[ nikola_f @ 23.04.2008. 19:30 ] @
Znaci u pitanju je ruter Huawei HG510. Isao sam uredno na 192.168.1.1, ukucao user i pass admin/admin i nista se ne desava... kucao sam raznorazne stvari, i probao sam telekom/telekom i otvorio mi je nesto, ali tu su samo neke opcije za dijagnostiku, nema opcija za port forwarding i slicno...
Zvao sam tehnicku sluzbu i neki baja mi je rekao da ne mogu da vrsim takva podesavanja i predlozio mi je da kupim novi modem ako mi bas toliko treba to...

Da li neko moze da mi pomogne?

Hvala unapred
[ CharlieUE @ 23.04.2008. 22:53 ] @
Imam isti problem, cini mi se kao da taj user telekom/telekom nije admin, ali da vidimo ima li neko da je resio problem.

Pozz
[ nikola_f @ 23.04.2008. 23:37 ] @
Plasim se samo da u ove modeme nije flashovan poseban firmware za Telekom koji onemogucava port forwarding...
Software version: EchoLife HG510V100R001C05B028_TELEKOM.A2pB021a.d16f

Ali se nadam da ce me neko opovrgnuti i napisati sta da uradimo da podesimo ovaj ruter...
[ pasi @ 24.04.2008. 10:37 ] @
mora da ima nesto kao , NAT ili NAPT ili PAT , to se tu steluje a i pogledajte portforwarding.com ...
[ night-shift @ 24.04.2008. 15:57 ] @
Probajte netadmin/netadmin .

Ili admin/netadmin .
[ Dileya @ 24.04.2008. 19:14 ] @
Koliko sam ja procitao Telekom je zakljucao te rutere da ih korisnici ne bi cackali :(
[ pasi @ 25.04.2008. 00:13 ] @
za onog roze Hawajca je bilo admin/admin , mozda je i tu ista prica.....
[ Milan Ogrizovic @ 25.04.2008. 10:42 ] @
na ovom je user i pass telekom
mogu samo da se vide statistike i slicno sve ostalo je blokirano
[ Dileya @ 25.04.2008. 17:09 ] @
Evo kako da iz DOS-a otkljucate ovaj ruter.

1.cmd
2.telnet 192.168.1.1
3.Username:telekom , password:telekom
4.ukucajte passwd admin admin
5.ukucajte save
6.ukucajte reboot
7.U Web browser ukucate 192.168.1.1, ali sad umesto telekom ide admin admin.
8.Imate pristup svim podesavanjima.
[ vbz13 @ 25.04.2008. 18:42 ] @
Bar se zahvali onom od koga si prepisao.
[ nikola_f @ 25.04.2008. 19:19 ] @
vbz13, ja ti se zahvaljujem i na ovom forumu, svaka cast sto si raskrinkao Telekomovu zaveru sa ruterima :)
Pozdrav
[ CharlieUE @ 25.04.2008. 19:46 ] @
Hvala svima uspelo je!

Pozz
[ Dileya @ 25.04.2008. 20:16 ] @
@vbz13
Nema potrebe odmah da se ljutis,ja nemam taj ruter ali sam ovde postovao tvoje resenje da bih pomogao ljudima koji ga imaju.
[ vbz13 @ 25.04.2008. 21:56 ] @
Ne ljutim se, naravno da treba pomoći i drugima, zato sam i objavio rešenje.
[ astery @ 25.04.2008. 22:24 ] @
otkljucano....hvala majstore za ovo...
[ mldn @ 26.04.2008. 21:38 ] @
Zdravo svima...

Molio bih za pomoc !!!!

Pre neki dan sam dobio adsl ruter od telekoma marke huwei hg510 i posto sam video
ovde na forumu da su ti ruteri zakljucani za podesavanje,postupio sam po uputstvu
za otkljucavanje rutera.Uspeo sam da ga otkljucam.
Mene interesuje da li bi neko mogao da mi detaljnije objasni kako da ga podesim da mi radi sa
utorrentom.Odnosno kako da odradim forwarting rutera.Firewall na kompu je iskljucen.

Unapred zahvalan.
[ astery @ 26.04.2008. 22:22 ] @
kod mene utorrent radi bez problema punom brzinom bez forvardovanja portova....ne znam zasto kod tebe ne radi...a odgovor na tvoje pitanje potrazi na:

http://www.portforward.com/eng...ding/Huawei/HG510/Utorrent.htm
[ mldn @ 26.04.2008. 23:21 ] @
hvala ti za link
ali meni ne uspeva da podesim parametre za ruter.
Imam telekomov adsl brzine 512/64 i koristim utorrent 1.7.7
Kada startujem utorrent i pocnem da skidam fajl brzina mi ne prelazi 20kb/s.
u donjem delu ekrana mi pokazuje crveni trougao odnosno da nisam konektovan sa drugima.
parametri su mi podeseni po defaultu za 512 konekciju,ali kad idem da proverim da li mi je port otvoren
prijavlju je mi gresku.Kaze da treba da forwardujem port.
Kazi mi kako ti je podesen u torrent i koju verziju koristis.
Unapred hvala.
[ astery @ 26.04.2008. 23:37 ] @
verzija je 1.7.4......evo bas sad sam forvardovao port bas onako kako pise na gornjem linku i radi punom brzinom.....

proveri dali si kompu dao staticku ip adresu.....tj 192.168.1.2

to ti pise na ovome linku, znaci uradi tacno sve kako pise i nema da omane.....
[ mldn @ 27.04.2008. 11:47 ] @
Uradio sam sve kako je napisano na linku koji si mi dao.Zadao sam kompu staticku ip adresu
ali posle toga ne mogu da otvorim ni jedniu internet stranicu ,a u utorentu se nista ne desava.Sve ponovo moram da vratim na automatsko dodeljivanje automatske ip-adrese da bi mi sve proradilo,a na utorrentu sve po starom.
ja na adsl imam dinamicku ip adresu a da bih imao staticku ip adresu kod telekoma moram da platim 4000 din.
Ako je to jedino resenje onda sam odustao.
Ne znam gde gresim.
Molim za pomoc.

Unapred hvala.
[ paparazzo @ 27.04.2008. 23:35 ] @
jel koristis neki softverski firewoll?kako si podesio torent?jesi li pustio i koliko si pustio upload?download sa torenta zavisi do mnogo stvari.od toga koliko ima sedera na tom fajlu koji "skidas" recimo pa nadalje....
tvoj problem najverovatnije nije do hardvera koji koristis vec je problem u trouglu telekom>ti>torent.
[ Pali zari @ 28.04.2008. 11:47 ] @
e ljudi meni nece da se odradi ovo telnet cudo izbaci mi ovo
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Dushman>telnet 192.168.1.1
Connecting To 192.168.1.1...Could not open connection to the host, on port 23: C
onnect failed

C:\Documents and Settings\Dushman>

sta da radim?
[ night-shift @ 28.04.2008. 14:24 ] @
Probaj 192.168.1.2.

Ako ni to ne upali kucaj ipconfig /all u command promptu pa pastuj ovde šta izbaci.
[ mldn @ 28.04.2008. 19:26 ] @
Sto se tice torenta skidam samo jedan file,tako sam ga i podesio.Podesio sam upload limit na 10 kb/s
4 upload slots download unlimited i 1 fajl za download.Ukljucena mu je enkripcija.Znaci kad krene da skida u donjem delu programa pokaze mi crveni kruzic sa uzvicnikom i pise not connectable
Firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connet to you.
Trenutno skidam 10000 b.c. i brzina mi varira od 3 do 20 kb/s.Imam 25(5386) Seeds i 39(22243) peers.
Windowsov firewall je skroz iskljucen.Mislim da treba da se odradi podesavanje rutera.
[ cukicomm @ 29.04.2008. 15:24 ] @
Kako da namestim ppp za ovaj ruter ono da se konektujem preko ikone.
[ movie_fan @ 02.05.2008. 23:19 ] @
Ja sam forwardovao port i sve je uredno u utorrentu ali brzina je smeshna a sami torent fajlovi odlichni tj. odnos seedera i leechera. Ne prelazi 10 KB/s (512 Kb/s konekcija). Na speed testovima brzina ne prelazi 350 kb/s. Ne znam da li nema neke veze to shto sam se prkljuchio sad kad je ovaj besplatni period pa mozda filtriraju. Chim vratim na kablovski ide ko zmaj. Da li treba josh neka podeshavanja za ruter da se izvrshe osim port forwarda ?

[ janchaman @ 06.05.2008. 21:08 ] @
Citat:
mldn: Sto se tice torenta skidam samo jedan file,tako sam ga i podesio.Podesio sam upload limit na 10 kb/s
4 upload slots download unlimited i 1 fajl za download.Ukljucena mu je enkripcija.Znaci kad krene da skida u donjem delu programa pokaze mi crveni kruzic sa uzvicnikom i pise not connectable
Firewall/router is limiting your network traffic.You need to open up a port so others can connet to you.
Trenutno skidam 10000 b.c. i brzina mi varira od 3 do 20 kb/s.Imam 25(5386) Seeds i 39(22243) peers.
Windowsov firewall je skroz iskljucen.Mislim da treba da se odradi podesavanje rutera.

