[ M3RiM @ 22.04.2008. 23:13 ] @
treba m ibaza u kojoj mogu da unosim broj radnih sati za svakog radnika i da na kraju mjeseca dobijem zbir radnih sati za svakog radnika posebno. medjutim radnika ima oko 50. i ja sam pravio bazu u kojoj sam u tabeli u design view u nzive kolona stavljao; u prvu kolonu datum a u ostale ime i prezime svakog radnika. tako da sam imao tabelu sa 51 kolonom. ali sad kada zelim da nekog radnika otpustim ili primim novog ja ponovo moram ici u design view tabele i brisati ili dodavati radnika. i onda nemam nista od forme preko koje unosim vremena radnika jer nemam novo unesene radnike. pa onda moram ponovo praviti novu formu za tu prepravljenu tabelu. da li postoji neko rjesenje da dodajem novog radnika preko neke druge forme, ali da mi ga dodaje kao novu kolonu u tabelu.... ali onda da ga imam i u formi u kojoj unosim vremena. ili ima li neko drugo rjesenje. uglavnom potrebno mi je da u formi u kojoj unosim radna vremena imam vec napisan spisak svih radnika i da samo redom popunjavam njihova radna vremena (naravno za danasnji datum odnosno za datum koji je unesen). a ne da ih moram vaditi preko kombo boxa, jer cu na taj nacin slucajno propustiti nekog radnika. a za report manje vise. ako bi moglo cak da i report dobivam na osnovu toga, i da u spisku imaju i novo uneseni radnici. ako ne moze onda nije problem. mogu ja da printam i tabelu u kojoj su mi podaci. ionako bi mi trebao neki tabelarni prikaz svega toga izvjestaj bi trebao da izgeda kao u prilogu HVALA UNAPRIJED POZDRAV [Ovu poruku je menjao M3RiM dana 23.04.2008. u 00:28 GMT+1] |