[ dongoran @ 21.04.2008. 12:09 ] @
| Pozdrav svima.
Na windows 2003 enterpirse instalirao sam HP LAserJEt P3005n (network printer). Serova, sve radi OK. Sada hocu da dodam na taj server jos jedan takav stampac, a kasnije jos 2. Prikacim taj novi stamapac na mrezu. On od DHCP dobije IP adresu, isntaliram drajvere, kad ono samo jedan radi od pomenuta dva radi. Serveru sam dodelio rolu da bude Print server.
Pitanje je: Kako da namestim da mi rade dva ista stamaca (HP p3005n) na jednom serveru. (Hocu da napravim print server. )
Imam domensku mrezu od 100 racunara. |
[ DarioBH @ 21.04.2008. 13:31 ] @
rucno dodaj novi printer i kad te pita za port odaberi create new port > tcp/ip port
dalje upisi ip adresu printera i dodaj drivere.
mada mislim da bi printeru trebao dodjeliti staticke adrese (iskljuci iz dhcp scope), nepisano pravilo.
[ dongoran @ 22.04.2008. 11:17 ] @
Tako sam i odradio. Ali iz nekog meni nepoznato razloga ne radi. Napravim ja port za novi printer, tu nema greske. Instaliram drajvere.
Jedino sto nisam odradio je da u DHCP-u rezervisem po MAC adresi pritere i da im dam druga imena. Aje to cu probati pa cu videti.
Hvala u svakom slucaju. Pozdrav.
[ tabacco @ 23.04.2008. 05:22 ] @
-das im IP iz rezervisani deo DHCP
-napravis nov Host u DNS (Ime/IP)
- na stampacima doteras staticnu ip i host
-dodas novi stampac (ako su isti ostavis iste drivere)
-tcp/ip (host iz DNS)
i to je to
[ Remorseless @ 23.04.2008. 10:21 ] @
nisi podesio printer spool
[ dongoran @ 23.04.2008. 14:35 ] @
Nisam podesio printer spool. Sta treba da uradim sa tim? AKo nije frka da me uputis. Hvala.
[ Remorseless @ 02.05.2008. 18:25 ] @
izvini, moja greska, nije spool vec pool =)
'printer pooling'
evo ti sshot pa pogledaj sta treba da ukljucis + info box (? pa klik na printer pooling)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.