[ Calypso @ 23.04.2008. 21:24 ] @
Nemojte se smijati mom problemu, mada i meni izgleda smijesno ali nikako da se snadjem. Uglavnom, dobio sam jedan zadatak za operacije nad kompleksnim brojevima. Ja sam uradio i klase i metode, ali mi se javlja jedan problem. Naime, u zadatku se kaze da se unese bilo koliko pozitivnih brojeva, i onda se iz te linije gdje su uneti brojevi citaju Int i vrse operacije sa njima. Ja znam kako npr za odredjen broj brojeva to funkcionise ali ne znam kako funkcionise kada je nepoznato koliko se parametara unosi. Pokusao sam pomocu scannera i while (sc.hasNextInt()) ali mi komp ustopa. Pokusao sam pomocu if (sc.hasNextInt()) { ... if (sc.hasNextInt()){.... i tako recimo 10 puta ali ako ja u liniju dam podatke za recimo samo 6 brojeva on nece zapoceti sa radom dok ne ubacim i ostale.Ja bih bio veoma zahvalan kad bi neko napisao jedan jednostavan program pomocu kojeg se sabira zbir proizvoljno unesenih brojeva, s tim da nije poznato koliko je to brojeva. Cisto da malo skontam taj princip :D Unapred zahvalan |