imas previse leechera na tom fajlu uzmi neki sa dosta manje leecha od seeda,zato se koriste privatni trackeri..
[ kidar @ 06.05.2008. 23:46 ] @
Poštovani,
potrebna mi je mala pomoć pošto sam nov u ovoj temi.
Pre nedelju dana sam konačno dobio svoj ADSL -modem-gatweway-router.... huawei HG510. Po povezivanju i prvoj probi sve radi. Pošto ima 4 mrežna RJ-45 porta povezao sam i svoj drugi racunar i on radi.
Sredio sam i podesavanja u OE po uputstvu ali nije odmah proradilo jer su "genijalci" iz Telekoma zaboravili da daju sa svim papirima i uputstvima i jednu sitnicu podešavanja u Outlook Express-u (a to sam našao na net-u): tools/acoounts/mail/properties/servers da se čekira: My servers requires authentication i u tom setings: use same settings as my incomming mail server. Ali sam prešao preko toga. Juče sam pokušao kao i obično da se konektujem ali mi se desilo da ne mogu da otvorim baš sve stranice koje sam do tada otvarao (podsećem da mi je sistem novo instaliran i imam instaliran ESET Smart security zaštitu...)
-Zovem podršku :
-savetuje me da skinem mozilla firefox i da ga instaliram pa da vidim da li će da otvara sve stranice (na svu sreću, a i nisam hteo da instaliram i poslušam "genijalca", ne mogu da skinem firefox)
-prelistamo podešavanja i verziju mog IE - sve ok
-na kraju on "genijalac" konstatuje da je kvar do mene i da bi prvo trebao da reinstaliram IE a onda možda i sistem (dodajem ja ironično i završavam razgovor uz pitanje da li da to uradim i na drugom računaru i da li da to uradi i moj kolega kod koga se u tom trenutku desavalo slično samo sa nekim drugim stranicama).....toliko o podršci
-zovem druga ( koji je kod EUNET-a ) i on mi savetuje (i izdiktira mi ) da probam da upisem neku adresu DNS servera i naravno alternativnog i ja to i uradim (posto mi je bilo podeseno na automatski) i sve radi.
-uradim to i na drugom PC-ju i tamo radi .
Vratim posle pola sata na automatski odabir DNS servera na oba računara i sve radi.
Moje prvo pitanje je: da li je dok se ovo dešavalo problem bio sa njihove strane pa kada su rešili sve opet proradilo ili je problem u ruteru (napominjem da nisam radio nikakva podešavanja u modemu a da je svaki put signalizacija na njemu bila OK) ?
Da li treba da trajno ostavim neke i koju adresu(e) za DNS servere ili da ostavim i dalje automatsko dodeljivanje... ?
Danas mi se opet desilo da neke sajtove ne mogu da otvorim pa sam pokušao sa promenama DNS servera: ali desilo se i dalje da neke neće a neke hoće.
Pokušam ovo: sve isključim, izvučem adsl liniju iz modema, vratim je, uključim modem, pa tek sada uključim PC i sve proradi. (možda slučajno a možda to treba da je i pravi redosled uključuvanja)
Toliko o tome ako neko zna i želi da pomogne neka piše.
Drugo pitanje: oba računara u modemu , sve radi , iste workgroup-e, oba imaju share foldere, ali se ne vide. Šta treba da uradim da bi se videli.
-pokušao sam sa IP adresma u TCP/IP podesavanjima ali ni tada se ne vide i opet vratio na automatski. Zaustavio totalno ESET (ako možda on kontroliše vezu ali i u njemu sam dozvolio konekcije računara i razmenu podataka među njima) i opet ništa.
"podrška" kaže da je u modemu sve podešeno i da bi trebalo da se vide a da stvar u podešavanjima IP adresa itd...???
Jedini način na koji sam sam uspeo je u windows exploreru desnim klikom na My Network Places pa Search for computers i upišem tačno ime onog drugog, ovaj ga pronađe i obrnutio na grugom računaru koji nađe prvi i vidi share i kopiranje fajlova iz share foldera radi u oba slučaja. Može i tako ali sam mislio da je kulturnije da se vidi workgroup-a i sve radi jednostavnije.
Da li je neko imao sličan problem i ako jeste kako ga rešiti?
Unapred zahvalan svima koji pomažu.
pozdrav
[ taksistaZR @ 08.05.2008. 16:08 ] @
Citat:
Znaci u pitanju je ruter Huawei HG510. Isao sam uredno na 192.168.1.1, ukucao user i pass admin/admin i nista se ne desava... kucao sam raznorazne stvari, i probao sam telekom/telekom i otvorio mi je nesto, ali tu su samo neke opcije za dijagnostiku, nema opcija za port forwarding i slicno...
Zvao sam tehnicku sluzbu i neki baja mi je rekao da ne mogu da vrsim takva podesavanja i predlozio mi je da kupim novi modem ako mi bas toliko treba to...

Hvala unapred

user: admin
pass: ztonpk

i ja sam poludeo dok ovo nisam nasao, pa ako nekom zatreba...
[ zlig @ 10.05.2008. 19:22 ] @

Neznam odakle pass ztonpk ali radi puno hvala taksistiZR

[ Hanuka @ 12.05.2008. 12:43 ] @
Brate ....

svaka cast i hvala na veeeelikoj ustedi vremena ( telnet, .... )
[ mister Mrva @ 13.05.2008. 12:50 ] @
Ljudi odradio sam sve po uputstvima sa http://portforward.com/english...warding/Huawei/HG510/eMule.htm
ali nikako da prodje test. Jedino sto me buni je ova recenica na kraju uputstva:
Citat:
You should see another page of settings that need to be entered into one of the blank lines on your routers Virtual Servers page. Go ahead and enter those settings now.

Nije mi jasno koja je to dodatna strana.

[Ovu poruku je menjao mister Mrva dana 13.05.2008. u 21:06 GMT+1]
[ cacafaca @ 03.06.2008. 12:04 ] @
Da li je ADSL Ruter HG510, koji se dobije od Telekom Srbije, potrebno rebutovati ili je samo dovoljno da se klikne na dugme Save/Apply da bi prosleđivanje portova počelo da radi? Uglavnom mi se dešava da kada uključim prosleđivanje portova posle ne radi ništa. Onda moram da obrišem definisane portove da bi mi proradio internet.

Interesuje me koji je uopšte usename i password za ADSL vezu? Da li je to onaj koji smo dobili od Telekoma ili je neki skriveni u ruteru. Najviše mi treba port forvardin zbog porta 80 jer sam se registrovao na sajtu gotdns.com i on preusmerava sve zahteve na moj racunar (a pošto imam dinamičku ip adresu ažuriram je preko programčića sa sajta koji se zove DNSUpdater). Ovo pišem za one koji se manje razumeju a hteli bi da postave svoj web server kao što sam ja uradio. Podigao sam Appach web server. Primetio sam da kada uključim presleživanje porta 80 sam web server koji je ugrađen u HG510 pomeri svoj port na 8080. Malo bezveze. A šta ako bi hteo da mi prosleđuje portove 80 i 8080?

Čitao sam na Telekomovom sajtu za podršku (http://www.telekom.nadlanu.com...rska.aspx?ac=snews&ui=8944) kako su parametri VPI/VCI uglavnom 8/35, a pošto imam D-Link-ov ruter DSL 502-T sa kojim sam se bolje snalazio hteo sam da povežem njega mesto HG510. Ne znam da li je to pametno u opšte da pokušavam?
[ mladenca88 @ 06.06.2008. 00:37 ] @
meni se opet javlja problem kada treba da ukucam admin admin,da li postoji neko drugo resenje ili neki drugi password???

Unapred hvala
[ mladenca88 @ 06.06.2008. 00:44 ] @
opet problem sa ovim passwordom???

Huawei Home Gateway 510
Login:telekom
password:
> admin
admin : not found

Moze li mi neko pomoci?

unapred hvala
[ Iksi @ 06.06.2008. 13:30 ] @
brobaj ovo

[ mladenca88 @ 09.06.2008. 02:27 ] @
kada pokusam da unesem admin,kaze not found???
postoji li neki drugi nacin

hvala unapred
[ mladenca88 @ 10.06.2008. 02:25 ] @
Evo problema?Da li neko ima resenje za ovo?

Huawei Home Gateway 510
Login: telekom
Password:
> passwd

Usage: passwd <admin|support|user> <password>
passwd --help
> admin
admin: not found
>

Hvala unapred!
[ cacafaca @ 10.06.2008. 12:25 ] @
Ako ne uspete da provalite sifru za HG510, zovite 9831, pa neka vam daju tehnicku podrsku i zatrazite od nje da vam posalju user i pass za ADSL. Ja sam im to trazio jer hocu da prikljucim stari ruter D-Link 502-T. Korisnicko ime i lozinku sam dobio na kucnu adresu u roku od par dana (2-3). Posle toga resetujte ruter i podesite, ali pre toga mozda ne bi bilo lose da bekapujete podesavanja. :)
[ Zekica @ 10.06.2008. 13:01 ] @
Citat:
mladenca88:
> passwd

Usage: passwd <admin|support|user> <password>
passwd --help
> admin
admin: not found

Ne treba tako:
Ulogujes se kao telekom/telekom i onda u jednom redu kucas:
passwd admin admin
Posle toga zatvoris prozor, i otvoris web interface iz web browser-a: http://192.168.1.1/.
[ cacafaca @ 10.06.2008. 15:02 ] @
Da li je neko probao da prosledi neki drugi port sem za uTorrent? Ja se ubih ko siroce i nisam uspo da prosledim portove 80 i 433 koji trebaju za Apache server i 3306 za MySQL. Sve sam uradio po uputstvu sa sajta http://portforward.com/english...arding/Huawei/HG510/Apache.htm, ali dzaba. Kada god probam sa SuperScan-om (odlican programcic) da prelistam portove on mi prikaze :"HTTP 1.1 501 Not Implemented.. Server: micro_httpd.. Cache-Control: no-cache......." i tako dalje. U opste me ne slusa! :(

Zaboravio sam da dodam da mi je uspelo prosledjivanje za uTorrent.
[ Zekica @ 10.06.2008. 15:15 ] @
Jel ti pokusavas da sa LAN-a pristupis web serveru preko ADSL rutera? To je moguce jedino sa interneta (drugog mesta).
[ cacafaca @ 10.06.2008. 16:18 ] @
Citat:
Zekica: Jel ti pokusavas da sa LAN-a pristupis web serveru preko ADSL rutera? To je moguce jedino sa interneta (drugog mesta).

