[ ana123 @ 23.04.2008. 08:56 ] @
imam web kameru, koju koristim za skapjovanje.

desava mi se da ja mogu da vidim sagovornika, a moju sliku nece da posalje. mislila sam da je u pitanju UPLOAD brzina, pa sam uzela veci paket, ko sto su mi rekli iz tehn podrske EUNETa, sad imam ADSL 512/128 kbs. u stvari s nekim kad pricam nece da posalje moju sliku, a sa nekim drugim hoce. pri tom mi skajp dole ispisuje kako trenutno koristi svega 1kb/s upload i download, tako da mislim da nije u pitanju protok.
dal mozda ipak postoje jos neka podesavanja u skajpu koja moram da ja podesim ili suprotna strana, da bi mogla da prima video od mene???
ili mi provajder zatvori neki port, ili sta vec moze da bude??? firewall???

[ network1 @ 23.04.2008. 09:17 ] @
U opcijama provjeri dal je u Video sekciji ukljucen Skype video. Ako nije - ukljuci tu opciju i trebalo bi da radi. Sve to pod uslovom da je WEB kamera ispravno instalirana.
[ ana123 @ 23.04.2008. 09:27 ] @
jeste. u video opcijama sam stavila enable video, pa sam izabrala svoju kameru u opadajucem meniju. kamere je ok instalirana, cak sa nekim normalno mogu da pricam i da me vide, a opet nekad nece...
[ nicr @ 26.04.2008. 00:15 ] @
Citat:
ana123: pri tom mi skajp dole ispisuje kako trenutno koristi svega 1kb/s upload i download, tako da mislim da nije u pitanju protok.

ukoliko ti TAKO pise, itekako je problem protok. Pozatvaraj yahoo i msn ukoliko ih imas, te pokusaj onda. Nakon toga vidi da li u programu instaliranom sa kamerom ima mogucnost da se odabere program preko koga ces obavljati video pozive..naravno, ukoliko ima, stavices na skype. Ako nista ne pomogne, pokusaj reinstalirati skype.. mozda to pomogne. Takodje obrati paznju na to da li imas kakvog mailicioznog smeca na kompu, pa.. moguce je da ti ono "vuce" konekciju.

Citat:
ili mi provajder zatvori neki port, ili sta vec moze da bude??? firewall???

provajder nije u pitanju, to je bar sigurno.. firewall, paa..pokusaj ga iskljuciti nakratko i saznaces (desava se sa ZA kako poludi)