11 ] @
Milose, ako je neko postavio lozinke i uveo ogranicenja korisnicima, znaci da to tako treba i da je neko trazio da tako bude. Ako budes cackao, administrator ce to provaliti i uperiti prstom u tebe pred nekim vaznim sto moze da ima katastrofalne posledice po tebe.

Mesas se u tudj posao. Zamisli da neko (admin na pr.) posle radnog vremena cacka po tvom racunaru i brise ono sto si ti uradio. Tako isto ti cakcas po njegovom radu i jednom kad blokiras racunar kukaces kao ti je bas tada hitno potreban da zavrsis posao.

Hvataces se za glavu, a tada ce biti kasno.

[ DarioBH @ 17.04.2008. 14:08 ] @
Citat:
zonic: moze iz SAFE moda to ti je nikakva zastita

Nije bog zna kakva zastita, al se ne moze admin pass promjeniti iz safe moda bez da znas stari
[ milosch89 @ 17.04.2008. 14:25 ] @
iz SAFE moa ne mze jer je stavljena zastita i na admin i na obicnog korisnika.
Citat:
iMiki: Milose, ako je neko postavio lozinke i uveo ogranicenja korisnicima, znaci da to tako treba i da je neko trazio da tako bude. Ako budes cackao, administrator ce to provaliti i uperiti prstom u tebe pred nekim vaznim sto moze da ima katastrofalne posledice po tebe.

Mesas se u tudj posao. Zamisli da neko (admin na pr.) posle radnog vremena cacka po tvom racunaru i brise ono sto si ti uradio. Tako isto ti cakcas po njegovom radu i jednom kad blokiras racunar kukaces kao ti je bas tada hitno potreban da zavrsis posao.

Hvataces se za glavu, a tada ce biti kasno.

pa da onda pojasnim situaciju:
ja sad u domu za ucenike,tu je napravljen neki novi kabinet.Pass zna samo administrator(koja je vaspitacica u domu i nema skoro veze o racunarima,pitala me je posto idem u skolu u vezu racunara xxxputa da joj nesto pokazem) a taj pass je potavila firma koja je postavljala racunare,tako da ona nebih imala pojma o cemu se radi cak i kad ne bide radio pass ona ne bih znala o cemu se radi.
A ja ne bih to koristio u lose svrhe ,cak sam u starom kabinetu ogranicavao neke stvari kako se mnogi ne bih zezali sa racunarima,
A pored toga ako nisam admin na ovim racunarima ne mogu da instaliram skoro ni jedan koristan program..
Pa da li neko zna o cemu se radi...
[ zonic @ 17.04.2008. 16:41 ] @
Moras da se dogovoris sa vaspitacicom .
[ musicman @ 18.04.2008. 02:22 ] @
Probaj ovo http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
[ DarioBH @ 18.04.2008. 08:04 ] @
Programcic se zove winternals ERD commander. Snimis ga na cd (butabilan je) i butas sa njega. Podigne neki svoj nazovi OS, i tu mozes promjeniti password bilo kojeg korisnika ili admina bez da znas stari naravno.
Radi savrseno
[ calexx @ 18.04.2008. 09:37 ] @
Ovo su programi čija je namena da resetuju pass koji je neko zaboravio na svom kompu. Nije im namena da resetuju password na nekom tuđem a da vlasnik ne zna ništa o tome. U ovom slučaju će da promeni password i onda će admin da ostane bez pristupa jer više neće da važi stara lozinka. Uostalom, možda je to neko već uradio pa je zato i promenjeno. Možda je samo lozinka vraćena na staru pa onda pitaj vaspitačicu da ti kaže koja je.
Ko inače održava te računare, instalira potrebne programe i slično? Možda bi mogao da se dogovoriš sa vaspitačicom da ti radiš tako nešto a onda bi prvi posao bio da za ubuduće sprečiš nekog trećeg da opet promeni password.
Ako ova teme krene u pogrešnom pravcu, neće dugo da traje.
[ DarioBH @ 18.04.2008. 10:58 ] @
Citat:
calexx: Ovo su programi čija je namena da resetuju pass koji je neko zaboravio na svom kompu. Nije im namena da resetuju password na nekom tuđem a da vlasnik ne zna ništa o tome.

Naravno
[ milosch89 @ 18.04.2008. 15:19 ] @
ma sredio sam ja to sve......
zahvaljujem......
[ musicman @ 19.04.2008. 01:23 ] @
Citat:
milosch89: ma sredio sam ja to sve......
zahvaljujem......

Kako ?
Zamolio si vaspitacicu da izadje sa tobom na pice, napio je i ona ti reche lozinku.
[ dr katz @ 04.05.2008. 21:13 ] @
Kod mene slicno, samo sto ja imam ikonicu za log i svaki put moram da je kliknem kako bih usao u windowse. To se desava cak i kad racunar ode u hibernaciju (crn ekran), pa mrdnem misa i dobijem pocetni ekran za logovanje.
To i ne smeta toliko, no shutdown (turn off - schedule )program mi u tom slucaju ne radi.
[ .qwerty. @ 04.05.2008. 22:40 ] @
Citat:
dr katz: Kod mene slicno, samo sto ja imam ikonicu za log i svaki put moram da je kliknem kako bih usao u windowse. To se desava cak i kad racunar ode u hibernaciju (crn ekran), pa mrdnem misa i dobijem pocetni ekran za logovanje.
To i ne smeta toliko, no shutdown (turn off - schedule )program mi u tom slucaju ne radi.

:)

Start - Run, kucaj "control userpasswords2",
Pojavice se ovaj prozor:

U tom prozoru, otkaci* "Users must enter... bla bla", kao sto je prikazano :)
Pritisni OK.

Dalje, pojavice se ovaj prozor:

U polje "User Name" kucaj ime korisnika koje si obicno birao kada ti se pojavljivao LOGIN prozor. Ukoliko nemas sifru, polja Password; C. Password ostavi prazna :)

To je sto se tice biranja korisnika svaki put kada upalish komp.

Sledece:
Idi u Start - Control Panel - Display... izaberi Screen Saver, tu otkaci "On resume, display Welcome screen"...

Neces vise morati birati korisnika posle Stand By-a (Hibernacije, kako ti odg.) :)

Eto ga :) To je to...

Nema na chemu :)