Pokusavam da pristupim web serveru na sopstvenom racunaru da pristupim preko javne ip adrese. To je sve funkcionisalo dok sam bio na dial-up-u. Da nebi stalno gledao koja mi je ip adresa otvorio sam nalog na dyndns.com ili gotdns.com, nisam siguran, uglavnom bilo ko ko kuca cacafaca.gotdns.com biva usmeren ka meni, jer mi je ukljucen DNS updater koji na njihovom sajtu azurira na primer na svakih 5 minuta moju IP adresu. Kazem ti to je ranije funkcionisalo. Ali sada nikako da prosledim portove. Prikljucio bi moj stari ruter ali kabal koji imam je sa 4 zice a taj moj ruter D-Link 502-T ga ne prepoznaje. I tako sam se zaglavio sa ovim Telekomovim ruterom :).
[ Zekica @ 10.06.2008. 22:07 ] @
Hm
ali meni radi kada iz browsera otvorim: http://cacafaca.gotdns.com/
Otvori stranicu na kojoj pise:
Citat:

MOJA DACA

TVOJ NEMANJA
[ cacafaca @ 10.06.2008. 22:57 ] @
Citat:
Zekica: Hm
ali meni radi kada iz browsera otvorim: http://cacafaca.gotdns.com/
Otvori stranicu na kojoj pise:

Jao care pa to radi! Ja se ubijam danas ko siroce od citanja po netu kako da izvedem prosledjivanje. Samo mi nije jasno sto meni prikazuje njegov upit (micro_httpd server)???

Zekice hvala puno na prosvetljenju!

PS. tvoja adresa je *.exe-net.net (procitao sam iz loga)
[ mladenca88 @ 11.06.2008. 01:02 ] @
hvala puno sada je sve ok

pozz
[ cacafaca @ 11.06.2008. 08:50 ] @
Evo uputstva za HG510. Jedva sam ga nasao. Morao sam da se prijavim na Huawei sajt pa da mi posalju pristupnicu i onda imas pristup dokumentaciji. Budalastina. Znaci jedino ako si uporan onda mozes da dodjes do dokumntacije, u suproton misle da ti je dovoljan Quick Installation Guide. :)

Dalke EchoLife HG510 Home Gateway User Manual: http://rapidshare.com/files/12...e_Gateway_User_Manual.pdf.html
[ bugsu @ 12.06.2008. 14:56 ] @
cool...sve sam namestio ,sve ok al me nesto kopka...
kad sam port forwardao ...tamo ima da upishem server ip ...posto mi pc 192.168.1.2 ja sam taj stavio...al posto je na routeru dhcp i svaki put kad se zakacim za njega davace mi drugi ip 192.168.1.x,i ja cu svaki put sve te portove morati menjati....jer ja mogu sledece....
u ruteru kod dhcp-a,kod ip-a
staviti ,starting ip adress : 192.168.1.2
end ip adress : 192.168.1.2
? pa da fiksiram ip na xxx.xxxx.xxx.2 ? moce to tako ? kad prosto razmislim moglo bi al ...bolje da pitam :)
[ cacafaca @ 12.06.2008. 17:11 ] @
>
Zar ti nije jednostavnije da namestis fiksnu ip adresu na mreznoj
kartici. Sve je objasnjeno na http://portforward.com. Mesto Obtain IP
address automaticly, ti oznacis radio button ispod njega, ne znam sta
tacno pise. I ukucas
IP: 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
-----
Primary DNS: 192.168.1.1

Ovo ce da radi bez obzira da li je ukljucen dhcp server na ruteru. Ti
ces tako da imas svoju staticnu IP adresu u okviru svog LAn-a, koju cine
ruter i ti. Ako se prikljuci jos neko, i ako mu je mrezna karta podesena
na automatsko dobijanje adrese, e onda ce da se pita ruterov dhcp
server. Na pr. ako ti dodje komsija sa svojim racunarom :) na soljicu
interneta.
[ bugsu @ 12.06.2008. 17:25 ] @
jeste lakse :)
ja se fixirao na jednu ideju i uopshte nisam o alternativama razmishljao :)
hvala ti :)
[ MilanMilan @ 13.06.2008. 15:50 ] @
A jel moze Telekom nesto da mi s*** zbog chachkanja po ruteru? Ili je to 100% bezbolno?
[ cacafaca @ 13.06.2008. 17:41 ] @
Nisam čitao ugovor, ali mislim se što brineš da li će da ti njankeju,
jer neće doći da te istuku. :) Snimi podešavanja sa rutera

192.168.1.1 > Managment > Settings > Backup

i čačkaj do mile volje. Ako uspeš da ga ni ne vidiš na mreži ti resetuj
lepo i učitaj snimljene podatke. Pretpostavljam da bi ti i Telekomovci
podesili ruter, ali ne verujem da bi radili više od jednog puta
besplatno. :)
[ qwe @ 15.06.2008. 10:53 ] @
evo sajt gde su sve aplikacije za portforward
http://portforward.com/english...ng/Huawei/HG510/HG510index.htm
[ gandra404 @ 27.06.2008. 22:28 ] @
ja ne mogu da se ulogujem preko telneta na 192.168.1.1
[ mstislaw @ 07.07.2008. 22:25 ] @
Ovako: dobio sam ovaj modem kao zamenu za stari te sada imam jedno pitanje u vezi sa port forwardovanjem. Naime, sve sam uradio kao sto pise na onom gornjem linku, ali torrent i dalje ide sporo. Sad, tamo ne pise da na kraju treba da idem na Managment/Save&reboot, pa to nisam ni stisnuo. Da li mozda zbog toga promene nisu uticale na torrent ili je nesto drugo u pitanju (napominjem da sam pratio sva uputstva odavde:http://portforward.com/english...ding/Huawei/HG510/Utorrent.htm i da sam napisao da mi port bude 1111)?

Ima neko resenje?
[ cacafaca @ 08.07.2008. 12:17 ] @
Ako ti je u uTorrentu zeleni kruzic stikliran onda je sve kako treba.
Ako stoji mesto njega (na dnu - u statusnoj liniji) trougao sa
uzvicnikom onda se port ne prosledjuje. Mislim da brzina nema veze sa
prosledjivanjem. Meni je sve lepo prosledjeno, a brzina varira od
30-40KB do 5KB. A uglevnom je ipod 15KB.
[ omega84 @ 17.07.2008. 21:02 ] @
Moze li u utorrentu ili huawei ruteru da se podesi poseban port za download i poseban port za upload i kako ?
[ Dragan Krstevski @ 01.09.2008. 17:00 ] @
ja sam sve pregledao.sve moze da se vidi.
[ trsh @ 05.09.2008. 20:41 ] @
Pokushavam uporno da izadjem na internet mobilnim telefonom koji poseduje Wlan, preko racunara koji poseduje Telekom Adsl konekciju, na upravo ovom ruteru o kome je tema i rec. Telefon se poveze sa racunarom, ali izlaz na internet nema, vec dobijam poruku: Web: No gateway reply. Pretpostavljam da se treba podesiti i odobriti pristup u modemskom tj ruterskom podesavanju. Probao sam neke opcije ali nisu uspevale. Ako neko ima iskustva sa ovim, bio bih zahvalan!
Ziveli!
[ nokconn @ 07.09.2008. 11:44 ] @
Imam HUAWEI HG510 , i kada ga povezem preko LAN 1 i LAN 4 ( plavi izlazi ) sve radi normlano, ali preko 2 i 3 ( crveni nece ) , ali je nekako moguce izaci na net sa sva cetri lan izlaza, hteo bi da povecem 3 racunara, a ovako mogu samo dva ( preko plagih kablova, tj. lan1 i lan4 ).

Da li neko ima neko resenje?
[ nokconn @ 07.09.2008. 11:56 ] @
I jos jedno pitanje, user i pass koji sam dobio od telekoma sluze ako uzmem drugi modem? Za PPPop konekciju?
[ stevicad @ 07.09.2008. 12:05 ] @
Ja sam bez ikakvog podesavanja (odnosno IP i DNS na auto) prikljucio jedan LAN izlaz iz Huawei na jedan PC a drugi na HUB, i sve ostale racunare na taj HUb (i jos jedan Wireless AP na taj hub....) ukupno 3 PC (dva XP i jedna Vista),a laptop i PSP preko Wireless-a....

Username i password ti trebaju samo za login to nadlanu.com...
[ prokea @ 07.09.2008. 12:14 ] @
jos jedan od mnogih sam koji ima problem da otvori port na utorrent-u na huawei hg510. sve sam probao i uputstva sa ovog foruma i preko dos-a ali nista. molim vas pomozote mi da dobijem zeleni truglic u utorrent-u
[ nokconn @ 07.09.2008. 12:21 ] @
Citat:
stevicad: Ja sam bez ikakvog podesavanja (odnosno IP i DNS na auto) prikljucio jedan LAN izlaz iz Huawei na jedan PC a drugi na HUB, i sve ostale racunare na taj HUb (i jos jedan Wireless AP na taj hub....) ukupno 3 PC (dva XP i jedna Vista),a laptop i PSP preko Wireless-a....

Username i password ti trebaju samo za login to nadlanu.com...

I ja bez problema povezem PC preko Lan1 i Lan4 ( bez bilo kakvih podesavanja ). Ali da li si HUB povezao preko lan2 i 3 ili preko lan1 i lan4 (plavi izlazi ) , tj Wireless AP.
[ stevicad @ 07.09.2008. 12:34 ] @
Koristim 2 krajnja porta, posto nisam kod kuce ne znam koje su boje

LAN1 ............. PC sa XP SP3
LAN2 nista
LAN3 nista
LAN4 .............HUB(switch) ASUS sa 8 porta, pa na jedan od osam portova HUB-a sam vezao Wireless, i tu su jos (na HUB-u) PC sa XP SP3 i Vista SP1. a sve ostalo ide preko Wirelesa...

Inace probao sam i resenje taksiste-ZR (hvala puno) i uspesno otkljucao huawei, probao i port forwarding sa utorrentom, sve proslo ok.

Ruter sam dobio krajem Juna, trebalo bi da je od novijih.

