[ brankec @ 24.04.2008. 21:59 ] @
Koristim word 2007 i sledeci problem: naime hteo sam da ubacim makro YUCC.DOT - znaci pokrenem ga i on mi ubaci u word u traku addins, ali kada ponovo pokrenem word makroa vise nema. I tako sve ponovo, nikako da mi ostane sacuvan.

Sa excel makroom je sve u redu, ali ovaj u wordu zeza.

Sta bi to moglo biti i sta uraditi po tom pitanju.

Hvala unapred sa savetima.
[ Jpeca @ 28.04.2008. 08:29 ] @
Možda neko ima direktna iskustva sa yucc.dot u 2007, pa dobiješ konkretniji odgovor. Do tada evo moja razmišljanja.

Jedna od najznačajnijih izmena u novom Wordu je da ne podržava palete alatki koje su korišćene prilično za različite dodatke u starijim verzijama. Nakon instalacije Word templata iz prethodne verzije u novu dešava se da se ne pojave dodatne palete alatki pa nemožeš pristupiti komandama. Možeš da probaš sa Alt+F8 da li su ti dostupni makroi iz yucc, ali čisto sumnjam jer u dokumentaciji za yucc i piše da ukoliko nema toolbara - yucc je neaktivan. Pretpostavljam da ti je sigurnost makro podešena kako treba.

Najbolje je da kontaktiraš i vidiš da li možeš da dobiješ savet [email protected]

Jedno moguće rešenje je da napraviš novi šablon Normal u verziji 2003 koji uključuje makroe i toolbarove iz yucc.dot pa da taj šablon prekopiraš u C:\Documents and Settings\<Username>\Application Data\Microsoft\Word\STARTUP folder i proveriš da li radi. (Pre ovoga obavezno sačuvaj original Normal.dotm na sigurno mesto da možeš da ga vratiš po potrebi)

Alternativa je da koristiš druge konvertore karaktera - Microsoft rešenje za preslovljavanje ćirilice u latinicu i obratno
http://download.microsoft.com/...8436-9a13978629d6/translit.exe

ili YuConv koji pored ćirilično-latinične konverzije podržava i konverziju iz Yuscii i drugih kodnih rasporeda koji se (nažalost) još koriste kod nas.

Oba ova dodatka funkcionišu u 2007.


[ dzona065 @ 24.01.2010. 16:29 ] @
I ja imam isti problem sa translitom. Kad ga instaliram, pojavi se samo prvi put, posle toga nestane iz add in-a. Koristim word 2007. Zanimljivo je sto mi na nekim racunarima radi, a na nekim ne, nezavisno od OS-a. Da li neko ima rjesenje?