[ dragan_bg_88 @ 23.04.2008. 08:53 ] @
| Pozdrav svima. Uzeo sam od tetke laptop toshiba tecra da joj instaliram windows jer je ovaj koji je dobila sa njim na francuskom, ali kada butujem sa cd-a windows on kaze da ne moze da nadje ni jedan hard disk. Pomocu windriver ghost-a sam iscupao sve driver-e iz njega jer on radi, ali mu je sistem u blagom haosu pa hocu da ga instaliram opet. Probao sam da snimim driver-e na flesh i da ih u toku butovanja sa cd-a ubacim preko "F6" ali on trazi da se ubace driver-i sa lokacije A:\ a floppy naravno na njemu ne postoji. Da li neko zna kako mogu ovo da resim? Hvala puno unapred svima na trudu... |
[ Miroslav Jeftić @ 23.04.2008. 09:20 ] @
[ JOJO847 @ 23.04.2008. 16:07 ] @
Pisali smo dosta o tome, dobio si vec link. U nacelu, prvo potrazi u biosu (ako postoje) opcije "sata native mode" i AHCI pa ih postavi sa "enable" na "disable" ili "compatibility" ili sl. Ako neide tako tj nema tih opcija, onda se radi slipstream drivera u instalaciju windowsa sa programom nlite (za to ti treba jedno funkcionalno racunalo, prazan cd, instalacijski cd windowsa, sata driveri i program nLite)
[ dragan_bg_88 @ 23.04.2008. 23:03 ] @
e ovako, napravio sam bootabilni disk sa driverima koje sam izvukao iz njega pomocu ghost driver-a i medju njima ima jedan za ATA i jos jedan za SATA, tako da bi to trebalo da je to. Ali problem je i dalje isti, s' tim sto u medjuvremenu je poceo da javlja kada dize sistem da postoji greska na hardu. Pustio sam mu HDD Regenerator da odradi i on to radi jakooooooooo sporo, da li je mozda to resenje zasto nece da vidi hard? Da li je hard crkao?
a inace ne mogu da pristupim biosu jer kada ga upalim on izbaci neki kao logo toshiba i ako tu stisnem F2 onda mogu da biram sa cega ce boot-ovati, a probao sam i F10, F12, delete nece nista da udje i bios...
[ dragan_bg_88 @ 24.04.2008. 12:52 ] @
samo da javim da sam uspeo da nateram ovo cudo da prepozna hard, ipak je sve u redu sa hardom. Jedino ako je jos neko zainteresovan da mi kaze kako mogu da udjem u bios, ako ne onda nista :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.