[Ovu poruku je menjao stevicad dana 07.09.2008. u 13:45 GMT+1]
[ kristi1 @ 07.09.2008. 12:37 ] @
Kod tog rutera rade samo LAN 1 i LAN 4, za treci komp ti treba switch.
[ nokconn @ 07.09.2008. 13:01 ] @
Citat:
kristi1: Kod tog rutera rade samo LAN 1 i LAN 4, za treci komp ti treba switch.

Imam Wireless Ruter TP-Link TL-WR340G , da li njega nekako mogu da povezem sa ADSL modemom?
[ agasoft @ 08.09.2008. 20:36 ] @
Poštovani,

Ako ovde ima neko dovoljno pismen, stručan i pametan, molio bih odgovor na
sledeće pitanje:
Kako da na ovom routeru otvorim sve, baš sve portove, znači od 1 do 65535,
kako nebi morao svakoj aplikaciji da otvaram posebno, ovo mi je bitno zbog
prijatelja.
Čitao sam uputstva sa port forwardinga, ali tamo ima i nekih slika, te bih
ja zamolio da bez slika i na srpskom jeziku ako može napiše korak po korak
posle otključavanja, kako da otvorim sve portove, da duva promaja!
Hvala svima!
[ bugsu @ 08.09.2008. 20:42 ] @
otvoris sve portove i neko ce ti veoma lako uci u racunar....(virus mozda :)) to ti isot ko da otvotis sve prozore(a moze i vrata) na kuci i onda odes na recimo nedelju-dve dana....a kuca bez nadzora....pa ti vidi el pametno ;)
[ kristi1 @ 08.09.2008. 20:56 ] @
Citat:
ovo mi je bitno zbog
prijatelja.

To li oces prijatelju da napravis promaju
[ agasoft @ 08.09.2008. 20:57 ] @
Pametno, imam ja softverski firewall, i ynam ja koliko napada dolazi u
sekundi...
[ agasoft @ 08.09.2008. 21:06 ] @
Ne. Iskreno, sebi sam promaju na ptt routeru davno napravio, i sa firewallom
nemam nikakvih problema. Ovaj SBB modem, isto ima promaju, firewall takođe
radi svoj posao. Ali dečko je malo laik za računare, i ne zna da sam
forwaduje portove. Ima te li još neko pitanje na koje treba da odgovorim pre
nego se neko potrudi da odkuca stranicu odgovora?
:(
:)???!!!
[ kristi1 @ 08.09.2008. 21:37 ] @
agasoft, ne razumem za sta oces da mu forwardujes portove, uTorrent, eMule... za sta?
[ agasoft @ 08.09.2008. 23:09 ] @
Želim da mu ako je ikako moguće forwardujem sve portove, takoda, ukoliko se
pojavi neka treća aplikacija, ne mora stalno da forwarduje. Mi nismo u istom
gradu, daleko smo po dosta, pa ako je ikako moguće?
Ako ne, onda prioritetno za torrent, ali kako znati na kom je portu tamo
neki seeder leacher, šta već, kad to uvek može da bude neki drugi port?
[ Filip013 @ 09.09.2008. 00:56 ] @
I ja sam imao probleme sa LAN2 i LAN3. Izgleda da oni ne mogu da se po default-u koriste za internet jer ih je telekom naminio za IPTV i VoIP. Treba da se ide na Advanced Setup, Port Mapping i da se isključi "Enable virtual ports on Ethernet Switch". Onda bi trebalo da prorade.

Ja i dalje imam probleme sa pucanjem PPPoE veze u bridge modu, ovo je najveći problem kad skidam preko Rapid-a pa mi stane na 70%. Pored HG510 imam i stari MT882 i sa njim nemam nikakvih problema, tako da sigurno nije do linije. Da li neko zna kako ovo može da se reši?
[ kristi1 @ 09.09.2008. 09:13 ] @
@agasoft
Ovako ces da uradis:

kucas u adres bar 192.168.1.1
user-admin
pass-ztonpk (za HUAWEI HG510)

Sa leve strane imas opcije za podesavanja rutera

click na Advanced Setup
click NAT.
click Virtual Servers
click Add

Izaberes Custom Server i upises nesto recimo tvoje ime
Server IP Address- tu upises 192.168.1.x (idi Start\run\cmd\ipconfig /all\vidi koja je adresa prva odozgo nju upisujes)
Ispod imas tabelu, interesuje te samo prvi red (4 prozora)
izaberi strelicom da bude Tcp/Udp i u svaki prozor upisi broj 6880
click na Save/Apply
izadji iz podesavanja rutera

Sad taj broj sto si upisao, upisujes u uTorrent, ili eMule, ili neki drugi program koji koristis a trazi portforward
To je sve.

Tebe ne zanima koji je port forwardovao Janko, Marko, nadam se da ti je sad jasno.
[ Nesh-co @ 13.09.2008. 23:42 ] @
Malo si se zbunio Ivice,
covek je trazio kompletnu promaju, a ne samo odredjeni port.
Uradi sve iz prethodnog posta, osim broja porta, a kad stignes do 4 polja sa opsegom porta, kucaj naizmenicno: Prvo polje:od porta - Drugo polje: do porta (pa opet) Trece polje: od porta - Cetvrto polje: do porta i to je to. Ukoliko hoces sve portove, onda upotrebi ceo opseg naizmenicno.
Bog zna dal je ovo lepo napisano tj dal je tebi citko, ako nije placi pa da slikamo.
[ buyjoon @ 16.09.2008. 11:58 ] @
Citat:
agasoft: Poštovani,

Ako ovde ima neko dovoljno pismen, stručan i pametan, molio bih odgovor na
sledeće pitanje:
Kako da na ovom routeru otvorim sve, baš sve portove, znači od 1 do 65535,
kako nebi morao svakoj aplikaciji da otvaram posebno, ovo mi je bitno zbog
prijatelja.
Čitao sam uputstva sa port forwardinga, ali tamo ima i nekih slika, te bih
ja zamolio da bez slika i na srpskom jeziku ako može napiše korak po korak
posle otključavanja, kako da otvorim sve portove, da duva promaja!
Hvala svima!

Odes na 192.168.1.1
Ukucas username i password
Odes na advanced setup
pa nat
pa dmz host
i u jedno jedino polje u koje moze da se kuca na toj stranici ukucas svoju ip adresu
save and reboot
i to je to!
[ kristi1 @ 16.09.2008. 12:24 ] @
Citat:
Ako ne, onda prioritetno za torrent, ali kako znati na kom je portu tamo
neki seeder leacher, šta već, kad to uvek može da bude neki drugi port?

Nenade nisam se zbunio, bar mislim, obrati paznju sta je napisao. Sto bi pravio promaju zbog torrenta
[ agasoft @ 16.09.2008. 14:50 ] @
Svakako ću se potruditi da napravim promaju, jer je to lakše. firewall je tu
da štiti. Postoji problem, kada probam da napravim promaju piše server
error, stasut 1!
[ buyjoon @ 16.09.2008. 19:31 ] @
Citat:
agasoft: Svakako ću se potruditi da napravim promaju, jer je to lakše. firewall je tu
da štiti. Postoji problem, kada probam da napravim promaju piše server
error, stasut 1!

Ja sam uradio tako i radi.
[ agasoft @ 16.09.2008. 19:50 ] @
A jel treba prvo da dodeljujem static IP?
[ Nesh-co @ 16.09.2008. 19:56 ] @
Citat:
Nenade nisam se zbunio, bar mislim, obrati paznju sta je napisao. Sto bi pravio promaju zbog torrenta

Bog ce da zna sto bi covek pravio promaju, valjda ima suicidalne sklonosti. Kakogod, ispravio sam te u delu kompletne promaje, nije on trazio da otvori port za torrent, vec je hteo na vetropicinu tj da otvori sve od 0-65535, a ti si mu reko kako da otvori samo jedan port.
Btw zemljace, znas li koliko ce brzo da bude oduvan taj tvoj neko?
Dobra ti je ova ideja sa demilitarized zone, pametnije je da to uradis.
[ buyjoon @ 16.09.2008. 21:57 ] @
Citat:
agasoft: A jel treba prvo da dodeljujem static IP?

Ma jok bre.
[ agasoft @ 16.09.2008. 23:00 ] @
Zemljače, znam šta radim. Napisaću po zilioniti put. Kod kuće imam router,
otvoreni svi portovi, vetrometina samo takva, ali istovremeno tu je outpost
firewall pro koji sve čuva, a napada koliko voliš. Ovde gde sam, SBB običan
modem, otvoreni svi živi portovi!
Kad sam bio na dial up vezi, opet su bili otvoreni svi portovi, ali opet je
bio firewall aktivan! Jesmo li se konačno razumeli?
[ agasoft @ 16.09.2008. 23:15 ] @
Pa zašto meni uvek kaže error adding server named blabla, status 1?
Gde grešim. U sve internal i external start kucam 1, a u internal i external
end kucam 65535?
[ buyjoon @ 17.09.2008. 07:37 ] @
Citat:
agasoft: Pa zašto meni uvek kaže error adding server named blabla, status 1?
Gde grešim. U sve internal i external start kucam 1, a u internal i external
end kucam 65535?

Jesi ti radio kako sam ja napisao?

