[ Barboza @ 24.04.2008. 21:52 ] @
| Kucna varijanta:
* TP-Link WR642G
* 2 lokalna racunara vezana na wireless
* kablovski modem na WAN-u
Sve savrseno radi samo sa quick setup-om, ali je bezbednost nikakva. Kako to resiti?
Posto se dosta tema vrti oko istog problema, moglo bi da se napise nesto o tome kako najbolje u praksi sljaka:
* WEP/WPA authentication, moguce varijante i njihovo podesavanje;
* MAC filtering i njegovo kombinovanje sa predhodnim autentikacijama |
[ Armand @ 26.04.2008. 13:55 ] @
I mene interesuje naj optimalnije rjesenje. Znam da se pojacavanjem zastita smanjuje maximalan protok izmedju 2 uredjaja, ali me interesuje da li sa pojacavanjem zastita skacu pingovi i kako se to na ping odrazava? Enyone?
[ Elmir Becirovic @ 28.04.2008. 14:46 ] @
Ove prve dvije authentifikacije se zasnivaju na principu sigurnosnog kljuca tj. nekog passworda koji ukucas na ruteru i onda ga uneses na klijentima i niko se ne moze konektovati bez tog kljuca (osim hakera jer se ovo nije pokazalo narocito sigurnom metodom)
A druga tj. MAC filtering je malo bolja ali ne i nezaobilaziva....filtrira racunare po MAC adresi (fizickoj adresi) tamo na ruteru nastimas da samo dopusta konektovanje racunarima sa odredjenim MAC adresama...uneses adresu svojih klijenata i ide....Medjutim...postoje programi koji dozvoljavaju mijenjanje MAC adrese tako da....
Preporucio bih ti prvu kombinovanu sa drugom....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.