[ mima_cool @ 24.04.2008. 12:06 ] @
Kad hocu da odstampam obicnu sliku - tif nece da mi popuni ceo format A4 papira nego recimo bude samo u 2/3 papira, a ostatak ostane beo papir. Da napomenem da sam obelezila fit to page. Kako ovo ispraviti? |
[ mima_cool @ 24.04.2008. 12:06 ] @
[ flighter_022 @ 24.04.2008. 14:50 ] @
Pa verovatno se radi o proporcijama slike. Da li je papir po jednoj osi (samo po sirini ili samo po duzini) skroz popunjen a po drugoj osi nije popunjen tu jednu trecinu? Ako je odgovor na ovo DA, onda imas problem. Slika moze da se razvuce ali ce se promeniti proporcije. Ako recimo imas na originalu neki krug, posle razvlacenja na ceo papir imaces elipsu.
Daj vise detalja! [ sasa022 @ 24.04.2008. 15:12 ] @
Koji program za pregledanje slika koristis ( iz kog programa stampas ) ?
[ mima_cool @ 24.04.2008. 16:55 ] @
Stampam iz ACDSee i iz Windows picture and fax viewer.
Citat: flighter_022: Pa verovatno se radi o proporcijama slike. Da li je papir po jednoj osi (samo po sirini ili samo po duzini) skroz popunjen a po drugoj osi nije popunjen tu jednu trecinu? Ako je odgovor na ovo DA, onda imas problem. Slika moze da se razvuce ali ce se promeniti proporcije. Ako recimo imas na originalu neki krug, posle razvlacenja na ceo papir imaces elipsu. Daj vise detalja! Nemam pojma sta me pitas, ja sam totalni laik, ali stampala sam pre normalno :-) Papir je popunjen po sredini, a sa strana dosta praznog prostora ostaje. [ popusicko @ 24.04.2008. 19:21 ] @
Imaš podešavanje margine.Po defaultu je namešteno neko odstojanje od ivica papira.Stavi margine na 0 i štampaće do ivice papira.
To ti je ako štampaš iz Acdsee ctrl+p pa nađi margins. [ mima_cool @ 24.04.2008. 19:41 ] @
Citat: popusicko: Imaš podešavanje margine.Po defaultu je namešteno neko odstojanje od ivica papira.Stavi margine na 0 i štampaće do ivice papira. To ti je ako štampaš iz Acdsee ctrl+p pa nađi margins. Margine sam sad podesila sve na 0, medjutim na Preview mi pokazuje da je 2/3 od gore popunjeno slikom, a 1/3 dole prazna. I to je kad cekiram Maintain aspect ratio i cekiram ispod Shrink image to fit print format. Ako ne cekiram Maintain aspect ratio u tom slucaju je na Preview zaista pun format, medjutim slika je skroz izduzena. Sta jos da probam ? :((((( Da napomenem i to da stampam u Landscape, ne Portrait. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|