Odes na 192.168.1.1
Ukucas username i password
Odes na advanced setup
pa nat
pa dmz host
i u jedno jedino polje u koje moze da se kuca na toj stranici ukucas svoju ip adresu
save and reboot
[ agasoft @ 17.09.2008. 15:21 ] @
A koju IP adresu?
192.xxx.xxx?
[ buyjoon @ 17.09.2008. 17:47 ] @
Citat:
agasoft: A koju IP adresu?
192.xxx.xxx?

idi u Command prompt i kucaj ipcofig, videces svoju ip adresu.
[ VuckoKS @ 18.09.2008. 13:04 ] @
Da li moze neko postupno da mi kaze kako da prebacim ADSL MOD na Pure Bridge, ali mislim bas kotrak po korak, posto sam totalni lajik za podesavanje modema. Unapred hvala
[ purple_skvo @ 04.10.2008. 02:12 ] @
Treba da forwardujem port za utorrent

Kada pokusam da podesim ruter na nacin kako je ovde vec 5000000 puta receno....
izbaci mi poruku:"Internal Server IP Address "192.168.1.2" is invalid."...
Da li neko zna u cemu je problem?
[ gorangoransurd @ 14.10.2008. 12:19 ] @
Lan izlazi 1 i 4 su za internet , dok su 2 i 3 za internet televiziju koja je u prepspektivi, da bi koristio internet na 4 kompijutera moraš da umrežiš preko sviča.
[ daki_ns @ 14.10.2008. 18:32 ] @
Imam ovaj modem ali ne mogu da pristupim 192.168.1.1
Opera mi daje blank page, FF i IE7 daju page load error..
[ cacafaca @ 14.10.2008. 18:49 ] @
Probaj da kucas u komandnoj liniju "arp -a". Trebalo bi da ti izlista
sve IP adrese sa MAC adresama koje vidi tvoja kartica.
[ cacafaca @ 14.10.2008. 18:54 ] @
Ja sam mislio da portovi 2 i 3 na ruteru HG510 ne rade :) Čak sam i
napisao flomasterom da ne rade da se nebi zeznuo sledeći put kada ubadam
:) Ali kasnije sam provalio da ustvari treba da se obriše način na koji
su vezani portovi 2 i 3. Imaju u tabeli naziv "br_nešto". Verovatno neka
oznaka od bridge (most). Kada sam uklonio npr. drugi port on se prebacio
na "lan" i sada su povezani 1,2 i 4.
[ daki_ns @ 14.10.2008. 18:54 ] @
Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\xx>arp -a

Interface: 192.168.1.20 --- 0x8
Internet Address Physical Address Type
192.168.1.1 00-1e-e3-3b-44-fa dynamic
192.168.1.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 static
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc static
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa static

Interface: 192.168.64.1 --- 0xd
192.168.64.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static

Interface: 192.168.44.1 --- 0xf
192.168.44.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff static

C:\Users\xx>
[ gorangoransurd @ 15.10.2008. 12:57 ] @
Lan konecije 2 i 3 kolko ja znam trebalo bi da služe za telekomov Internet HDTV koji je u perspektivi, pa ne bi bilo poželjno da se na njima bilo šta radi jer ako nekad ovo zaživi nećeš moći da koristiš te servise.
[ mjux @ 18.10.2008. 16:24 ] @
Citat:
gorangoransurd: Lan konecije 2 i 3 kolko ja znam trebalo bi da služe za telekomov Internet HDTV koji je u perspektivi, pa ne bi bilo poželjno da se na njima bilo šta radi jer ako nekad ovo zaživi nećeš moći da koristiš te servise.

HDTV..... malo morgen... pustili su oni taj iptv... ali to nije ni h od hdtv... kvalitet slike je na nivou kablovske...
sorry za off...

uglavnom ... modem je dobar samo je malo s*eban posto ga je telekom obradio... eto mali doprinos temi
[ zhile @ 19.10.2008. 03:11 ] @
Da li neko može da mi pomogne i kaže mi kako da forward-ujem ovaj ruter da bi eMule,dobro radio,tj. da bi testiranje portova bilo dobro i da više nemam low ID???Kontam,kako da odem na sajt rutera,izaberem TCP ubacim br. porta(u sva 4 polja),pnovim isto i za UDP,ali i dalje ne ide...
[ calexx @ 19.10.2008. 09:00 ] @
Ako si ubacio i tačnu adresu kompa na kome radi eMule, onda ostaje još mogućnost da ti neki firewall blokira portove. Da li koristiš standardne portove ili si ih menjao? Na koji konektor na ruteru si priključio komp?
[ zhile @ 19.10.2008. 11:30 ] @
Tačnu adresu na kojoj radi eMule???Misliš IP adresu kompjutera?Konektor na ruteru (preko koga sam ga povezao sa kompom) je LAN 4.Portove za eMule nisam menjao,ove sam dobio nakon instalacije programa TCP:15665 i UDP:51421
[ calexx @ 19.10.2008. 13:11 ] @
Pa napisao sam tačnu adresu kompa na kome radi emule. Običan emule ima druge adrese, to je verovatno neka mod verzija ali ne bi trebalo da bude problem zbog toga. Koliko se sećam, ti ruteri su podešeni da im portovi 1 i 4 budu za adsl pa bi i to trebalo da je OK. Da li si proverio firewall koji koristiš? Ako je sve u redu, možda pomogne da probaš na prvom konektoru na ruteru ili da menjaš portove u emulcu. Ja ipak tipujem na firewall.
[ zhile @ 19.10.2008. 13:25 ] @
A kako da proverim da li je firewall,smetnja?Imam Zone Alarm..
[ calexx @ 19.10.2008. 14:38 ] @
Lakši ali pomalo rizičan način, isključiš ga pa probaš. Teži način, odeš u podešavanja pa otvoriš ona dva pomenuta porta ili eventualno otvoriš portove koje koristi konkretan program. Ne koristim ZA pa ne znam kako se tačno podešava.
[ zhile @ 20.10.2008. 01:37 ] @
Problem je što ni ja ne znam ništa posebno o radu sa ZA.I ne vidim nigde varijantu da upišem portove ili tako nešto....
[ mornardal @ 20.10.2008. 21:32 ] @
Ljudi pomoc !!!

Citao sam sve ove postove i polako cak poceo da shvacam sustinu al dzaba kad nisam neki znalac. O cemu se radi. Naime imam Home Gateway 510 modem (ruter) koji sam dobio od telekoma i desava mi se da kad downloadujem sa rapidshare-a( imam account) sa IDM ( Internet Download Managerom) da mi nakon nekog vremena samo ukoci download i izgubim pristup internetu. Resetujem modem i mogu da nastavim sa downloadom ali nakon nekog vremena se desi isto. Posto bi hteo da budem slobodniji tj da ne sedim za racunarom non stop nego da mi IDM ubaci rapidshare fajlove i dok nisam kuci, citao sam ovde o forwarding portova i mislim da bi to trebalo da je resenje i za moj slucaj. Kad sam nazvao sluzbu tehnicke podrske i poceo da prigovaram o limitiranju downloada momak koji radi na podrsci mi je stidljivim glasom onako u bradu rekao da bi trebao da otvorim portove na modemu ali da on ne sme da mi kaze kako.Kad sam ga namolio da mi kaze gde mogu da pronadjem resenje on mi opet stidljivo da niko ne cuje rece adresu ovog sajta.Jel moze neko laiku kakav sam ja da objasni kako sve to da namestim.Provalio sam kako da udjem sa pass i login i dodjem do one stranice na kojoj sa leve strane mogu da menjam podatke setovanja samo ne znam sta i gde da ukucam.Ljudi uglavnom ovde pitaju sto se torrenta tice ali meni treba za rapidshare varijantu.Unapred zahvalan
[ cacafaca @ 20.10.2008. 21:52 ] @
Za rapidšer varijantu ti ne treba porsleđivanje portova jer rapidšer
radi po http protkolu koji inače koristiš kada gledaš stranice na
internetu i skidaš npr. ShareWare programe (one besplatne, ili vremenski
ograničene). Tebi se dešava da Telekom promeni tvoju IP adresu, a uz put
ti prekine internet vezu na kratko. To se meni redovno dešava kada
koristim program uTorrent. Inače kada koristim samo JDownloader nema
čestog menjanja IP adrese, a i skinuo sam jedan dan preko *4GB*! :)
[ zhile @ 21.10.2008. 08:44 ] @
Uspeo sam da na pravi način forward-ujem ruter za eMule,i u ZoneAlarm-u otvorio portove incoming TCP,UDP,ali OPET imam low ID....Nemam pojma šta više treba da radim.Da li neko ima iskustva sa ovakvim problemom vezano za eMule????
[ cacafaca @ 21.10.2008. 08:56 ] @
Možda treba da prođe neko vreme da ljudi skidaju stvari od tebe pa da ti
se poveća ID. Šeruj neki pornić. To bi moglo da upali.
[ zhile @ 24.10.2008. 21:27 ] @
E vidiš....To mi nije padalo na pamet.Probaću i sa tim.
[ calexx @ 24.10.2008. 21:39 ] @
Nema to veze sa vremenom. Ako sve dobro podesiš, odmah se pojavi HighID što samo znači da ipak nisi sve odradio. Da li si testirao portove u emulcu?
Bolje da o ovome nastavimo u File Sharing pošto tamo pripada.
[ zhile @ 25.10.2008. 15:24 ] @
Slazem se,ali jos samo ovo...Testirao sam portove i naravno,rezultat je negativan.Sto se tice forwardovanja portova na ruteru,to sam odradio onako kako je pisalo u manual-u bas za eMule,a ako postoji neka caka u Sygate-u,onda mi je to promaklo.Mada ljudi na forumima kazu da ne treba nista da se podesava vec da se odmah dobija High ID sa kombinacijom eMule/Sygate Personal Firewall
[ calexx @ 25.10.2008. 17:20 ] @
Koji firewall uopšte koristiš? Neku poruku ranije si napisao da si podesio Zone alarm, sad pominješ Sygate ... ili možda imaš oba? Nemam mnogo iskustva pošto koristim Windows firewall (i dva firewalla na dva rutera) ali obično program vidi da imaš zaštitu pa te pita da li da otvori prolaz. Ako nije otvoren, odeš u podešavanja pa otvoriš ili konkretne portove (nije svejedno koje) ili sam program a mislim da nekad mora i oba.
[ FreeMayk @ 27.10.2008. 11:49 ] @
Pozdrav ljudi !

Imam ADSL 1564/192 Telekom.
Ruter Huawai HG510.

