Citat:
Kernel-1: @Ixtis - kako su kod Debiana reseni dependencies kod instalacija / deinstalacija / apdejtovanja sistema?
Ne znam da li sam te baš najbolje razumeo ali recimo ovako - skinuo sam ~600Mb raznoraznih update-ova i programa, i nisam imao niti jedan jedini problem! Ako u Synaptic-u izaberem da instaliram nešto on mi automatski sugeriše i zavisne pakete koje moram da instaliram sa onim koji sam izabrao. Isto to radi i apt-get. Znači niti jednog jedinog problema!!!
Probao sam Ubunto 7.10 i 8.04, i mogu samo da kažem da su ko šarena dečija igračka, koja uz to i zna često da se pokvari. Jednostavno deka-Debian je zakon za sve njegove unuke i klonove, ...buntoe, peper-mintove itd. Izuzetno stabilan i dosta brz sistem, i zaista mi ne pada na pamet da se zezam sa koje-kakvim klonovima i kopijama, koje sem što su nabudžile nešto novije pakete ne nude ništa posebno, ali su zato poprilično nestabilni. Ono što podržavam kod ...buntija je to što je doprineo populizaciji Linuxa kao operativnog sistema, i zato im skidam kapu.