[ maliljutko @ 21.04.2008. 12:00 ] @
| Zdravo ljudi, nisam siguran da li je moja prethodna poruka negde prošla, pa se izvinjavam ako stignu 2 sa istom tematikom i pitanjem. Muči me pretpostavljam napajanje, kad ga zagrejem(napajanje) komp se uključi, inače se samo malo zavrte cooleri na procesoru i napajanju i posle stanu. Ukoliko nije zagrejano, moram iskluciti napajanje, pa posle par minuta uljučiti i onda se isto dešava. Pretpostavljam da je u pitanju neki hladan lem, pošto napajanje nije toliko loše, koliko sam video kosta oko 2200din, i ima onaj cooler prema procesoru da ujedno izbacuje topao vazduh. Dali neko zna gde mogu da ga popravim i da li se popravka ukoliko je moguća uopšte isplati, Unapred hvala i pozdrav svim forumašima... |
[ nebko @ 21.04.2008. 14:11 ] @
A kako ti zagrevas to napajanje?
I otkud ti ideja da je to neki hladan lem. Mislis zagreje se napajanje, pa se zagreje i lem, pa prestaje da bude hladan i da pravi probleme.
Haldan lem pravi probleme bez obzira da li je uredjaj zagrejan ili hladan i nema pravila kad ce da napravi problem.
Po ponasanju koje si ti opisao, meni vise lici da je neki elektrolit rikno, ali ovako je sve to nagadjanje.
[ sokrad @ 21.04.2008. 15:22 ] @
Koliki ti je napon baterije(dugmetara) na ploci?
[ maliljutko @ 21.04.2008. 15:25 ] @
Zagrevam ga fenom, i to mi je palo na pamet, jel je prestao da radi, kad je napolju bilo bas hladno, a on je bio u sobi koja nije grejana, jer nisam bio tu. Ina�e mnogi su mi rekli da je hladan lem, mada je meni to bilo �udno, jer koliko ja znam hladan lem nastaje pri proizvodnji �tampane plo�e, a ono je radilo ok ne�to vi�e od godinu i po dana... Da li se isplati to popravljati? I u svakom slu�aju hvala na tvom mi�ljenu:)
[Ovu poruku je menjao maliljutko dana 22.04.2008. u 11:43 GMT+1]
[ maliljutko @ 21.04.2008. 15:35 ] @
Misliš da može to da se desi zato što je otišla baterija(ona za bios) na ploči? Stvarno mi to nije palo na pamet, pa nisam ni merio napon...
[ DRAGAN-MK @ 21.04.2008. 15:36 ] @
Zdravo znaci ako na start zavrti ti kuler znaci primarna strana je dobra sigurno ti je problem u sekundar tvog napajanja
problem ce resiti samo so merenje na kondenzatorite ili vo nedostatok na instrument mozes ih zamenti znaci zamenis
one 2200mf/16V i 1000mf/16V.
Pozdrav
[ pantic68 @ 21.04.2008. 16:54 ] @
Cim napajanje radi ikako mogu biti samo kondenzatori i to su gotovo uvek vidljivo naduvani jer se na tim strujama zagreju i naduvaju cim im pocne rasti otpor i padati kapacitet. I pogledaj mali u primaru 2,2-10 uf na tranzistoru za stb. Ako mozes probaj drugo da bi iskljucio problem na ploci ili sa pregrevanjem cpu-a.
[Ovu poruku je menjao pantic68 dana 21.04.2008. u 19:42 GMT+1]
[ maliljutko @ 22.04.2008. 10:49 ] @
Znači kondenzatori... Pa u svakom slučaju, lakše mi je da probam to da promenim, nego da kupujem novo, pa ako ne radi bože moj. U svakom slučaju javiću kad zamenim, da li je proradio, a ako neko ima još šta da doda do tad, spreman sam sa savete. A vama svima hvala na odvojenom vremenu i kolegijalnosti... Srdačan pozdrav
[ joste @ 23.04.2008. 18:34 ] @
Ma, pre nego sto udjes u investiciju kupovine i zamene pomenutih elektrolitickih kondenzatora, pokusaj da negde nadjes (pozajmis) 100% ispravno napajanje jednake ili vece snage od tvojeg kako bi utvrdio da li je greska BAS u napajanju. Mozda ce ti i sa drugim napajanjima raditi isto, sto bi znacilo da si uzalud gubio vreme, novac i zivce trazeci kvar na pogresnom mestu. Hajde, probaj, pa te molim javi nam rezultat, zivo me interesuje, a verujem i druge forumase koji prate ovu temu.
Puno srece, druze! ;)
[ kobac66 @ 24.04.2008. 07:53 ] @
Najbolja varijanta.
Bas pre par dana sam imao takvu maticnu. Kada je hladno nece da startuje a kada se zagreje radi bez problema.
Zamenjen jedan napupuli elektrolit i eno je radi sva srecna. :)
[ maliljutko @ 24.04.2008. 10:18 ] @
Ma ja sam i mislio prvo da proverim napajanje, ali kako radim, i nemam bas vremena da se bakćem, a iskreno da vam kažem, i ne znam nikoga ko ima viska napajanja za probu ili nekoga ko je voljan da mu otvaram racunar skidam kablove sa njegove ploče i da kačim na moju. A imam druga koji bas radi elektroniku pa ga čekam kad bude imao vremena da mu dam napajanje da proveri da li nešto nije u redu, ako nadjem neko rešenje, pre toga, tj. utvrdim da li je ili nije napajanje javiću vam.
Pozdrav svima...
[ maliljutko @ 27.10.2008. 16:15 ] @
Ako se nekom ovo desi 99posto je napajanje. Ja sam promenio moje i sada komp radi ko podmazan. Pozdrav svima
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|