Znacii citao sam ovu temu i podesio UTorent da ima zelenu ikonicu sa ok znakom.
Ali ja ne dobijam bolji download. Isto mi je radio, dok je bio pod konfliktom. Znaci sa usponima i padovima, i nema konstatnosti.
Ima li ko predlog, kako detaljno podesiti UTorent za moj protok? Koliki download, upload...

Hvala unapred

Sve najbolje
[ calexx @ 27.10.2008. 12:22 ] @
Postavi UL na recimo 10KBps a DL neograničeno. Ako su ti portovi otvoreni, a kažeš da jesu, onda može da bude problem sa izvorima i/ili sa provajderom. Ja povremeno imam tako nešto, jedva se vuče, evo sada skidam nekoliko fajlova a ukupna brzina nikako da pređe 60-70 (SBB 2048/256, sa dobrim izvorom ladno gura 230-240KBps) pa mi ostaje da budem strpljiv.
Za probu počni da skidaš neku popularnu Linux distribuciju pa ćeš da vidiš da li je sve u redu.
[ cacafaca @ 28.10.2008. 07:25 ] @
Ako ti je max UP 64kbps tj. 6KB ti postavi ogranicenje za uT 5KB. Sam uT
ti ogranicava skidanje, tj. download limit = 6 * upload limit. U sustini
ako ogranicis na 5KB upload imaces maksimalni download 30KB, koji opet
zavisi i od spoljnog sveta. 5KB se postavlja da bi tvoj program mogao da
salje dalje zahteve za ostalim delovima fajla. Ako bi stavio upload
limit neogranicen tvoji zahtevi bi cekali u red jer bi ostali korisnici
prenosili podatle od tebe iskoriscavajuci skoro sav protok. Ovako je
dovoljno 1KB protoka za zahteve a dobijes 3KB download protoka.

Opet cu da preporucim samo JDownloader za Telekomove korisnike. Posto
kada se radi sa uTorrentom menjaju se ip adrese cesto i malo je
nestabilna veza. Ja sam dnevno sa rapidšera i ostalih file hosting
sistema uspevao da skinem i do 4GB za 24h. Sa uT sam jedanput uspeo 2GB
za 24h. Jeste da na torrentima ima veći izbor ali Telekom ima neku caku
sa tim čestim prekidima veze. Koliko sam ja zaključio to je klada se
koristi p2p veza.
[ calexx @ 28.10.2008. 08:23 ] @
Ako je reč o poslednjim porukama, paket je 1536/192 pa može da stavi i veći UL. A čini mi se da je uTorrent u poslednjim verzijama ukinuo ograničenje pa ne dira DL bez obzira koliki UL se postavi.
[ Bokki_NS @ 10.11.2008. 21:16 ] @
E ajd da cujem vas savet i misljenje:

Desava mi se cesto da mi konekcija na kompu prsne bez ikakvog razloga,a lampice na modemu normalno rade (ne gasi se ni ADSL ni INTERNET lampica vec normalno trepere),a na kompu mozda mi je ukljucen msn i npr. kuckam na forumu.Ranije dok nisu brzine bile povecane,to mi se desavalo max. jednom nedeljno sto je bilo i podnosljivo,a sad odkako su povecali ove brzine desava mi se cak skoro svaki dan.Konekcija je 768/64 , imam XP Professional SP2 (inace sveze instaliran),a od zastite imam Avast antivirus i Comodo Firewall.Jel imao neko slicna iskustva,i kako je resio problem? To jest,kod koga je u stvari problem???
[ cacafaca @ 10.11.2008. 22:16 ] @
Rekao bi da je problem do telekoma. Telekom - ruter linija nije
promenila nikakvo stanje, iako si ti stavio taze Windows.
[ aaugljenko @ 21.11.2008. 16:51 ] @
Ljudi,imam 2 pitanja.
1.Zanima me da li neko ima smetnje na fiksnom telefonu(cuje se sustanje) kada mu je ukljucen modem?
Moj modem je HUAWEI HG510,cuo sam jos od par ljudi da imaju isti problem.
2.Da li neko moze da mi kaze zasto se modem resetuje ako nekog zovem sa fiksnog,ili se javim ako me neko zove?
Mozda je za vecinu ljudi ovo glupo pitanje,ali ja stvarno ne znam kako da resim problem,pogotovo ovaj drugi..
Unapred hvala na pomoci..
[ cacafaca @ 21.11.2008. 18:42 ] @
Možda ti je modem (tj spliter) pogrešno priključen. Znaš da sve treba da
ide iza splitera, a sam spliter mora ba bude prvi do tel. linije. Čisto
da proverim. Nemo se ljutiš.
[ calexx @ 21.11.2008. 19:43 ] @
Za oba pitanja je odgovor da pogledaš TOP temu ovog foruma koja objašnjava kako se povezuje a kako ne.
http://www.elitesecurity.org/t...lacije-novi-korisnici-obavezno
[ korgovac @ 13.12.2008. 12:39 ] @
Ljudi svaka vam cast posto vidim da se snalazite super a sta sa nama kojima engleski nije jaca strana?!Drugari molim za pomoc,objasnjenja.........Unapred hvala na strpljenju!
1. I ja imam isti modem dobio sam ga od telekoma pre dve nedelje.Do duse kod mene ne prekida konekcija, non stop mi gori POWER lampica sto je i normalno posto je ukljucen modem(Ha,Ha), e onda LAN1 trepti, ADSL gori isto non stop i naravno INTERNET treperi isto non stop.Jel to tako treba???

2. Primetio sam da mi skidanje sa zvanicnih sajtova ide dobro oko 70 kb/s(zaboravih da kazem da mi je paket 768) e kad hocu nekom ja da saljem na e-mail neki fajl i to neka smesna velicina(3 Mb) onda drugari to je beskonacnost za ovaj paket.Kada nekom dam fajl na Skype i Mesinger isto mnogo ide sporo.Da li moze to da se podesi???

3. Takodje mi treba objasnjenje za podesavanje torrenta.

Ja se stvarno izvinjavam i znam da je vec bilo objasnjenja za ove stvari ali molim za pomoc ljude dobre volje i za razumevanje i ako moze malo detaljnije objasnjene za ove stvari???
POZDRAV!!!

[ vlad1982 @ 13.12.2008. 21:03 ] @
da li se ovaj rzter moze koristiti i za povezivanje vise kompjutera na net odnosno da radi kao klasicni ruter.Ja vise nemam telekomov adsl pa me interesuje da li mogu nekako da otkljucam ona dva LAN porta i da koristim urdjaj za povezivanje vise kompjutera na net
[ vegetaSRB @ 14.12.2008. 20:47 ] @
ljudi pomoc
ukucam telnet 192.168.1.1
login telekom
a password ne mogu nista da ukucam ali bukvalno nista kao da mi je tastatura iskopcana
pomagajte
[ vlad1982 @ 14.12.2008. 21:22 ] @
probaj ti da ukucas password i onda enter jer mislim da u cm promptu ne ispisuje sifre odnosno zvezdiceili karaktere
[ dejande @ 14.12.2008. 21:43 ] @
ajde i ovde da napishemo
[ korgovac @ 14.12.2008. 22:18 ] @

1.cmd
2.telnet 192.168.1.1
3.Username:telekom , password:telekom
4.ukucajte passwd admin admin
5.ukucajte save
6.ukucajte reboot
7.U Web browser ukucate 192.168.1.1, ali sad umesto telekom ide admin admin.
8.Imate pristup svim podesavanjima.
Kako da odradim ovo.Kad ukucam cmd dobijem C:\Documents and Settings\ Deki\(posto se ja zovem Dejan)i kad hocu da ukucam ovu stavku pod 2 gore navedenu NECE!!!
Jos jednom molim za pomoc!!!
[ VIDAKOVICV @ 15.12.2008. 12:27 ] @
Uh bre, prvo iz start menija odabereš Run... pa tu ukucaš cmd da bi otvorio Command Prompt (ili ako ti je lakše uđeš u start meni pa all programs pa accessories pa Command Prompt) i kad ga otvoriš tu kucaš ovo telnet ...

Na tvom paketu upload odnosno odlazni saobraćaj sa tvog računara je samo 64 Kb ili ti 8 KB, tako da slanje mail-ova i sve što je vezano za odlazni saobraćaj (skype,msn...) rade mnogo sporo i to ne može da se podesi dok se Telekom ne smiluje da poveća te brzine.
[ korgovac @ 15.12.2008. 15:05 ] @
VIDAKOVIC druze hvala ti sto si se javio.Ja sam brate ostao sinoc do pola 2 i odradio sve.Jos da ti kazem nije htelo sa ovom prvom komandom cmd nego sam ukucao u run telenet 192........ znas vec i otkljucao sve.Ili ja nisam znao onako, uklavnom to sam super odradio.Zapamtio sam i one postavke sto sam dobo kad sam ukljuco adsl.Meni je htelo sa user admin i pass admin.E sad brate ne mogu da verujem da da mi je toliko spor odlazni saobracaj.Pa cini mi se da sam na Dial-up imao bolji upload.Primetio sam i da mi kompjuter dosta sporo radi, explorer mi blokira.Moracu da ga reinstaliram pa tad da vidim kako ce da bude.
U svakom slucaju hvala na bilo kakvoj pomoci ili informaciji!!!
[ Dragan Krstevski @ 25.12.2008. 09:13 ] @
a kako da,otkljucam udp5060-5061?
[ winters @ 27.12.2008. 10:45 ] @
interesuje me sled stvar, kod ona cetri polj koje brojeve pisem?
npr u utorrentu polje - port used for incoming connection 8888 i sad taj br u sva cetri polja?
8888 8888 udp 8888 8888
Da li prelaskom na javni dns umesto telekomovog dobijam nesto, npr brze otvaranje stranica i slicno?
tnx
[ VIDAKOVICV @ 30.12.2008. 20:22 ] @
pišeš isti broj porta u sva 4 polja
[ lazacar90 @ 07.01.2009. 17:46 ] @
E ja sam swe owo uradio kako treba i skinuo IP changer i swe radi sawrsheno... Cryptload radi sawrsheno... ali on kako menja owe IP meni se internet uspori... tj ne moze lepo da uchita klip na YouTube... mnogo sporo radi... je l to ima weze sa owim i shta bi mogao da utadim... Hwala unapred ako mi neko pomogne!!!
[ lazacar90 @ 08.01.2009. 12:56 ] @
I treba mi josh mala pomoc... kad sam ostawio Cryptload da skida nocu... skinuo je prwa 2 il 3 parta a swi ostali su pocrweneli... i pusalo je dole Problem Extinction.... je l neko moze da mi kae shta da radim powodom toga?
[ svetionicar @ 10.01.2009. 00:20 ] @
Nisam nasao istu ovu temu ali posvecenu HG 520 s, pa rekoh da pitanje postavim ovde:

do pre nekog vremena sam imao HG 510 i po uputstvu sa portforwarda sam odradio sve "za sekund" i sve je proslo 100% ok, utorent je radio bez problema. Kad se ruter pokvario, danas sam dobio HG 520s, opet otisao na portforward.com i po uputstvu opet odradio sve, ali ovog puta izgleda ne radi, na dnu utorenta mi je i dalje onaj narandzasti trougao i nema nikakvog protoka.

ima neko neki savet?

p.s. evo malopre uradih test "forvardovansti" porta klikom na onaj zuti trougao:

"Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port ***** on ************...

