[ marinbnm @ 25.04.2008. 14:05 ] @
PoZ!

Trebao bi driver za step motor, njegovi podaci na ovom linku, tip je BG63S
http://www.rwkorea.co.kr/ex/dunkermotoren/BG_E.pdf

24V
3200rpm
6A
100W

E, sad.....netreba mi neka preciznost, bitno bi mi bilo da samo se okreće od
nekog minimuma do max broja okretaja, da ima regulaciju preko potenciometra
i da se recimo može promjeniti smjer vrtnje?

Pa ako netko možda ima kakav gotov kontroller ili kakvu shemu?

thanks!
[ guja011 @ 25.04.2008. 15:03 ] @
nije step motor već dc brašles (BLDC)
[ pinkic @ 25.04.2008. 17:07 ] @
Motor,kako sam ja razumio,vezes na neki ispravljac 24V.Jeftina varijanta regulacije ti je autotrafo preko kojeg vezes primar trafoa tako da promijenom ulaznog napona mijenjas i izlazni napon na ispravljacu,tj.od 0-24V---.Jedino ti treba jos jedno manje napajanje kojim napajas stator motora kolji stalno ima 24V ali mu je struja mala 110-tinjak mA/I za promijenu smijera mozes koristiti obicni dvopolni ptrekidac1-0-2 tako da mozes mijenjati smijer,zamjenom polariteta na rotorui ukljucivati i iskljucivati motor.Mislim da ti je to mnogo jednostavnija varijanta od neke tiristorske regulacije.Pozdrav
[ Sepa011 @ 25.04.2008. 17:31 ] @
Citat:
pinkic: Motor,kako sam ja razumio,vezes na neki ispravljac 24V.Jeftina varijanta regulacije ti je autotrafo preko kojeg vezes primar trafoa tako da promijenom ulaznog napona mijenjas i izlazni napon na ispravljacu,tj.od 0-24V---.Jedino ti treba jos jedno manje napajanje kojim napajas stator motora kolji stalno ima 24V ali mu je struja mala 110-tinjak mA/I za promijenu smijera mozes koristiti obicni dvopolni ptrekidac1-0-2 tako da mozes mijenjati smijer,zamjenom polariteta na rotorui ukljucivati i iskljucivati motor.Mislim da ti je to mnogo jednostavnija varijanta od neke tiristorske regulacije.Pozdrav

Pogledaj prvo pdf koji je covekdao u linku, a procitaj i sta je guja011 napisao. To je BLDC motor koji u sebi ima i 2 hal senzora koji mogu, a ne moraju da se koriste za komutaciju faza. Rotor tog motora cine magneti tako da DC u statoru (statorima - ima ih 4) pada u vodu.
[ pinkic @ 25.04.2008. 17:38 ] @
Svaka cast iznenadjen sam
[ Sepa011 @ 25.04.2008. 17:40 ] @
Nemoj samo da budes uvredjen
[ marinbnm @ 25.04.2008. 23:18 ] @
Jeli možda tko radio kakvu kontrolu za ovakvo nešto...spasilo bi me ako ima što, samo da ga pokrenem! :-(