[ djamsi @ 21.04.2008. 23:39 ] @
Vec nekoliko dana pokusavam da resim problem koji mi se pojavio nakon instalacije Apache, PHP i MySQL. I to me najvise cudi sto to ne radim po prvi put, ali ovaj problem sto imam sada mi je prvi put. Znaci ovako: kad napravim neki php kod sa stringovima onda je sve uredu. primer coda: <?php $name='moje_ime'; echo "Dobar dan '$name'."; ?> tako da dobijam Dobar dan moje_ime. u internet exploreru i na Firefox-u. Kad napravim konekciju na mySQL onda tu nesto nije uredu tako da ne izlazi mi mikakva poruka da nije nesto uredu. primer coda: <?php $host="localhost"; $user="abc"; $pass="cba"; $connect = mysql_connect('$host', '$user', '$pass') or die ('Could not connect: ' . mysql_error()); echo "Connect to MySQL Server at '$host: as user $user'."; ?> ukoliko je kod pokompliciranii ( ako se koristi IF upit onda moze da izbaci i kod prilikom otvarana ovog koda u exploreru. Kad pokrenem ovu stranicu na Internet Exploreu dobijam HTTP 500 Internal server error - Microsoft Internet Explorer, a kad ovaj isti kod otvorim preko Mozila Firefox dobijam cistu belu stranicu tako da mysql_error() nema nikakve funkcije. Jeli neko imao takav problem i kako ga resiti???? P.S. Radi se o Windows XP SP2, Apache 2.2.8 , PHP 5.2.6-dev i MySQL 5.1 probao sam i sa MySQL 6.0 i MySQL5.0 ali sve je isto. |