OK! Port ******* is open and accepting connections.

You will be able to receive incoming BitTorrent connections."

ali i dalje trougao stoji, nema protoka kroz utorent i pise da je problem sa "network configuration"

sve ostalo mi radi jako lepo, samo utorent nikako :(

[Ovu poruku je menjao svetionicar dana 10.01.2009. u 02:10 GMT+1]
[ svetionicar @ 10.01.2009. 08:35 ] @
Proradilo :D

Iako je utorrent uredno prijavljen u exceptions windows firewalla, izgleda da je sad neophodno opcijom add port u win firewallu dodati (ruchno) i forwardovani port. ja sam pod "ime" stavio utorrent i u polje "port" upisao ovaj koji sam forwardovao i sve je proradilo.

verovatno bi mi bilo najbolje da sam totalno iskljucio win firewall ali niko nije savrshen ;)

nadam se da ce ovo bar nekome pomoci.
[ Aleksandar79 @ 01.02.2009. 22:53 ] @
Ja sam koristim username: admin a pasword ztonpk, probajte,pa ako nesto uspete javite
[ big2bad @ 14.02.2009. 11:25 ] @
Evo od jutros citam ovu temu, nesto kapiram, nesto ne. Stvarno sam pocetnik u ovome, pa bih i ja hteo da zamolim da li neko moze postupno da objasni kako se otvaraju portovi. Znaci i ja sam jedan od "ponosnih" vlasnika HUAWEI HG510, skontao sam kako se logujem da bi usao u setovanje modema, ali iskreno ne znam sta sve treba podesiti. Kao i vecini, i meni je problem P2P download, tacnije download uz koriscenje utorrent-a. Imam paket 2048 Kb/s u dolaznom i 192 Kb/s u odlaznom saobraćaju, sto mislim da je sasvim ok za prosecnog kucnog korisnika, ali se nerviram sto ne mogu da koristim puni potencijal.

Hvala unapred!
[ Jbyn4e @ 14.02.2009. 14:51 ] @
Koliko puta treba reci da odes na www.portforward.com i da tamo nadjes sta ti treba?
Evo, da se ne mucis:
http://www.portforward.com/eng...ding/Huawei/HG510/Utorrent.htm
[ svetionicar @ 17.02.2009. 19:48 ] @
dobio sam nov HG520s i pri pokusaju da uradim forvardovanje porta, naisao na problem:

prilikom logovanja na modem, otvara mi se web configurator sa samo osnovnim funkcijama (nema NAT-a i sl.). pri pokusaju da se logujem nekim drugim pass-om (ovde navedenim), ne prepoznaje user/pass kombinaciju.

Preko Telneta mi cak ni sa user/pass kojim prilazim kroz web browser ne dozvoljava da dodjem do modema?

preko telneta mi ne dozvljava ni da upisem usera, odmah trazi password, i naravno, ni jedan o 3 koja imam ne radi :(

sta sad da probam? neki savet?
[ cacafaca @ 18.02.2009. 08:09 ] @
Citat:
svetionicar: dobio sam nov HG520s i pri pokusaju da uradim forvardovanje porta, naisao na problem:

prilikom logovanja na modem, otvara mi se web configurator sa samo osnovnim funkcijama (nema NAT-a i sl.). pri pokusaju da se logujem nekim drugim pass-om (ovde navedenim), ne prepoznaje user/pass kombinaciju.

Preko Telneta mi cak ni sa user/pass kojim prilazim kroz web browser ne dozvoljava da dodjem do modema?

preko telneta mi ne dozvljava ni da upisem usera, odmah trazi password, i naravno, ni jedan o 3 koja imam ne radi :(

sta sad da probam? neki savet?

Da li si pročitao svih 8 strana od ove teme? Ne moraš čak ni svih osam, dovoljno je prve dve. Tamo ima sve što se tiče otključavanja HG510. Možda ti pomogne.
[ svetionicar @ 18.02.2009. 15:03 ] @
Ja procitam svih 8 strana i to u vreme kad ih nije bilo 8, do sad sam ovo odradio 3-4 puta i sve je bilo OK.

A ti ne procitas jednu moju poruku pa das komentar :)

Srecom, postoji copy/paste:

"prilikom logovanja na modem, otvara mi se web configurator sa samo osnovnim funkcijama (nema NAT-a i sl.). pri pokusaju da se logujem nekim drugim pass-om (ovde navedenim), ne prepoznaje user/pass kombinaciju.

preko telneta mi ne dozvljava ni da upisem usera, odmah trazi password, i naravno, ni jedan o 3 koja imam ne radi :("

ako treba da pojasnim, pokusao sam i navedenim prilazom kroz telnet, ali mi sad ne dozvoljava da upisem nikakav user, samo na ekranu izbaci password: i ceka da otkucam neki, za koji ne znam koji je.

password telekom/telekom mi kroz browser otvara web configurator ali samo sa osnovnim parametrima.

navedeni admin/ztonpk ne radi.

ako je negde navedeno sta da se radi u ovom slucaju, mea culpa, nisam video.

ako nije, aj dajte neki savet :)
[ m4rk0 @ 11.03.2009. 16:04 ] @
Sve mi je jasno osim onog dela kada treba da namestim staticku ip adresu. U Lan podesavanjima stavim ip adresu 192.168.1.x (umesto x stavim bilo koji na pr, dvocifreni br), subnet stavim klasican 255.255.255.0 , i dalje ?

U default gateway sta stavljam ? Takodje, sta stavljam u preferred i alternate DNS

Btw kada ostavim da mi DHCP dodeljuje (tako je po defaultu), otvoren port je forwardovan dok Ip stoji onakav kakav sam podesio pri forwardovanju, ali logicno cim se promeni ip (a to radi sam, jer je dinamicki), forwardowan port nije vise forwardovan ;)
[ Jbyn4e @ 11.03.2009. 21:54 ] @
@m4rk0

u sustini je vrlo jednostavno. Proveris koji ti je GW i DNS kad je preko DHCP-a (ako si u windozama, u command prompt-u napises ipconfig /all i sve ti pise). Generalno treba da dobijes da je to ip adresa rutera, npr. 192.168.1.1
[ m4rk0 @ 12.03.2009. 15:10 ] @
Kao sto si i pretpostavio.

Code:
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

Ok kapiram za GW to mi je i logicno, ali jel to znaci da cu i za preferred i alternate DNS staviti istu "cifru" tj. 192.168.1.1 ?
[ Jbyn4e @ 12.03.2009. 15:21 ] @
Pa stavi samo preferred ili kako ga vec zoves.Alternate mozes da stavis recimo DNS od provajdera ako ga znas.

Inace, cifre su 0-9, brojevi su nesto drugo, a ovo bi se najpre moglo zvati samo "ip adresu"

[ pekilit @ 05.05.2009. 21:43 ] @
Evo konacno i ja da dobijem adsl i kao i mnogi drugi imam problem da otvorim port zbog cs-a ali jednostavno mi je taj deo bas slabija strana ako neko ima dobru volju i malo slobodnog vremena bio bih mu zahvalan da se cujemo na pp u pitanju je huawei 520s.
[ Catch 22 @ 06.05.2009. 09:20 ] @
Citat:
m4rk0: Sve mi je jasno osim onog dela kada treba da namestim staticku ip adresu. U Lan podesavanjima stavim ip adresu 192.168.1.x (umesto x stavim bilo koji na pr, dvocifreni br), subnet stavim klasican 255.255.255.0 , i dalje ?

U default gateway sta stavljam ? Takodje, sta stavljam u preferred i alternate DNS...

Evo (ponovo) sličice, primera kako to izgleda ako koristiš Telekomov ADSL

[att_img]
[ Mrki brk @ 06.05.2009. 13:00 ] @
Ko neće da se zeza sa ručnim podešavanjem portova i postavljanjem statičke adrese neka proba program http://www.simpleportforwarding.com/
Samo izaberete vaš ruter (HG510 rumunski npr.) i promenite mu username i password (admin i ztonpk ili šta već). U "Tools" pa "Set your computer's IP to static" izaberete vašu mrežnu, pa "randomize new IP" pa "Use router as DNS" i na kraju "Enable static IP". Onda dole idete na plusić "Add new port to forward" pa na "database" i tamo izaberete program ili igru iz poveće liste već prekonfigurisanih portova za forward. Na kraju "add" i "Update router".
Valjda će ovo nekome pomoći.
[ MILOSpsy @ 07.05.2009. 14:32 ] @
Eo programa koji je meni pomogao za portforward za cs 1.6 server!
radi sto mogu i dokazati !!!portforward ce wam naplatiti usluge!
ovaj program nece!
enjoj

eo linka za download!!! http://www.simpleportforwarding.com/node/8
[ Slobodan Milivojevic @ 07.05.2009. 14:32 ] @
Imas ugovornu obavezu na ADSL-u kod telekoma, to ne zaboravi.
[ nebek @ 07.05.2009. 21:33 ] @
Poštovani forumaši,

posedujem tačno 1 godinu Huawei HG510 i veoma sam zadovoljan i mogu odgovorno da tvrdim da je to odličan Router.

