[ djokica90 @ 23.04.2008. 17:03 ] @
Molim vas za pomoć :) Situacija je sledeća. Kompjuter: VIA ploča, neki AMD 1700 procesor Dva hard diska Jedan podeljen na dve particije po 20gb (C,D) i drugi podeljen na dve particije od 60 gb. (E,F) E sad, na C particiji je bio instaliran Windows XP sa service pack 1. Ubacim instalacioni disk Windows XP SP1, ali neće da bootuje iz BIOSa. Odlučujem se za instalaciju iz postojećeg windowsa. Biram da se instalira na particiju D. Sve cool, instalira se, sve podesim kako treba drajvere sve, onda sam imao ideju da formatiram particiju C. Iz windowsa(sveće instaliranog) nije prošlo naravno, nije hteo da formatira. Onda sam hteo preko instalacionog diska. Međutim zbog pomenutog problema sa bootovanjem, odlučujem se da "blefiram" instalaciju iz windowsa, da bi mogao da izbrišem particiju C iz instalacije za windows... DAlje... Iz instalacije ne da da formatiram C jer su setup fajlovi prekopirani na njega (iako je instalacija pokrenuta sa D) I onda krećem da brišem fajlove ručno sa C :) Naravno nije mogao sve da izbriše. Resetujem kompjuter, i u onom crno belom gde se bira koji OS želim da pokrenem piše Windows XP Professional Windows XP STARI (ja postavio ranije) Windows XP Professional ... Buni me... Ulazim u onaj boot.ini i brišem drugi unos (STARI) nakon reseta pojavljuje se , Windows XP Professional i Windows (default) I NAJVEĆA GREŠKA (nepromišljen rizik) Brišem i prvi unos iz boot.ini :) Posle toga se pojavljuje samo Windows (default) Windows (default) (dvaput) I nijedan neće da bootuje... E SAD PITANJA! Šta mogu da uradim? Moj plan je da pokušam da bootujem sa drugim XP instalacionim diskom da bio mogao da uđem u Recovery Console (čitao sam kako valjda treba da se uđe u bootcfg i da se ukuca nešto pa rebuild pa bi trebalo da skenira hard diskove i da popravi boot.ini) HVALA PUNO NA ODGOVORIMA, I MOLIM VAS DA ODGOVORITE ODMAH JER IMAM FORE DO SUTRA DO 8 SATI UJUTRU! hvala |