Citat:
PPZ:
Ipak kao sto je vec spomenuto, najbolje resenje je projektor sa dobrom rezolucijom (od 1024x768 pa navise).
To uopste ne mora biti najbolje resenje, jer pod a) projektor zauzima prostor (zavisno od oblika i postavke kancelarije tj sale.) i pod b) recimo da je sala na suncanoj strani.
Ne kazem da je projektor lose resenje jer se stalno sluzim sa njim ali ne mora biti nuzno i najbolje, pogotovo ukoliko su trazili bas LCD. A i cena je otprilike tu negde.
A onaj komentar, da je jedan kompjuter dovoljan a da seljaci nisu culi za USB - boze me sacuvaj i sakloni.
Najbanalniji primer su nekompatibilnosti Office dokumenata pre svega prezentacija, koje na jednom kompjuteru mogu savrseno da rade, a na drugom opet ne moraju, i eto problema.
Generalno, 32" je mali ekran za tako nesto, osim u slucaju da prezentaciji ne prisustvuje vise od 5 ljudi pa mogu lepo da posedaju na 3-4 metra od ekrana - Ovo govorim iz licnog iskustva jer vrlo cesto drzim prezentacije na raznim mestima.
Prednost LCDa je i ta da je slika u smislu ostrine i intenziteta boja mnogo mnogo mnogo bolja nego preko projektora, ali velicina auditorijuma i prostor su ogranicavajuci faktor.
Preporucujem 40 - 42", opet iz iskustva i to LG. Ali ipak ne mora da znaci da ce to odgovarati Vasoj kancelariji.
Sto se tice rezolucije, nema posebnih ogranicenja (bar se ja nisam susretao sa njima) LCD automatski razvuce sliku na svoju rezoluciju, ali to izgleda sasvim pristojno - ja sam bio prijatno iznenadjen kada sam prvi put imao prilike da radim na taj nacin.
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao izmir dana 26.04.2008. u 23:36 GMT+1]