Takođe, imam iskustva u podešavanjima i raznim firewall-ovima. Kada sve to uzmem u obzir izneo bih neke činjenice:

1. za Huawei HG510 user:admin/password:ztonpk

2. ne preporučujem firewall-ove bilo koje vrste čak ni Windows-ov, ne zbog toga što je to loše već zbog toga što oni stalno nešto "čačkaju", "ispituju", ... a što im je i zadatak ... međutim to izaziva 2 posledice:
a) kočenje
b) bagovanje
Mnogi firewall programi omogućavaju neverovatna podešavanja što na prvi pogled izgleda dobro ali strahovito utiče na brzinu i memoriju kompjutera, a naročito loše utiče na internet saobraćaj i funkcionisanje bilo kog programa koji ima veze sa internetom.

Dovoljan je jedan pouzdan antivirus (ja koristim Aviru i radi besprekorno i besplatna je za personal use) + jedan pomoćni anti spyware (Malwarebytes).
Godinama funkcionišem bez ikakvog firewalla i nikakvih problema nisam imao, takođe radim u firmi od oko 800 ljudi i firewall je isključen!!

3. za kućne mreže i male mreže nije potrebno dodeljivati statičke IP adrese već je tu DHCP protokol čiji je to osnovni zadatak.

4. što se tiče Lan 2 i Lan3 to je zaključano od strane Telekoma ali može da se izhakuje

5. oni koji imaju LowID na eMule-u ne treba da brinu, ako su upaljene obe male zelene lampice u dnu aplikacije i ako je port uspešno forwardovan to je normalna pojava. Uzroci leže na drugom mestu: odnos seedova i peerova, da li je ažurirana lista servera, takože i da li je dovoljno dugo aktivan eMule, ...

6. određeni portovi su rezervisani međunardnim sporazumima, na pr. port 80 je za HTTP protokol, pa za ftp, pa za https, i forwardovanje na te portove moguće je samo za jednu aplikaciju, na primer ja nisam mogao da forwardujem na port 80 i DynDNS i TeamViewer, i na kraju sam se odlučio da zadržim TeamViewer.

7. vlasnik svih komunikacionih internet infrastruktura je TELEKOM!!! Tako da je nemoguće da na primer Beotel ili SBB daju pouzdanije i bolje pakete ... to prosto nije tačno. Ovo ne znači da ja podržavam Telekom u monopolisanju već samo konstatujem činjenicu. Prosto ... Telekom na primer otvori 60 parica na nekoj centrali u nekom naselju za ADSL, sebi zadrži 50 parica a ostalih 10 razdeli Beotelu, SBB-u, Veratu, Eunetu, ... e to je činjenica. Videćemo dokle će to trajati.
[ calexx @ 07.05.2009. 22:43 ] @
5. Ne, ako je port otvoren, svejedno da li je direktna veza ili je forvardovan port, na emulcu mora da bude HighID. Nema veze sa time koliko je neko ili emulac aktivan. Čisto tehnički detalj.

7. To ne znači ništa. Recimo SBB koristi Telekomovu infrastrukturu za vezu između gradova ali na nekom nivou korisnika nema veze sa Telekomom. Naročito od kada i zvanično koristi svoj link. Osim toga, ne znači da će Telekom da sve najbolje podesi i da će da ima sve usluge koje mogu da imaju drugi. Možda ruteri budu slabiji, možda im korisnički servis nije dobar, možda kriju user/pass kombinaciju korisnika ...
[ FreemanNN @ 12.10.2009. 13:37 ] @
Posle citanja ovih 8 strana,i gomile sajtova na netu,ne mogu da verujem da niko nije napisao kako se na ovom HG510 gasi firewall. Preko control panela,ne moze,znaci mora da se loguje na modem pa tu da se ugasi,ja sam probao sve i svasta i jednostavno dizem ruke. Ako neko zna,bio bih veoma zahvalan da napise,da se josh nesto razumemo,mnogi ljudi mesaju HG510 sa MT882 modemom,ja sam pre imao MT882 koji me je extra sluzio,i onda sam dobio HG510(beli veliki) za IPTV,koji je po mom misljenju OCAJAN!

Ako se nevaram na ovom topiku je isto neko trazio i pitao kako se gasi firewall,pa je gomila ljudi smarala,kako to nevalja bla bla bla,sve je meni jasno,i znam sta radim. Samo mi dajte objasnjenje kako se firewall gasi na ovom modemu inace cu poludeti,jer mi BASH BASH puno znaci! Hvala!

Naravno,da takodje ne bude zabune,NE KORISTIM AVP,tako da on ne predstavlja problem,tj da mi on koci gasenje firewalla. Znaci samo me interesuje kako se gasi na modemu firewall pri logovanju,ili gde vec...
[ cacafaca @ 13.10.2009. 00:06 ] @
Upiši IP adresu u DMZ polje
DMZ = Demilitarized host, tj tj računar, a to je najverovatnije 192.168.1.2
[ FreemanNN @ 13.10.2009. 15:57 ] @
To sam vec probao,i ne radi. Tako da ni to ne pije vodu,znaci jel iko ovde zna kako se gasi sugavi firewall za HG510? Dali je stvarno moguce da ne moze nikako da se ugasi? Ma ima da im se na*ebem mile mame ako stvarno ne moze. Inace sam gledao strano upustvo za HG510 i ima lepo opcija da se ugasi firewall,al NARAVNO nasi IDIOTI su to morali da malo izmenjaju...
[ calexx @ 13.10.2009. 17:42 ] @
Misliš da su neki naši idioti izmenili softver i izbacili opciju za gašenje firewalla? Nikad ne bih poverovao da oni to znaju da urade. A možda samo nisi našao gde se to radi. Daj da vidimo to strano uputstvo, možda još nekome bude od koristi.
[ slobodnium @ 14.10.2009. 10:02 ] @

vidim pisu svi oko port forwarding ;) kako uraditi drop ports na ovom ruteru

naime zanima me kako da blokiram torrente preko njega ?
da li moze u njegovom firewall da se podesi nesto tipa
drop all ports
pa posle
allow 80, 443, 21, 110 i tako dalje ?
ili neki drugi nacin ali da se odredi direktno na ruteru da ne zavisi da li je se neko n njega nakacio preko LAN ili WLAN

hvala unapred

[ cacafaca @ 14.10.2009. 12:06 ] @
na http://192.168.1.1 pogledaj:
Advanced Setup / Security / IP Filtering / Incoming

To je verovatno što ti treba.
[ slobodnium @ 15.10.2009. 08:56 ] @
u Advanced/Security imam samo internet security PVC0-7 u kojem ima samo blokade za

telnet, ftp, tftp, web, snmp, ping

samo to i nista vise

ne vidim kako da preko tih servisa blokiram torente tj sav saobracaj koji nije onaj koji meni treba
tj ostavio bih samo web (80) 443, pop3 i smtp i ftp ostalo bih sve blokirao

u system kaze mi da je firmware ovog uredjaja 3.7.9.98-1.0.7.0

[ Nedjoo @ 23.01.2010. 12:18 ] @
Pratio sam korake sa prve strane (o dobijanju admin funkcije za modem HD 510) medjutim kada ukucam 'telnet 192.168.1.1 dobijem login prozor , tu sam ukucao 'telekom' , onda izadje 'password' , e tu nastaje problem , ne mogu da ukucam nista sem 'enter' ... Ne registruje ni slova ni brojeve pa ne mogu da predjem na sledeci korak =S. Moze li neko da pomogne ?
[ cacafaca @ 23.01.2010. 12:25 ] @
Pretoistavljam da saljes znakove, samo ti ne vraca odjek. Odnosno ne
ispisuje ti na tvom terminalu slova ili zvezdice dok kucas.
[ presretac11 @ 18.05.2010. 00:38 ] @
Poštovani učesnici foruma i spasioci nas, izgubljenih duša....

Kao i većina, dobio sam od telekoma HUAWEI HG510....
Ispratio sam vaše prepiske i namestio utorrent (HVALA), iako se nisam žalio na njega, moj problem se sastoji iz toga što sam mogao,
a sada ne mogu da pristupim internet stranici "www.zamunda.net" od moje kuće sa dva različita računara.
Ima li iko ideju u čemu je moj problem????

Hvala, makar na čitanju ovolikog teksta...
[ gojnik @ 18.05.2010. 09:38 ] @
Nije problem sa routerom, taj sajt ne radi.
[ presretac11 @ 18.05.2010. 11:49 ] @
Hvala GOJNIK na odgovoru...
Ali, ja mislima da je sa sajtom sve ok, pošto mu sa posla i sa još 3 (tri) lokacije najnormalnije pristupam.
Hvala na predlogu, ali ipak mislim da je problem do veze ruter-telekom-zamunda...
Stavio sam fresh copy windows xp sp2, i opet isto... tako da sam prilično siguran da nije problem do veze komp-ruter...
Ima li još nekih ideja...
[ bongisd1 @ 31.05.2010. 21:53 ] @
Kod mene isti problem na poslu radi kod kuce ne radi
[ presretac11 @ 01.06.2010. 22:52 ] @
ISPRAVKA...

Hvala Gojnik, ipak si do negde bio u pravu...

Razgovarao sam sa podrškom Telekoma i dobio informaciju da nismo mi, sitne i napaćene duše, krivi za pad stranice www.zamunda.net, iako je pingujemo kao "zmajevi", nego je problem između Telekoma i "zamunde", nisam dobio informaciju šta je u pitanju, ali je definitivno problem do njih...

HVALA SVIMA...