[ Malena86 @ 24.04.2008. 23:28 ] @
Pozdrav svima

nova sam ovde, i treba mi mala pomoc

izvukla sam temu koja se zove Tejlor i Tejlorizam, a moja drugarica je dobila Faylova admin. doktorina, trazlia sam po netu medjutim nista korisno nisam nasla, juce sam se uclanila u biblioteku medjutim knjiga koja mi treba je izdata...

molim vas pomagajte
[ _Abraxas @ 25.04.2008. 15:55 ] @
Na Fakultetu organizacionih nauka se na prvoj godini izučavaju teorije organizacije, gde važno mesto zauzimaju ove dve teorije koje si navela u svom postu, tako da je desetak stranica o ovim teorijama posvećeno u knigama: Osnovi organizacije, autori Jaško Ondrej i Živko Dulanović, kao i knjiga Psihologija organizacije, autora Dobrivoja Mihailovića.

Tako da, ako poznaješ nekoga sa FONa, možeš se raspitati i pozajmiti knjige. Nisi navela koliki je potreban obim rada, ali ove knjige su svakako dobar početak. Takođe, u ovim knjigama se navode i ostale teorije organizacije ( Elton Mayo, Weber itd. ), pa ih možeš iskoristiti i za upoređivanje sa kasnije nastalim teorijama (od fokusa na mašine do shvatanje značaja međuljudskih odnosa i humanističkih teorija).
[ Malena86 @ 25.04.2008. 22:48 ] @
hvala puno

zapravo radi se o tome da treba da spremim 6 tema to jest 6 predavanja za razlicite casove i to ce me osloboditi ispita

4 teme ce mi biti u maju, a 2 u junu ako sam dobro shvatila

imala sam razvoj organizacoione misli u klasicnoj teoriji, to sam nasla sa neta i napisala

imala sam razvoj organizacoione misli u neo klasicnoj teoriji, i to sam nasla na netu

i ostale su mi jos ove dve

Tejlor i tejlorizam

i Fajlova admin. doktorina

nasla sam naziv jedne knjige koja bi sve to trebala da sadrzi i nalazila se u univerzitetskoj biblioteci, i odem ja juce, iscimam se, uclanim se, i na kraju, knjiga izdata. inace autor knjige Vuksan Bulatovic, Teorija organizacije

sad cu da probam da jurim nekoga sa FONa
[ Malena86 @ 29.04.2008. 23:35 ] @
nabavila sam knjige, medjutim nista nisam nasla korisno :(

Tejlor i Tejlorizam sam nasla na internetu..

ostalo mi je jos humani aspekt Zilbertovih i Fajlova admin doktorina, pomagajte, nemam jos mnogo vremena...
[ aywar @ 16.09.2008. 20:24 ] @
Najbolja knjiga vezana za razumevanje F.W.Taylora je "The Principles of Scientific Management". Ostalo se može nadgraditi komentarima koje su na njegov rad dali autori od V.I.Lenjina do Henry Mintzberg-a. Knjiga se može nabaviti kod asistenata iz predmeta osnovi organizacije, na FONu, ili u Univerzitetskoj biblioteci.

Nadam se da odgovor nije previše zakasnio.